Dotazy na tablet
Moderátor: Don
- Krosna
- Nováček
-
Dotazy na tablet
Zdravíčko. Přemýšlím, zda investovat do tabletu či netbooku. Respektive, neměl jsem možnost pořádně zjistit, jak na tom tablety jsou a už vůbec se v nich neorientuji, proto zde mám pár otázek, které by mi mohli solidně pomoci při výběru mezi tabletem a netbookem.
1. Jak se na tabletu píše, dá se to pohodlím a rychlostí srovnávat se psaním na klávesnici? Využíval bych to hlavně na zápisky ve škole a surfování na internetu, chatování apod.. Najdu na tabletu programy na prezentace apod? Nebude tam jen poznámkový blok pouze s možnostmi vel. písma a kurzívy?
2. Má představa je, být stále online, což dnes není problem, ale u nás ve škole není wifi, proto se chci zeptat, zda se i přesto mohu dostat na internet-3G či USB modem od O2. Bude mi to na tabletu fungovat? Zalézt si do kavárny s wifi nebo se doma na ní píchnout je jedna věc, ale jak jsem řekl wifi je u nás na škole tabu a myšlenka podívat se o hodině co se děje ve světe případně mrknout na wikipedii je velmi lákavá.
3. Co surfování, bude to v pohodě? Respektive nebude problém s nabíhání stránek-nenaskakujcí videa kvůli chybějícím pluginům apod.? Rád bych se třeba mrknul na seriál někde třeba na videatube.sk nerad bych byl závislí pouze na youtube
4. Láká mě android. Myslím že se mnou budete nejspíš věčina souhlasit. Peníze na ipad nemám a android je dobré řešení. Přesto se chci zeptat, vidim plno aplikací na webu na android, ale věčinou je vidim na mobilech-jsou kompatibilní s tabletem?
5. Jak je to na androidu s aplikacema. Viděl jsem, že se kupuji na marketu. Je i jiná-levnější cesta jak si nějakou aplikaci dostat do tabletu?
No to je zatim vše, díky moc za rady
1. Jak se na tabletu píše, dá se to pohodlím a rychlostí srovnávat se psaním na klávesnici? Využíval bych to hlavně na zápisky ve škole a surfování na internetu, chatování apod.. Najdu na tabletu programy na prezentace apod? Nebude tam jen poznámkový blok pouze s možnostmi vel. písma a kurzívy?
2. Má představa je, být stále online, což dnes není problem, ale u nás ve škole není wifi, proto se chci zeptat, zda se i přesto mohu dostat na internet-3G či USB modem od O2. Bude mi to na tabletu fungovat? Zalézt si do kavárny s wifi nebo se doma na ní píchnout je jedna věc, ale jak jsem řekl wifi je u nás na škole tabu a myšlenka podívat se o hodině co se děje ve světe případně mrknout na wikipedii je velmi lákavá.
3. Co surfování, bude to v pohodě? Respektive nebude problém s nabíhání stránek-nenaskakujcí videa kvůli chybějícím pluginům apod.? Rád bych se třeba mrknul na seriál někde třeba na videatube.sk nerad bych byl závislí pouze na youtube
4. Láká mě android. Myslím že se mnou budete nejspíš věčina souhlasit. Peníze na ipad nemám a android je dobré řešení. Přesto se chci zeptat, vidim plno aplikací na webu na android, ale věčinou je vidim na mobilech-jsou kompatibilní s tabletem?
5. Jak je to na androidu s aplikacema. Viděl jsem, že se kupuji na marketu. Je i jiná-levnější cesta jak si nějakou aplikaci dostat do tabletu?
No to je zatim vše, díky moc za rady
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Re: Dotazy na tablet
1) Píše se na nich logicky blbě. Jestli jsi potkal dotykovej telefon, je to to samý v bledě modrym. Na rychlejší psaní (ve škole nutnost) IMHO zapoměň.
2) U androidu dost těžko. Podpora těchto zařízení je mizerná. Leda nějakej, kterej to umí už sám o sobě.
3) Surfování jako na mobilu (tablety maj podobnej, spíš horší HW, než špičkové telefony). Podpora flashe si myslím není samozřejmost (ale nevím, jak na tom teďko android přesně v tomhle ohledu je).
