Aplikace na mountnutí interního HDD jako USB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
EMI-DJ
Začátečník
Začátečník

Aplikace na mountnutí interního HDD jako USB

Příspěvek od EMI-DJ »

Dobrý den, můj dotaz může být poněkud zvláštní, ale hledám aplikace která by například vybrala určitou složku z mého PC a já bych připojil USB to USB kabelem do jiného PC a ten jiný PC by tuto složku vyděl, jako obyčejnou flešku nebo prostě připojené zařízení? Prostě jako kdybych tu složku zkopíroval na flešku a tu flešku dal do jiného PC. Vím, že problém takového sdílení, lze řešit mnohem jednodušeji, ale mne zajímá přímo tato metoda.
Děkuji Vám mnohokrát za rady.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace na mountnutí interního HDD jako USB

Příspěvek od Igoreso »

Nevím jestli tě dobře chápu,ale koukni na

Kód: Vybrat vše

http://interlink.tsbohemia.cz/kb-usb-link-2-0-net-rychly-prenos-dat-mezi-pc-_d36607.html
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
EMI-DJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EMI-DJ »

Bohužel, toto není to co hledám. Potřebuji, aby se ten disk choval jako kdyby byl externí a já ho jen připojil k PC. Prostě si představme, že ten interni HDD vyjmu z PC a dam jej do externího boxu, který má jako výstup USB kabel. Samozřejmě že se nemusí jednat o takového sdílení celého HDD, ale stačí složka.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

obávám se že to nepůjde a navíc proboha proč?
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
EMI-DJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EMI-DJ »

No z jednoduchého důvodu: vlastním televizi, která má sice výbornou podporu UPnP, ale nelze měnit zuvukovou stopu atd, které jsou běžně umožněny při přehrávání z externího HDD... Existuje takový usb transfer, který se připojí do TV a má wifi a chová se pak jako normální mass storage, ale přitom mountuje přes LAN sdílené složky, bohužel toto řešení stojí cca 1500kč, tak mě napadlo jestli není nějaká možnost vyřešit toho pomocí USB kabelu a nějakého softu.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

tak proč to nenapíšeš rovnou?
muj názor je že to nepujde
EMI-DJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EMI-DJ »

Takhle mi to přišlo srozumitelnější ;) Ale děkuji za snahu
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“