PC ako prekazka wifi signalu
Moderátor: Don
- Jefries
- Nováček

-
PC ako prekazka wifi signalu
Mam doma wifi siet ako je nakreslene v prilohe.
PC 1 je v trajektorii signalu iduceho na PC 2.
Pokial je PC 1 vypnuty tak na PC 2 je signal wifi na 4 palicky z 5 (velmi dobry). Akonahle sa zapne PC 1, na PC 2 nie je signal ziadny alebo len strasne slaby (vydrzi pripojeny len par sekund), ako je toto mozne? PC 3 nic neovplivnuje tam je signal skoro na 100% nech su ostatne PC zapnute ako chcu. Uz som sa o tomto probleme radil s viacerymi ludmi ale nikto mi nepomhol a ani nedal rozumne vysvetlenie preco PC 1 "blokuje" signal, ktory ide na PC 2.
PC 1 je v trajektorii signalu iduceho na PC 2.
Pokial je PC 1 vypnuty tak na PC 2 je signal wifi na 4 palicky z 5 (velmi dobry). Akonahle sa zapne PC 1, na PC 2 nie je signal ziadny alebo len strasne slaby (vydrzi pripojeny len par sekund), ako je toto mozne? PC 3 nic neovplivnuje tam je signal skoro na 100% nech su ostatne PC zapnute ako chcu. Uz som sa o tomto probleme radil s viacerymi ludmi ale nikto mi nepomhol a ani nedal rozumne vysvetlenie preco PC 1 "blokuje" signal, ktory ide na PC 2.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: PC ako prekazka wifi signalu
protoze "wifi", tak proto!
to proste neni delane na pripojeni stolnich PC, pripojeni pres zdi, a podobne. pokud je to opravdu tak jak ty popisujes, tak je mozne ze ho neco rusi.
jak jsou pc pripojene? vsechny jdou na wifi? jake v nich mas karty? jaky mas router? zkousel jsi nektere pripojit kabelem? kdyz je pc ve vedlejsi misnosti tak mi wifi prijde zbytecne. proc nejde router presunout na stejne misto jako je PC1 - to pripojit kabelem a zkusit co to udela se sginalem na pc2?
obecne kdekoliv muzes aspon trochu dat kabel, tak pouzivat wifi jsou jen problemy pro tebe. an a stolni pc bys wifi nemel pouzivat vubec, i za cenu ze budes muset provrtat diru na kabel ve strope.
jak jsou pc pripojene? vsechny jdou na wifi? jake v nich mas karty? jaky mas router? zkousel jsi nektere pripojit kabelem? kdyz je pc ve vedlejsi misnosti tak mi wifi prijde zbytecne. proc nejde router presunout na stejne misto jako je PC1 - to pripojit kabelem a zkusit co to udela se sginalem na pc2?
obecne kdekoliv muzes aspon trochu dat kabel, tak pouzivat wifi jsou jen problemy pro tebe. an a stolni pc bys wifi nemel pouzivat vubec, i za cenu ze budes muset provrtat diru na kabel ve strope.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Uplne normalni vec, je to wifi, signal se siri horizontalne, to ze ti to funguje v patre je spis stesti nez bezna funcionalita
Pokryti vice pater v domacnosti se resi tak, ze na kazdem patre by mel byt alespon jeden pristupovy bod, cim vetsi plocha, tim vice bodu. Kazdy takovyhle pristupovy bod je kabelem spojen s routerem. Nastavuje se mu identicka vlastnosti u bezdratu jako u routeru, jedine co se meni je kanal -> doma mas nekolik wifi siti, ale pripojovana zarizeni si mysli a chovaji se jako by to byla jedna.
Pokryti vice pater v domacnosti se resi tak, ze na kazdem patre by mel byt alespon jeden pristupovy bod, cim vetsi plocha, tim vice bodu. Kazdy takovyhle pristupovy bod je kabelem spojen s routerem. Nastavuje se mu identicka vlastnosti u bezdratu jako u routeru, jedine co se meni je kanal -> doma mas nekolik wifi siti, ale pripojovana zarizeni si mysli a chovaji se jako by to byla jedna.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Jefries
- Nováček