4) Kompatibilní si myslím, že jsou. Je to jen o rozlišení displeje a to se už teď musí řešit pro různé telefony. Ruku do ohně bych za to nedal, ale myslím si, že v tom problém nebude.
5) I na android je po úpravách warez, ale to se tu neřeší.
2) U androidu dost těžko. Podpora těchto zařízení je mizerná. Leda nějakej, kterej to umí už sám o sobě.
3) Surfování jako na mobilu (tablety maj podobnej, spíš horší HW, než špičkové telefony). Podpora flashe si myslím není samozřejmost (ale nevím, jak na tom teďko android přesně v tomhle ohledu je).
4) Kompatibilní si myslím, že jsou. Je to jen o rozlišení displeje a to se už teď musí řešit pro různé telefony. Ruku do ohně bych za to nedal, ale myslím si, že v tom problém nebude.
5) I na android je po úpravách warez, ale to se tu neřeší.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
I v marketu je spousta, možná většina, aplikací zadarmo, nebo velmi levně.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Maranov
- Mírně pokročilý
1) Programy jsou, ale klávesnice není srovnatelná - nelze psát poslepu. Musíš se de facto neustále dívat, co mačkáš, položený tablet má navíc hůř postavený display jak netbook, takže na poznámky bych spíš doporučil ten.
2) Problematické. Spíše bude lepší koupit tablet s 3G modulem nebo sdílet internet mobilu přes Bluetooth.
3) Různě. Apple Flash nemá a nebude mít, Android by měl, ale zjisti si to podle zařízení, funguje to snad až od jisté verze. Surfování je jinak celkem OK, možná někdy narazíš na Javu nebo Silverlight, což nemusí jít.
Upřímně, moc nevidím ten appeal tabletů. Můžeš si za 4k sehnat netbook a mít všechny zmíněné problémy z krku, start z uspání 5 sekund, kompatibilita se vším na PC... Výhoda tabletu je jeho použití jako multimédiální čtečka - čteš, prohlížíš obrázky, pouštíš video a surfuješ. Jako vstupní zařízení na tvorbu obsahu to moc není.
Co se týče dalších alternativ, pokud omrzíš plnohodnotný web, videa a hry, ebook čtečky jsou levnější, menší, s větší výdrží a příjemnějším displayem. Opět ale nevhodné na tvorbu obsahu, což bude tvůj případ.
2) Problematické. Spíše bude lepší koupit tablet s 3G modulem nebo sdílet internet mobilu přes Bluetooth.
3) Různě. Apple Flash nemá a nebude mít, Android by měl, ale zjisti si to podle zařízení, funguje to snad až od jisté verze. Surfování je jinak celkem OK, možná někdy narazíš na Javu nebo Silverlight, což nemusí jít.
Upřímně, moc nevidím ten appeal tabletů. Můžeš si za 4k sehnat netbook a mít všechny zmíněné problémy z krku, start z uspání 5 sekund, kompatibilita se vším na PC... Výhoda tabletu je jeho použití jako multimédiální čtečka - čteš, prohlížíš obrázky, pouštíš video a surfuješ. Jako vstupní zařízení na tvorbu obsahu to moc není.
Co se týče dalších alternativ, pokud omrzíš plnohodnotný web, videa a hry, ebook čtečky jsou levnější, menší, s větší výdrží a příjemnějším displayem. Opět ale nevhodné na tvorbu obsahu, což bude tvůj případ.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- Maor
- Začátečník
Jako ideální řešení bych viděl Tablet-PC. Můžeš to používat jako tablet a nepřijdeš o klávesnici. Kup si gigabyte série T http://www.gigabyte.com/products/list.a ... &v=10&ck=5
nebo Acer Iconia tab W501, nebo lenovo s10-3t
nebo Acer Iconia tab W501, nebo lenovo s10-3t
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já tablet pc mám, a zase, oproti ipade, co jsem měl půjčený, to není úplně ono - je to těžké a topí...
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
- Stricekfido
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
nahodou ipad je super, když máš 3g verzi tak tam 3g internet normálně jde jen si ho musíš zaplatit, a klávesnici si koupíš xterní...
A nebo asus transformer to je taky super řešení
A nebo asus transformer to je taky super řešení
- Maor
- Začátečník
tak to je lepší si peníze nechat, nic neni dokonaly, vždycky ti bude něco vadit