Stereo zesilovač nebo AVR

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Stereo zesilovač nebo AVR

Příspěvek od Vivec »

Ahoj, mám dilema, budu provozovat stereo reproduktory převážně na filmy (70%) a z menší části na hudbu a nevím, jestli koupit stereo zesilovač, nebo AVR. V obou případech půjde o bazarový kus v ceně kolem 7-8k kč. V případě AVR se dají sehnat kusy cca 5-7 let staré, které stály nové 35-50k. V případě stereo zesilovače bývala pořizovací cena tak poloviční (17-25k). Otázka je, bude AVR s původní cenou 2x vyšší než stereo zesilovač hrát lépe, nebo alespoň stejně? O ARV uvažuji především kvůli zpracování digitálního zvuku. K stereo zesilovači bych pravděpodobně byl časem nucen koupit lepší zvukovku (nebo spíš DAC), což se mi moc nechce. U AVR je mezi bazarovýma kouskama i mnohem větší výběr a určitě bych využil i funkci rádia. Repro bude taktéž bazarové, o typu zatím není rozhodnuto, uvidím podle nabídek, každopádně budou s bazarovou cenovkou kolem 17-20k..
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Re: Stereo zesilovač nebo AVR

Příspěvek od Wishmaster »

Stereo zesilovač bude kvalitnější. Cenový poměr mezi AVR a stereo zesilovače je přibližně 3:1. Stejně tak samostatný DAC bude teké lepší než převodníky v AVR (k uvažované cenové kategorii). Kvalitnejší zvukovku nebo SPDIF výstup budeš potřebovat tak jako tak.
Tím spíš k uvažovanému repro. Za 20t se dají sehnat už poměrně hodně slušné kousky. Bazarový zesilovač za 8t je dost na hraně. Osobně bych při takové kombinaci raději na zesilovač něco maličko přidal nebo dobře pohledal velmi slušnou nabídku. Adekvátní AVR by byl s původní cenovkou kolem 80t.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Vivec: Já bych koupil toto -> http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx- ... ?tab=Stage
Nový stereo zesilovač od Onkya s digi vstupy + LAN + rádio. Taky to rádio dost využívám ( ráno ke snídani zprávy atd.).
Máš to vše na jednom ovladači a zabre to minimum místa na rozdíl od kombinace Zes + DAC + rádio.
Sám o něm intenzivně přemýšlím.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Wishmaster píše:...
díky za reakci

mám v merku MARANTZ PM 8000 na hifi bazaru za 7500,-
Líbí se mi na něm, že se dá přepnout do třídy A, to bych nejspíš využíval se sluchátkama

Hodně chvály jsem četl na NAD C370, bazarový se dá sehnat tak za 10-11k, ale nevím jestli se dělá ve stříbrné (podmínka) a ten vzhled je obecně dost mimo...

theedge: sorry, ale to je úplně mimo, kvalitou bude úplně někde jinde než starší stroje s 4x vyšší původní cenovkou, nový stroj rozhodně kupovat nebudu, vyhozený peníze
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“