Jak na VPN?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Orbin.donar
Červená karta
Červená karta

Jak na VPN?

Příspěvek od Orbin.donar »

Dobrý den,

Jako první bych měl říct že mám minimální zkušenosti ze stavbou a nastavením sítí tudíž mě prosím neukamenujte. Než jsem se rozhodl napsat sem prošel jsem internet ale nějak jsem nenašel to co bych potřeboval.

A teď k problému. Mám dvě odloučené výrobní dílny a každá dílna má svou síť (bez serveru). Internet je na obou místech ADSL od tmobilu se statickou IP adresou. Potřeboval bych mezi těmito dvěmi pracovišti vytvořit VPN tunel tak aby na sebe sítě viděly. Např. aby si na dílně 1 otevřely XLS soubor z PC dílny 2 a naopak.

Nebo je tu ještě další možnost a to že mohu mít k dispozici server se systémem Windows server 2008 , který bych mohl umístit na jednu z dílen a nasdílet na něm nekolik složek na které by se vše ukládalo. V tom případě by stačil jednosměrný VPN přístup na server.

Mohly by jste mi tady poradit nejlepší řešení a hlavně alespoň trošku nasměrovat jak na to??

Díky
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jak na VPN?

Příspěvek od wallot »

bud na dilny routery co ti vytvori VPN tunel ale nikdy jsem nezkoumal jake nejlevnejsi to umi - umi to ale treba Draytek

nebo server (muze to byt cokoliv kdysi jsem mel VPN na linuxu ktera chodila krasne s windows klienty vcetne domeny) na kterem spustis VPN sluzbu.

jen pozor pokud mas bezne pomale DSL tak prace se soubory bude dost zdlouhava a bude to chtit trpelivost jelikoz CIFS protokol pouzivany windows neni optimalizovany na pomale linky pak je resenim FTP server, ale da se to zkombinovat.

osobne si myslim pokud chces sdilet soubory tak stejne budes potrebovat nejaky server kde budou centralne ulozene a pak tedy varianta s Windows serverem a VPN na nem bude nejjednodussi.
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
gck23
Začátečník
Začátečník

Re: Jak na VPN?

Příspěvek od gck23 »

my to mame udelany ve firme mezi ceskou a slovenskou pobockou primo od providera primo na sitovy vrstve, treba to ma tmobile taky tak, zavolej na podporu
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“