jak prejmenovat jmena disku ?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jindra.q
Začátečník
Začátečník

jak prejmenovat jmena disku ?

Příspěvek od jindra.q »

prosim pomoc -ma win xp prof. -mam dva disky sata 200gb a pata 80gb -oba dva jsou rozdeleny na dva oddily -musel jsem formatovat a provest znovu instalaci winu /c oddil sem pred formatovanim odstranil a znovu vytvoril -ale ted se mi objevuje prvni oddil spravne jako -c ale druhy oddil na sata disku jako -e prvni oddil na pata jako -d -jak to prosim nastavit -aby se i mi druhy oddil na sata disku objevoval jako d ? pristup k pocitaci nemam jenom ja -a na disk -d jsme zvykly davat zalohu.takze jakekoliv reseni uvitam -dekuji
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

START->Ovládací panely->Nástroje pro správu->Správa počítače-> vlevo si najdi Správa disků a kdyz klidnes pravim tlacitkem na myši na nejakej dist tak tam je Zmenit písmeno jednotky neco cestu.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No hlavne si uvedom že nemuzes prejmenovat pismeno u systemoveho disku....jinak už nenastartujes :)
U programu co jsou smerovany na určite pismeno a zmeniš jim cestu pak musiš přenastavit...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

start / spustit /
>label c: "muj disk C"
- zadas jmeno pro disk C:
>label d: "muj disk D"
- zadas jmeno pro disk D:
jindra.q
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jindra.q »

moc diky :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

JInak přejmenovat se to dá ve spravci disků, přes Partiton Magic akorát bacha na systemový...
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Dzin píše:JInak přejmenovat se to dá ve spravci disků, přes Partiton Magic akorát bacha na systemový...
...odklepnout klavesu Enter pak muzes treba i Elektronovym delem ze satelitu na obezne draze.
nejak nechapu, proc na uplne zakladni veci, ktere uz jsou v DOSu pouzivat tak robustni nastroj, jako je PQMagic ?!?
pouzit label = 2-5sec; pouzit SpravceDisku = 5-10sec; pouzit PQMagic = 1-10min
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

VasekB píše:
Dzin píše:JInak přejmenovat se to dá ve spravci disků, přes Partiton Magic akorát bacha na systemový...
...odklepnout klavesu Enter pak muzes treba i Elektronovym delem ze satelitu na obezne draze.
nejak nechapu, proc na uplne zakladni veci, ktere uz jsou v DOSu pouzivat tak robustni nastroj, jako je PQMagic ?!?
pouzit label = 2-5sec; pouzit SpravceDisku = 5-10sec; pouzit PQMagic = 1-10min
TO byla druhá možnost, spravce disku slouži jako základní praci s disky...:)
Když neco nejde tak pak možná DOS:) ale pochybuju že se ti v dnešní době bude někdo učit v DOSu...
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Re: jak prejmenovat jmena disku ?

Příspěvek od van Bellen »

na starsiom pc boli dva disky,jeden som odpojil a ostalo c:/ a e:/..tak som chcel premenovat e:/ na d:/ ,lenze ked zapnem spravcu diskov, tak mam tam len cdromku..na inych pc mi normalne zobrazi disky ale na tomto nie. dokonca bol pred par dnami nanovo nahodeny win xp...ako na to?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“