Dobrý den,
předem bych chtěl říct, že co se týče sítí jsem vcelku nováček.
Potřeboval bych poradit ohledně rozvodu připojení k internetu po bytě skrze wifi. Nyní mám pouze stolní pc a plánuji pořídit notebook,takže bych potřeboval dokoupit wifi router - s tím snad nebudu mít příliš velké potíže,takže bych chtěl požádat spíše o radu od zkušenějších ohledně kvalitní značky/modelu.
Druhá věc na kterou se chci zeptat - mám externí box s diskem připojený přes esata k pc a rád bych data z něj využíval i na notebooku. dalo by se to zařídit tak,abych ho mohl využívat jako rychlý disk přes esata v pc a případně přes wifi po síti např. přehrávat filmy/případně nějaké jiné způsoby připojení/ Také by mě zajímalo jestli by šla do sítě zapojit tiskárna,tak abych mohl tisknout bezdrátově i z notebooku.
Chápu že moje dotazy jsou poměrně amatérské, tak budu rád za jakoukoliv odpověď .)
domácí wifi + externí disk
Moderátor: Don
- Pecho55
- Nováček

-
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: domácí wifi + externí disk
1, na router je tady zvlastni tema
2, muzes ho sdilet pred zakladni sdileni ve windows, nebo si to muzes poresit jinak
3, tiskarna je stejny jako soubory - budes ji sdilet pres PC, pripadne se prodavaji sitove tiskarny (at kabelove nebo bezdratove)
2, muzes ho sdilet pred zakladni sdileni ve windows, nebo si to muzes poresit jinak
3, tiskarna je stejny jako soubory - budes ji sdilet pres PC, pripadne se prodavaji sitove tiskarny (at kabelove nebo bezdratove)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Pecho55
- Nováček

-
Ok,takzeLiveBomb píše:1, na router je tady zvlastni tema
1) Za to se omlouvam,uz sem to nasel
2)tady jsem se blbe vyjadril myslel sem to tak,ze mam externi disk pripojitelny pres esata a usb2 a rad bych ho zpristupnil jak z notebooku tak z pc a samozrejme idealne i pri vypnutem pc, ale zaroven bych to rad udelal tak aby z pc byl co nejrychlejsi a z notebooku bych mohl poustet trebas jenom filmy nebo nejake nenarocne hry atd...posledni dobou jsem tady na PCT cetl nekolik recenzi NAS ulozist,ale rad bych se vyhnul porizovani neceho takoveho tak bych byl rad kdyby to slo zaridit i jinak...
3)sitovou tiskarnu si kupovat nechci,ale v tomhle pripade by mi stacilo sdileni pres PC,takze to je vyreseno...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jak chces ty aby to fungovalo - tj, rychle a bez zapnuteho PC to bez kvalitniho NASu nepujde.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530