Ahoj,
mám tu jeden počítač, kterému se nějak poškodil konektor na integrované síťové kartě. Dal jsem do něj tedy PCI síťovou kartu s čipem Realtek RTL8139/810x. Operační systém Windows 7 Home Premium 64-bit nainstaloval automaticky ovladač, počítač detekuje připojení síťového kabelu, ale nepřipojí se k internetu (omezené nebo žádné spojení). Automatická oprava nahlásí jen, že nelze detekovat chybu. Nefunguje ani ping na router. Takhle se to chová s takovým tím novým bílým routerem, co teď dává O2. Když to připojím doma k našemu staršímu modrému Zyxel routeru, tak se to normálně připojí a funguje to.
Dokázali byste poradit, co je kde špatně nastavené?
Windows 7, starší síťová karta, nový router chyba připojení
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- HUFU
- Nováček
-
- Brázda.l
- Mírně pokročilý
Re: Windows 7, starší síťová karta, nový router chyba připojení
Zásadní věc, obdrží síťovka vůbec IP adresu?
Případně když zadáš IP ručně?
Případně když zadáš IP ručně?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- HUFU
- Nováček
-
Re: Windows 7, starší síťová karta, nový router chyba připojení
IP adresu nechávám na DHCP. Zkrátka vše ponechávám automatice.
Zadám-li do cmd příkaz ipconfig, jsem si jistý, že to najde adresu výchozí brány. S IP adresou síťovky si nejsem na 100% jistý a momentálně to nemůžu zjistit. Co bych musel udělat v případě, že neobdrží IP adresu? Já se přiznám, že sítě jdou malinko mimo mě - znám jen základy. Nikdy mi nefungovalo, když jsem zadával IP adresu ručně. To je asi potřeba nastavit i přímo ve směrovači že?
Zadám-li do cmd příkaz ipconfig, jsem si jistý, že to najde adresu výchozí brány. S IP adresou síťovky si nejsem na 100% jistý a momentálně to nemůžu zjistit. Co bych musel udělat v případě, že neobdrží IP adresu? Já se přiznám, že sítě jdou malinko mimo mě - znám jen základy. Nikdy mi nefungovalo, když jsem zadával IP adresu ručně. To je asi potřeba nastavit i přímo ve směrovači že?