Disk normálně jede jde vidět, jenom TentoPC jej nevidí

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Disk normálně jede jde vidět, jenom TentoPC jej nevidí

Příspěvek od BudyCZ »

Už po Xté mám problém s mojema pevnýma diskama.
Stává se mi že jeden disk ze dvou (2xSamsung 1TB) je v BIOSu vidět dokonce i ve správci zařízení ale tento počítač jej nevidí.
Dříve pomohlo přehodit v BIOSe jejch boot priority (Okna mám na třetím disku-SSD) a disk se načetl.
Jenže ted když jsem tam přidal další 1TB jiné značky tak se stalo následující
načetl se pouze jeden samsung a ten druhý (který mám totálně zaplněný daty) se objevil ale chtěl naformátovat. jako by se jednalo o nový nepoužitý disk...Po restartu se ztratil a již se neobjevil. Správce i BIOS jej vidí..Tento PC již ne. Dal jsem jej do druhé sestavy a tam se bez problémů načetl. I když odpojím všechny disky a nechám tam jenom ten samsung co nejde načíst a ssd tak stejně se nezobrazí...Prosím o radu beztak někdo máte nějaký fígl na to.
Zkoušel jsem prohazovat boot priority což většinou pomohlo dnes ne...Také jsem prohazoval sata kabely a porty a stále nic :-(
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Disk normálně jede jde vidět, jenom TentoPC jej nevidí

Příspěvek od olda02 »

Napadá mě, jestli nedochází k nějaké kolizi. Je to také možnost nějakého HW problému..třeba vadný sata port..ale může to být cokoli. Zkus se mrknout na PC přes Everest, jestli ti nepoví něco víc...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Disk normálně jede jde vidět, jenom TentoPC jej nevidí

Příspěvek od Flegy »

a vidis je ve sprave disku ? (nastroje pro spravu - sprava pocitace)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“