PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
vincik
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od vincik »

kupuju ehtw 3200 tak sem možná občas zajdu pro radu než to všechno pošteluju. teď řeším projekční plochu. mám sádrokartonovou desku místo plátna a všude vidím že lidi mají okraje natřené nebo polepené na černo. význam to tedy asi má ale jakou pásku použít? co třeba obyčejnou izolačku?
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

Izolacka je moc leskla. Bud nejakou cernou matnou folii do plotru, nebo jeste lepe nejakej cernej matnej samet,plys,velur,flock proste neco na bazi tkaniny aby to co nejvic pohlcovalo svetlo. Zatim nejlepsi co jsem nasel je samolepici velur DC-fix http://www.fototapety.cz/42817-velur/59 ... le-1-a-5m/ Uz ho mam doma a vypada to schopne.
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Je 1400ansi hodně nebo málo? vím že 1400lm je docela hodně, ale je to opravdu dostačující na projekci se zataženýma rolety?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja provozuju projektor na 600-900ansi a nemam problem, pro domaci podminky neni treba nakych velkych hodnot. A to mam jenom zaluzie kdybych mel i rolety nebo zavesy bylo by to jeste lepsi tj potreba jeste mene ansi.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

zdarvim. dnes mi prisel eh tw 3200. po trech hodinach stelovani se mi ale stale nedari ziskat zadny obraz, dokonce ani poradne nesviti. jen takove hodne hodne slabe svetylko jde videt kdyz zhasnu. schvalne sem kupoval dva HDMI kabely abych mel jistotu ze tam problem nebude. mam posledni graficky ovladac. pocitac mi hned po pripojeni rozpozna druhy monitor a nastavi u nej automaticky hd rozliseni. ale at dam rozsirenou pracovni plochu nebo duplicitni plochu, tak projektor stale nesviti a nesviti... kde je chyba?
PeKRman
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeKRman »

Je tu několik možností :

- špatné nastavení - s tím ti kdyžtak určitě pomůže Stratos
- závada na projektoru
(to jen hádám - nemám v tom takový přehled )

- problém s grafickou kartou

Mimochodem ..... jakou "grafiku" využíváš? . Integrovanou nebo dedikovanou?
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

grafickou kartu mám HD 5850, kabely můžeme vyloučit. zkusil sem hdmi kabel na svůj monitor a normálně to jde. taky sem zkusil projektor zapojit analogově a taky nic. začínám si myslet že mi czechcomputer poslal špatný kousek. bylo to už jednou používané to šlo poznat...chyběl kryt na čočku a krabice byla v dezolátním stavu
p0l0us
Nováček
Nováček

Příspěvek od p0l0us »

Nekdo tu nedavno psal, ze do czc vracel projektor kvuli konvergenci, jestli se nepletu :-)
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

vincik píše:grafickou kartu mám HD 5850, kabely můžeme vyloučit. zkusil sem hdmi kabel na svůj monitor a normálně to jde. taky sem zkusil projektor zapojit analogově a taky nic. začínám si myslet že mi czechcomputer poslal špatný kousek. bylo to už jednou používané to šlo poznat...chyběl kryt na čočku a krabice byla v dezolátním stavu
Tak to jsi asi dostal ten můj co jsem vracel do CZC zapoměl jsem tam totiž dát tu krytku na objektiv, ale nevšimli si toho a vzali to i bez ní. Mě ho vyměnili a dostal jsem taky už používanej projektor,ale naštěsí je bez závad.Vrat ho a nech si vrátit peníze a kup si ho radši někde jinde.
Naposledy upravil(a) mavegun dne pát 1. črc 2011, 18:17, celkem upraveno 1 x.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

to je v pr... a jak si odůvodnil reklamaci? tobě to taky prostě nechtělo svítit?

PS: mimochodem sem kupoval ještě kromě toho herní ovladač od logitechu a taky byl už používaný... no není to krása..vy jim pošlete 30 tisíc a oni vám už jednou reklamovaný a použitý šhit
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

vincik píše:to je v pr... a jak si odůvodnil reklamaci? tobě to taky prostě nechtělo svítit?

PS: mimochodem sem kupoval ještě kromě toho herní ovladač od logitechu a taky byl už používaný... no není to krása..vy jim pošlete 30 tisíc a oni vám už jednou reklamovaný a použitý šhit
nech si vrátit peníze a nemusíš udávat vůbec důvod.ovšem musíš ho vrátit do 14 dnů. Bohužel ho zase dostane nějakej neštastník.
p0l0us
Nováček
Nováček

Příspěvek od p0l0us »

vincik píše:to je v pr... a jak si odůvodnil reklamaci? tobě to taky prostě nechtělo svítit?

jestli ti tam chybela krytka, tak si stezuj ze jsi nedostal kokmpletni baleni a ze to nebylo nove - nebo si snad platil za bazarove zbozi ? (samozrejme ztrata duvery , vraceni penez do 14dnu)
Jigsaw-milan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jigsaw-milan »

Má někdo zkušenosti s výrobou domácího plátna? Přemýšlel jsem, že bych koupil sololak v bílé nebo světle šedé barvě a promítal na to nebo přírodní a opatřit ho nátěrem.
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Kup si tupplur nebo bílou auto-plachtu. Plachtu která se používá třeba na výrobů bannerů a podobně. Případně můžeš koupít balotinu. U sololaku bych jsem se bál špatného odrazu. Ale zkus si to :) Jinač dobrý nápad
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vincik píše:zdarvim. dnes mi prisel eh tw 3200. po trech hodinach stelovani se mi ale stale nedari ziskat zadny obraz, dokonce ani poradne nesviti. jen takove hodne hodne slabe svetylko jde videt kdyz zhasnu. schvalne sem kupoval dva HDMI kabely abych mel jistotu ze tam problem nebude. mam posledni graficky ovladac. pocitac mi hned po pripojeni rozpozna druhy monitor a nastavi u nej automaticky hd rozliseni. ale at dam rozsirenou pracovni plochu nebo duplicitni plochu, tak projektor stale nesviti a nesviti... kde je chyba?
vraceni produktu ve 14 denni lhute + bych si stezoval u vedouciho prodejny na rozbalene baleni s chybejci krytkou. Asi se obrat na ALZU, CZC jde v poslendi dobe hrozne do korpu co se tyce kvality sluzeb
Jigsaw-milan
Nováček
Nováček

A když použiju světle šedou barvu sololaku zlepší se nějak kontrast nebo barvy?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bejt tebou koupim poradny platno tyhle podomacku udelany radoby platna apod vzdycky stojej za prd. Dneska se da platno koupit tak levne ze to ani nema smysl.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

tak mi dneska došel další kouzek tentokrát z alzy a je to parada. jediná věc co mě na tom akorát trápí je desynchronizace. u pc her zapnete položku Vsync (vertikální synchronizace) ale v classic media player sem nic nenašel a ani v catalystech nebo v menu projektoru...

jinak co se týče dotazu na plátno tak já sem si natřel sádrokartonovou desku základní barvou a nato světle šedou a oblepil okraje obyč izolačkou. je to paráda nemůžu si stěžovat ale taky to nemůžu s ničím porovnat
Unleashed83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Unleashed83 »

ted jsem si vsiml že mi na epsonu 3200 jde jedna půlka do červena a druha do zelena a nevim jestli to je už od novoty,ale ted si toho poměrně více všímám :-/
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
Jigsaw-milan
Nováček
Nováček

nemá někdo zkušenost s tímto? http://www.media-point.cz/mightybrighty/
Odpovědět