-
no v tom obrazku je chyba oznacenia, ono su to neni vlastne stolne pc ale notebooky vsetko.
ano vsetky su na wifi, router je od t-comu co dava k netu - D-Link DSL-2641R, wifi karty zabudovane v notebookoch takze neviem co to je zacKOFis píše:jak jsou pc pripojene? vsechny jdou na wifi? jake v nich mas karty? jaky mas router?
router nejde presunut kvoli telefonnej zasuvke (on je to modem/router), a nechcem budovat v dome zbytocnu kabelaz, lišty a ine neprakticke a neefektne veciKOFis píše:zkousel jsi nektere pripojit kabelem? kdyz je pc ve vedlejsi misnosti tak mi wifi prijde zbytecne. proc nejde router presunout na stejne misto jako je PC1 - to pripojit kabelem a zkusit co to udela se sginalem na pc2?
tak to neviem ako je mozne ale pokial je PC 1 vypnuty mam signal na hornom poschodi na PC 2 okolo 70% a na PC 3 90-100%LiveBomb píše:Uplne normalni vec, je to wifi, signal se siri horizontalne, to ze ti to funguje v patre je spis stesti nez bezna funcionalita
pri tomto rieseni stracam tu jedinu vyhodu ktoru wifi ma a to je bezdrotovost, keby som mal toto robit to uz rovno mozem natahat kable priamo do kompov namiesto APciekLiveBomb píše:Pokryti vice pater v domacnosti se resi tak, ze na kazdem patre by mel byt alespon jeden pristupovy bod, cim vetsi plocha, tim vice bodu. Kazdy takovyhle pristupovy bod je kabelem spojen s routerem.
- KOFis
- Mírně pokročilý

delas z wifi chucka norrise. vec je takova ze wifi je prevazne stavena na pokryti primou viditelnosti. to ze chytas signal i o 3 mistnosti jinde je tvoje stesti, ale nemuzes to brat jako samozrejmost ze takhle bude wifi fungovat na plny vykon.Jefries píše:pri tomto rieseni stracam tu jedinu vyhodu ktoru wifi ma a to je bezdrotovost, keby som mal toto robit to uz rovno mozem natahat kable priamo do kompov namiesto APciek
reseni co me napada je bud 2. ap v patre jak psal Live, nebo pripojit notebook vedle routeru pres kabel a wifi mu vypnout. jestli je vedle v mistnosti tak je to nejmensi zlo. pak by ruseni mohlo byt mensi.
- iOioo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja na tvojom mieste potiahnem ten tenky telefonny kabel co ti ide z telefonnej zasuvky k PC1 tam dam router a PC1 pripojit bud kablom alebo wifi a podla toho nakresu by si mal aj lepsie pokrytie na vsetky 3 ak som to spravne pochopil 
tazko povedat ako to mas doma a ake su moznosti tahania toho tenkeho kablika
suhlas s tym ze mozes byt rad ze ti to ide tak ako ti to ide pripadne by si mohol este kupit silnejsiu antenu ak je odsrobovatelna ta povodna ...
tazko povedat ako to mas doma a ake su moznosti tahania toho tenkeho kablika
suhlas s tym ze mozes byt rad ze ti to ide tak ako ti to ide pripadne by si mohol este kupit silnejsiu antenu ak je odsrobovatelna ta povodna ...
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
- Jefries
- Nováček

-
este ma napada, keby som na horne poschodie kupil repeater? v miestnosti nad routrom je 100%-ny signal tak zeby som tam dal ten repeater? mate s tym nejake skusenosti? nekazilo by to rychlost resp. neboli by tam nejake velke pingy, delaye?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Reptear? Jo klidne pokud ho postavis z Mikrotiku, jinak to nema zadnej smysl.
Ja ti z vlastni zkusenosti muzu jako APcko doporucit Ubiquti UniFi z toho levnejsiho a fungujiciho.
Ja ti z vlastni zkusenosti muzu jako APcko doporucit Ubiquti UniFi z toho levnejsiho a fungujiciho.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530