Notebook pro dělání vizualizací
Moderátor: Don
- stepa0406
- Nováček
-
Notebook pro dělání vizualizací
Dobrý den, chtěla bych pomoci s výběrem notebooku. Potřebovala bych, aby mi na něm fungovali nějaké programy co potřebuji do školy - Cinema 4d, 3ds max, SketchUp, V-ray, Artlantis, ArchiCad, Rhino... Notebook by měl mít numerickou klávesnici a jelikož ho dost často přenáším, uvítala bych i nižší hmotnost. Cena by neměla přesáhnout 25000 Kč s DPH. Je vůbec možné pracovat s těmito programy na notebooku? Díky za odpovědi
- xkryspin
- Začátečník
-
Re: Notebook pro dělání vizualizací
Mno pro programy, které píšeš je pořadí priorit asi takovéto:
1) Pro pohodlnou práci je třeba větší pracovní plocha. Zároveň chceš numerickou klávesnici. Takže ideální by byl spíše nějaký 17" jenže to se vylučuje s častým přenášením. Každopádně rozlišení spíše 1900*1200 raději než široké 1900*1080. Nižší rozlišení na práci s těmito programy nebrat. Jenže sehnat levnější 1900*1200 se prakticky nedá, takže nezbývá než jít do 1900*1080.
2) CPU - bez diskuzí výkonnější čtyřjádro (Sandy bridge) 2630QM... samozřejmě vyšší by byly lepší, ale limituje to cena.
3) RAM čím více tím lépe - pro tyhle programy. 8GB raději (4GB jen pokud by skutečně nebyly peníze)
4) Rychlý disk - 7200 otáčkový disk je nezbytnost
5) GK ... podružnější, raději nV než ATI v tomto případě (ne všechny z vyjmenovaných programů jsou schopny GK využít naplno). Tady je to spíš - co se dá sehnat... do ceny by se nějaká 540M, 550M, možná dokonce 555M mohla vejít.
6) S ohledem na cenu - zapomeň na rozumnou značku.
Pro tyhle účely jsou spíše notebooky v trochu jiné kategorii. S přimhouřenýma očima bych to viděl asi na tohle:
http://www.alza.cz/asus-n53sn-sz121v-d233048.htm
Cena je sice o 2500 výše a je to jen asus ... (bohužel cena a přenositelnost se docela vylučují s potřebami těch programů - pokud se mají hýbat tak, aby u toho člověk nezešedivěl).
Kolem 40k by se dalo koupit něco slušného - na čem by se dalo pracovat, takhle to bude pořád trochu velký kompromis, ale aspoň to bude reagovat. (jinak samozřejmě zapomeň na delší životnost na baterie).
1) Pro pohodlnou práci je třeba větší pracovní plocha. Zároveň chceš numerickou klávesnici. Takže ideální by byl spíše nějaký 17" jenže to se vylučuje s častým přenášením. Každopádně rozlišení spíše 1900*1200 raději než široké 1900*1080. Nižší rozlišení na práci s těmito programy nebrat. Jenže sehnat levnější 1900*1200 se prakticky nedá, takže nezbývá než jít do 1900*1080.
2) CPU - bez diskuzí výkonnější čtyřjádro (Sandy bridge) 2630QM... samozřejmě vyšší by byly lepší, ale limituje to cena.
3) RAM čím více tím lépe - pro tyhle programy. 8GB raději (4GB jen pokud by skutečně nebyly peníze)
4) Rychlý disk - 7200 otáčkový disk je nezbytnost
5) GK ... podružnější, raději nV než ATI v tomto případě (ne všechny z vyjmenovaných programů jsou schopny GK využít naplno). Tady je to spíš - co se dá sehnat... do ceny by se nějaká 540M, 550M, možná dokonce 555M mohla vejít.
6) S ohledem na cenu - zapomeň na rozumnou značku.
Pro tyhle účely jsou spíše notebooky v trochu jiné kategorii. S přimhouřenýma očima bych to viděl asi na tohle:
http://www.alza.cz/asus-n53sn-sz121v-d233048.htm
Cena je sice o 2500 výše a je to jen asus ... (bohužel cena a přenositelnost se docela vylučují s potřebami těch programů - pokud se mají hýbat tak, aby u toho člověk nezešedivěl).
Kolem 40k by se dalo koupit něco slušného - na čem by se dalo pracovat, takhle to bude pořád trochu velký kompromis, ale aspoň to bude reagovat. (jinak samozřejmě zapomeň na delší životnost na baterie).
- chovi
- Začátečník
ja mam podobny zamer...nebudem zakladat novy thread, tiez idem kupovat NB, ktory by mal zvladat rovnake graficke programy, taky nb na vsetko v sume cca 1200 - 1300 € ... mate nejake napady? dakujem
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz BOX 8M , BLUE STORM 2 500W ,GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB TV DD GS PCX ,ASUS P5N-D, RAM KINGSTON DDR2 2GB 800MHz KVR800D2N6/2G
DELL XPS l702x - Intel Core i7 2630QM Sandy Bridge, 17.3" TL 3D LED 1920x1080, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT555M 3GB, HDD 750GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, DVB-T tuner, Webkamera, Windows 7 Home Premium 64-bit
DELL XPS l702x - Intel Core i7 2630QM Sandy Bridge, 17.3" TL 3D LED 1920x1080, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GT555M 3GB, HDD 750GB 7200 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, DVB-T tuner, Webkamera, Windows 7 Home Premium 64-bit
- fahrus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ani já zatím nebudu zakládat nové téma a sháním notebook pro podobné uplatnění (AutoCAD, SketchUp) ... doteď dělám na starším 17" HP nx9420 a mám o určitých preferencích jasno. Rozlišení by mohlo dostačovat i 1600/900, které je u 17" standardem - rozhodně ale chci příště matný display. Podsvícení LED šetří hodně baterie, což se taky u notebooku hodí. Snadná přenositelnost není problém - holt notebook nedržíme jednou rukou, ale oběma - i když váží přes 3kg, pořád je velmi mobilní.
Znovu je ve hře HP, ale když jsem viděl příbuzné 15" modely, trochu nepříjemně mě překvapily displeje (pozorovací úhly)... V nabídce je zajímavý i Dell a Sony, ale cena značně vysoká (stávající notebook stál 40tis a nechce se mi tolik peněz vydávat každé 4 roky)
Znovu je ve hře HP, ale když jsem viděl příbuzné 15" modely, trochu nepříjemně mě překvapily displeje (pozorovací úhly)... V nabídce je zajímavý i Dell a Sony, ale cena značně vysoká (stávající notebook stál 40tis a nechce se mi tolik peněz vydávat každé 4 roky)