Při časování 5.5.5.15 i při 5.6.6.15 s frekvencí 1050Mhz mam nestabilní system...přitom by ty Ram měly tutu Frekvenci zvládnout. Poměr FSB:RAM se mi zdá optimální. Při nastavení DRAM Voltage v BIOSu na 2.0 a víc mi to hazí BlueScreen, tak už nevim co si počít.
Jde o to jestli oba typy Ram jsou stejné a jestli problémy nedělá prově to =//
-Jinak násobič CPU je 9x, stav na Screenu ja při podtaktování ve Windows.
-Frekvence RAM je 888Mhz poněvadž při frekvenci 1000 a výše se zasekávají Windows a nebo nastane restart.
Bohužel je to tak. První pravidlo je nemíchat ramky. I když máš Kingstonky, tak jsou jiného typu a tak, když jim nastavíš stejné hodnoty, tak nebudou stejné pro všechny. Ono stačí jestli mají jiné paměti, například jeden pár má Samsung a druhý jsou Hynix, tak už to je špatný a bude to blbnout takhle.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Já si to myslel, tak moc děkuji...na těch taktech u CPU z 266 na 352 při násobiči 9x a 888Mhz RAM to jede pěkně. Když dam 352 a víc u Procesoru a RAM jdou výš jak 900Mhz, tak mi to v LinX hází Error a je nestabilní system =/
Pokud ti jedou na 888MHz stabilně tak to je krásný stabilní výkon, kord 4x1GB a tahle kombinace dělá vždycky problémy, kord když máš mix pamětí. A jak říkal kolega, buď rád, že ti to jede, protože ve většině případů mix pamětí nefunguje ani na základních taktech. Takže přeji hodně štěstí a stabilní systém.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
mam takovy problem ,koupil sem ddr2 g.skill 800mhz/5,5,5,15 2x4gb ,kdyz nastavim casovani manualne tak pc nenabehne , kdyz dam auto tak je to zatim ok , ale zarazi me ze deska na auto da stejne casovani a bezi to ,manualne ne, predtim sem mel corsair dominator a tam sem nastavil manualne napeti,casovani,frekveni a nebyl zadny problem ,sestava viz podpis