Nové PC vždy zasmrdí a konec

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Nové PC vždy zasmrdí a konec

Příspěvek od FetesBrod »

Ahoj, potřebuju nutně pomoc, jsem z toho už zoufalej. Složil jsem počítač, dal ho do kupy, nainstaloval nové win 7 + aktualizace (běžel +-10hodin bez sebemenší poruchy i s restarty). Počítač putoval k majiteli, kterému po najetí na plochu pc zasmrdělo a černá obrazovka. Zkusil jsem vše povyměňovat a bez výsledku, počítač se rozjede, disk také, LCD bez signálu, tak proběhla reklamace desky, přišla nová , vše jsem znovu zapojil a výsledek po jedné minutě v biosu pc zasmrdělo :(

konfigurace: nové součástky
deska: MSI MB 870-C45, AMD 770, DDR3-1333, SATA2, GBLAN, ATX
paměť: Nanya Elixir 4GB DDR3 1333MHz CL9 DIMM s chladičem
procesor: AMD Athlon II X3 455, socket AM3, 3,3GHz, 1.5MB, 95W, BOX
zdroj: Seasonic Bronze 400W
disk: Samsung F3 1TB

staré komponenty:
VGA ATI HD 3650

je možné, že desku zkratuje pokaždé grafická karta? Zkoušel jsem ji ve svém PC a fungovala v pohodě.

za pomoc děkuji
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové PC vždy zasmrdí a konec

Příspěvek od Michael24 »

Tak v první řadě se zaměř na zdroj :wink:
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

to je tak hroznej? Zkoušel jsem ho na jiném pc a šlo to v pohodě. Každopádně teď už tu desku znovu nerozdejchám, tak zkusim další reklamaci
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Naopak, Seasonic je dobrý zdroj, nicméně může být vadný z výroby nebo tak něco, to se prostě občas stane.... Navíc když v PC něco zasmrdí, jako první bych vždycky šel po zdroji, ať by tam byl jakýkoliv... Navíc když už je to druhá deska :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

zkusím tam dát můj zdroj. Co ta grafika, bojím se, aby to nedělala ona, přece jen už je to starší kousek a jedinnej původní hardware. A jestli mi to znova vyreklamujou, dám jinej zdroj a znovu zasmrdí, tak to bude hodně špatná bilance :(
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Grafika by to neměla dělat, zvlášť když ti jinde běží v pohodě.. Ale tak když už tam budeš přendavat svůj zdroj, tak tam pro jistotu přehoď rovnou i svojí GK ne? :)
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

grafiku jsem tam hodil svou + zdroj a obraz nenaběhl. Ta deska je znovu v háji, jenže teď nevim co ji vždycky odpálí.

Tak že jak bude nová deska, tak co, buď tam dám svůj zdroj a shoří znovu (bude to grafikou), nebo se koupí nová grafika a opět shoří (bude to zdroj)

chjo, že jsem se na to nevykašlal :(
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

omg.. nevymyslej blbost s grafikou a reklamuj ten zdroj..! ..a jen tak mimochodem.. modli se at dodavateli nedojde trpelivost a neposle te s tou deskou nekam.. papiry na elektro nemas.. deska byla vzdy OK a znicil jsi ji svou neodbornou manipulaci.. aby ses za chvili nedivil..
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AllowedCry »

Maxor to řekl přesně... FetesBrod: ještě sem nezažil grafiku která by odpalovala desky :) je to na 99% ten zdroj a 1% je v negativní energii která s tebe vyzařuje :D
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

tak to je potom těžký, když si koupim fungl novou věc která funguje a při tom zkratuje desku. Kdyby třeba ten zdroj nešel rovnou, tak je to jednoduché.

v pondělí jim ten zdroj zajdu vrátit
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Zkontroluj si jestli tu desku vždy nezkratuješ třeba vadným front USB panelem na case, nebo šroubkem/ stojkou na nevhodném místě pod deskou a pod.
Pokud něco smrdělo, tak by jsi měl být schopný najít na desce poškozené místo, vyhořelou součástku a od toho odvodit čím to vzniká...
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

USBcka prohorej az do spoje jen na opravdu levnych radicich.. vetsina tehle veci by odpalila jen konkretni obvod.. radic apod.. je ale fakt, ze nejakym kovovym svinstvem, treba blbou montazi by to byt mohlo.. nebylo by to poprve, co nekomu nedoslo, ze pod desku patrej distancni sloupky.. :)
V kazdem pripade bych ale sazel na zdroj, protoze pokud po jeho vymene vsechno slapalo jak ma, tak je deska namontovana dobre..
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

Zdroj mi na prodejně přeměřili a všechny hodnoty byly správné, takže reklamace se nekoná :/ už nevim co dál, jestli teda ta grafika, nebo třeba ramka
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

Distační matky pod základovku jsi dal?
Jednou se tu řešilo něco podobného a příčina byla toto, tak se pro jistotu ptám.
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

jasně že jsem je tam dal, stačí jen samotná matka, nebo se na ní z vrchu dává ještě gumová podložka. Jak bude nová deska, tak tam dam svůj zdroj a grafiku. Co ta paměť, je možné, aby to dělala ona? Nemám možnost vyzkoušet jinou, u sebe mám DDR2
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Pokud je zdroj OK, tak ti desku nemůže nic zničit a proto bych klidně znovu reklamoval. Viděl bych to na špatnou sérii desek a po 3. reklamaci bych vzal jiný typ nebo od jiného výrobce.

Dle obrázku se dívám, že deska nemá na napěťové káskádě žádný pasiv, tak jestli tam náhodou nemáš nulový průtok vzduchu (deska by to měla vydržet, když ji tak výrobce navrhl, ale kdo ví) a ten BOX chladič, respektive větrák je zapojený a točí se.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No pokud to neni zdrojem, priklanim se taky k desce.. na druhe strane je ale fakt, ze to by uz onen prodejce asi mel vedet, pokud mu na sklad prisla bedna narvana spatnyma kusama.. :(
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“