Taktování procesorů Intel

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Taktování procesorů Intel

Příspěvek od Flegy »

se vzduchem se drz max kolem 1.42V, vic uz je opravdu hodne.

ono by se ti to s jeste vyssim napetim stejne nepodarilo uchladit do jeste rozumnych teplot (cti kolem 80°C)
NemiK
Nováček
Nováček

Taktování

Příspěvek od NemiK »

Ahoj, mám procesor v notebooku který má mít PLL ICS9LPRS480BKLFT. Bohužel ať hledám jak hledám, nemohu najít toto ID v seznamu setFSB. Prosím poraďte mi jak mám nataktovat ten noťas :)
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Re: Taktování

Příspěvek od AllowedCry »

o jaký přesně notes se jedná a proč ho chceš taktovat? ono taktování notebooku nedopadá moc dobře :evil:
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC 400W || M2 VP4300 4TB || HDD 3TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
NemiK
Nováček
Nováček

Příspěvek od NemiK »

Jsem si všeho vědom. Je to acer aspire 5536g.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

SetFSB je hlavně pro Intel, proto tam ten generátor nemůžeš najít.... Nicméně když znáš generátor, zkus napsat tvůrci SetFSB, možná ho tam přidá... :) Jinak takovéhle taktování ze systému je úplně v pohodě i u NTB...

btw. jak jsi našel ten konkrétní generátor?
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
NemiK
Nováček
Nováček

Příspěvek od NemiK »

Michael24 píše:SetFSB je hlavně pro Intel, proto tam ten generátor nemůžeš najít.... Nicméně když znáš generátor, zkus napsat tvůrci SetFSB, možná ho tam přidá... :) Jinak takovéhle taktování ze systému je úplně v pohodě i u NTB...

btw. jak jsi našel ten konkrétní generátor?
Konkrétní generátor jsem našel na googlu a poté si ho ověřil u datasheetu mého notebooku. Hele chtěl bych se tě zeptat, jak bych mohl ten procík jinak přetaktovat, pomocí jakého programu?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Bohužel to asi nepůjde... :( Případně můžeš zkusit něco jako: ClockGen, CPUFSB
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

existuje nějakej SW emulující turbo boost? respektive automatický přetaktování CPU podle zatížení včetně voltáže? (ikdyž se nedodrží TPD) Brácha si koupil mini pc s mobilní i3 a frekvence tam krásně lítá podle zatížení ale jen do základní frekvence, která je poměrně nízká, tak by mě zajímalo zdali jde ta max frekvence posunout
Miky9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miky9 »

Zdravím, jsem začátečník v taktování, tak bych potřeboval mini návod. Vím, že si budu hrát v biosu se 2mi hodnotami - násobič, napětí CPU. Jak na to? Nejprve nastavit napětí CPU na třeba 1.4V a pak zvednout násobič na 45x? (4.5GHz) Nebo nejprve začít níže? Např. 40x

Mám CPU Intel Core i5 2500k. (chladič-Gelid)
PC: Intel Core i5 2500K (4,5 GHz), Kingstone HyperX 8GB, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, CrucialM4 256GB, Fractal Design R3, HP ZR24w, WIN10
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

to mas jedno ktore spravis prve a ktore druhe len sprav obidve a potom to uloz
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

dotaz, možná je to blbost ale nikdy jsem si toho nějak nevšiml, až teď...v informacích o systému jsou u procesoru napsané dvě frekvence a nějak nevím proč, správná má být 2,93 GHz ale proč je tam i 2,13 GHz ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Miky9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miky9 »

Já tam mám taky 2 hodnoty. Jedna je normální a druhá Turbo Boost, ale v opačném pořadí. Takhle to je divné.

Navíc nerozumím tomu proč tam je 3,6GHz, když maximum by mělo být 3,7GHz (jednoho jádra).

---

Teď jsem to taktoval automaticky na 4,1GHz a i tohle je zbytečně moc. Chvilku to tak nechám a pak vrátím na default. Teploty v zátěži - 60°C. To by snad nevadilo pro trvalý provoz ne?
PC: Intel Core i5 2500K (4,5 GHz), Kingstone HyperX 8GB, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, CrucialM4 256GB, Fractal Design R3, HP ZR24w, WIN10
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

Bzuker píše:dotaz, možná je to blbost ale nikdy jsem si toho nějak nevšiml, až teď...v informacích o systému jsou u procesoru napsané dvě frekvence a nějak nevím proč, správná má být 2,93 GHz ale proč je tam i 2,13 GHz ?
navíc v biosu je třetí hodnota 2,26 Ghz (266x8,5) tak už nechápu vůbec nic
Miky9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miky9 »

Bzuker: Taky to mám v tom hodnocení WIN špatně. Nevím kde se k tomu dopočítali. Netrap se tím.

