expolere.exe a nefunkční internet

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
postolka93
Nováček
Nováček

expolere.exe a nefunkční internet

Příspěvek od postolka93 »

Zdravím, nevím jestli jsem ten předmět napsal uplně nejlépe ale nic lepšího mě nenapadlo
K věci, snažím se opravit jeden netbook(ACER - aspire one; windows 7 ult 32bit) u kterého byl první problém ten že nešli(nešlo se připojit k windows update) stahovat aktualizace (mimochodem tento problém je tam stále) pak přišlo časté padání a bluescreeny.
Nainstaloval jsem sp1 problému trochu ubylu. Pak jsem zkoušel nějaké postupy uvedené zde na fóru, bluescreeny zmizely prakticky úplně ale zůstaly prakticky dva velké problémy ... a to že z ničeho nic přestává fungovat internet ve všech prohlížečích, a expolere.exe přestavá pracovat, samovolně se restartuje, po ručním spouštění nenaběhne v plné míře (ne uplně graficky normální lišta atd.) a při ukočování windows brání v ukončení (nejčastěji se mu nedaři přehrát zvuk při odhlášení :-D)
K těm postupům co jsem dělal... projíždění antivirem, promazávání registrů ale když jsem chtěl windows naistalovat znova tak to nebylo možné - okno s výberem disku nedetekovalo žádný disk

Prosím o jakokoliv radu i odkaz na nějaké jiné téma :) předem děkuji :)
ps. snažil sem to toto fórum i google procházet pečlivě ale nikdo není dokonalý :)

EDIT: v nouzovém režimu se tyto problémy neobjevují (nebo mám štěstí :-D)
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: expolere.exe a nefunkční internet

Příspěvek od Maranov »

Ten systém asi nebude legální, co? Jestli ne, tak máš odpověď na některé své problémy.

Jinak přeinstaluj systém, při instalaci si dej někam na flashku driver pro čipset, a načti ho, aby byl správně nalezen ten HDD. Alternativně se podívej v BIOS, jestli tam není možnost přepnout řadič na "IDE" a.k.a. "Compatibility" namísto "AHCI" nebo "RAID".

Jinak nebude špatný nápad ho i pročistit od prachu.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
postolka93
Nováček
Nováček

Příspěvek od postolka93 »

No je legalni a aktivovaný
EDIT: jiná možnost než ta nová instalace by nebyla? :oops: :D
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tak sorry.

Jiných možností by bylo, ale tahle je nejrychlejší, navíc není jisté, jestli je to SW problém; takže SW vyřadíme hned na začátku.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“