STB Evolve nefunguje s čtečkou, s flasdiskem ano

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
audis
Začátečník
Začátečník

STB Evolve nefunguje s čtečkou, s flasdiskem ano

Příspěvek od audis »

zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit?

Mám settobox evolve mercury 2030. za běhu do něj zasunu flasdisk Sandisk crouser 8 GB (fat32, cluster 4 kB) a funguje jak má. Tento flashdisk ale není muj, nemohu dlouhodbě používat.

Dále mám 2 ks pamětových karet 2 GB a 2 čtečky. At použiju jakoukoliv kartu a jakoukoliv čtečku, též jsem zkoušel různé filesystemy a clustery na kartách, formátovány Rychle, normálně, přes příkazový řádek, vždy když zapojím za běhu do STB, STB nenachází zařízení. Nevidí připojenou kartu s četčkou. 1x jsem zkusil během toho laborování zasunout čtečku s kartou před zapnutím STB, pak fungoval korektně. jaký to mělo zrovna filesystem a cluster, už nevím.

nechce se mi věřit, že by čtečku+kartu STB nepřečetl. Co mám dělat? Zkoušel jsem už mnoho kombinací filesystem+cluster, že už mi z toho jde hlava kolem. je možné, že nějaký by fungoval určitým typem formátování. nevím. Co mám dělat? Je mi divný, že flashdisk načte, čtečku s kartou nikoliv.

děkuji za rady.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: STB Evolve nefunguje s čtečkou, s flasdiskem ano

Příspěvek od DOC_ZENITH »

N eformátováním to nebude. Spíš to bude kompatibilitou s tou čtečkou. Ta věc asi bude podporovat USB mass storage. Jenže čtečka je sama o sobě zařízení co potřebuje vlastní driver/podporu a až to co do ní strčíš je pak mass storage. No, to jsem neřekl moc dobře, ale když dáš prázdnou čtečku do Pc, taky jí ve správci vidíš a vidíš jí jinak než když tam strčíš flash disk či exterák. Prostě to asi neumí.
audis
Začátečník
Začátečník

Re: STB Evolve nefunguje s čtečkou, s flasdiskem ano

Příspěvek od audis »

odpoved z evolve.cz nadmiru uzitecna:
Dobrý den, výrobek EVOLVE Mercury je plně kompatibilní pouze s Flash disky a některými HDD viz. výtah ze stránek výrobce níže.

Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“