Jaký zdroj?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
DoMzuna
Nováček
Nováček

Jaký zdroj?

Příspěvek od DoMzuna »

Zdravím zdejší osazenstvo, plánuju nákup PC, ale už asi týden řeším zdroj. Vypíšu zde specifikace sestavy a pak to, co bych od zdroje očekával. Předem děkuju za každou radu a kvalitní názor.. takže..:

Asus P8P67 EVO (24pin + 8pin na napájení CPU)
nV GTX580 (DCUII/MATRIX) (2x 8pin)
i5 2500k (OC na 4,5 - 5GHz)
4-8x HDD/SSD (4-8x SATA kabel)
8GB 1600MHz DDR3 RAM
1x DVDRW mechanika

...plus pár (3-5) fanů a to by mělo být vše.. Vše postaveno ve FD Define R3. Co se týče nároků na zdroj, tak v první řadě dostatečný výkon na 12V větvi a případná rezerva pro OC CPU a GPU (min. pro GTX580 je 42A). Modulární kabeláž a slušná certifikace. Cenu bych si představoval kolem 2 500 tisíc, avšak pokud by šlo o výrazněji lepší kus, jsem schopen jít na cenu kolem 3 tisíc. Prošel sem si spoustu zdrojů, vesměs na czc.cz, ale žádný neodpovídal podmínkám, případně jsem o zdroji neměl kvalitní info. Tak se obracím na Vás. Díky za reakce ;)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Jaký zdroj?

Příspěvek od Lokomotiva »

Spotřebu ve 3D budeš mít skoro 500W, doporučovala bych ti:
http://www.alza.cz/enermax-pro82-625w-d202073.htm
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Za mě:
Fortron Aurum 700W- sám ho vlastním a nemůžu si ho vynachválit (jen nemá modulární kabeláž)
Corsair AX 750W- také výborný zdroj, ve své kategorii jeden z nejlepších (ještě za rozumnou cenu)
OCZ ZX 850W- také výborný zdroj, kříženec Fortronu a Corsairu

Výběr je na tobě. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“