Věř aktuálnímu stavu (ne nastavení) v biosu.
Backer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backer »

Dobej chlapy. potrebuju pomoct. jiz drive jsem se tu radil jak nataktit muj starsi procik driv nebyl tak starej :-) ale uz je. asi takhle, resilo se to tu na strankach 29-31 nataktovalo se to na 3,6 zvisenim FSB na 400 s nasobycem 9 takze tech 3,6 pote pameti. Vsechno pohoda, bylo to jednoduche taky nejde o velke takty, ale nastal problem i kdyz jsem proveril stabilitu v programech OCCT, furmark(grafika pohoda),SuperPI tak to ukazovalo ze vse maka jak ma. Jenze pak ve hrach prisel problem obcas zaseky,problemy s grafikou nebo primo klasicka modra obrazovaka a restart. KDyz jsem vratil takt GPU bylo to stejne kdyz pameti stale vse prestalo az kdyz jsem vratil CPU na zaklad. poradte co mam udelat aby to bylo naprosto stabilni. potrebuju to protoze zatim na novej komp nemam, ale kdyz jsem to zkusil zas nataktovat kvuli BF3 tak jsem mel hned prumer FPS 30. bez taktu jen 20 tak to chci mit 100% stabilni nez nasetrim na novej komp. diky moc za rady.
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Jaké jsi měl teploty když to zlobilo?
Čím chladíš procesor?
Alessandro
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alessandro »

Zdravím,
půjdu rovnou k věci:

Deska - Gigabyte GA-EP43-Ds3
CPU - Q9650 (Arctic Cooling Freezer 13) - teploty bez taktu 27-30° idle a 45-50° např Battlefield3
RAM - 4x 1GBCorsair Dominator 1066 (momentálně jedou při 1.8V na 800MHz)
VGA - Zotac GTX560 Ti AMP

Vše je momentálně nastaveno na auto, ale chtěl bych zkusit zvýšit takt procesoru, co jsem se tady dočetl mělo by stačit, nechat násobič na 9 a zkoušet zvýšit frekvenci, přitom nechat děličku na automat = bude se mi zvedat i ferkvence na pamětech, ale jelikož jsou na to stavěné od výrobce (při vyšším napětí až na 1066MHz) mělo by stačit nastavit na pamětech těch 2.2V.

Je potřeba udělat ještě něco? Díky za Váš čas.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

No a co od toho vlastně chceš?
3,6 GHz? Uchladíš to?

Tak zkus třeba tohle, pokud máš na desce BIOS aspoň F8:

CPU Host Clock Control Enabled
CPU Host Frequency 400 MHz
PCI-E Frequency 100 MHz
Performance Enhance Standard
System Memory Multiplier 2,00
CPU VCore 1,3625V

Ostatní položky v BIOSu neměň.
Pak dej F10-Yes-Enter a měl bys na uvedené frekvenci být.
Alessandro
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alessandro »

BIOS mám F10 nastavil jsem to a šlape to v pohodě, po nastavení jsem spustil na hodinu OCCT a vypadá to, že to co píšou v rezencích o Artic Cooling Frezer 13 asi nelže, protože teplota na procesoru byla maximálně 66°, když jsem to vypnul tak se snížila na 32-38° a tady se při "kancelářské" práci stabilně drží.

Jsem spokojen po hrani cca 45 minut battlefield3 můžu říct, jede to stabilně i na ultra detaily a nepadne pod 40FPS na vysoké je stabilně nad 60FPS teplota podle CoreTemp nepřelezla přes 65° ani an jednom jádře, holt do 775 socketu nic lepšího už nedám, ale tohle tomu hodně pomohlo a CPU přestal být pro Zotac GTX560 Ti AMP tak velkou brzdou a měl bych s tím zase chvilku vydržet, takže díky.
eratni
Nováček
Nováček

Příspěvek od eratni »

Ahoj, do budoucna uvažuju o koupení nějakýho obyč. chladiče za +-500 a přetaktování své E8400 3,0GHz. Zatím si dělám takový brainstorming a všeobecný přehled, nikdy jsem netaktoval. Došel jsem k těmto závěrům: MB MSI P43 neo. 3 (7514) má v návodu uvedeno, že je vhodná k taktování, takže snad je. Chtěl bych dát FSB na 400 tzn 3.6GHz. První zásadní problém, na který jsem narazil je, že nevím kde a jak uzamknout frekvence na pci apod. Dále nevím, jestli by šla deska i dál, když má v návodu uvedeno 1600(OC).

Další otázka je ohledně pamětí, podle CPUz snad umějí i 1066Mhz, ale jak je tam dostat? (kolega nademnou říkal něco o zvýšení napětí)

Je něco z toho na obrázku pci lock?
http://i.imgur.com/wLzAK.jpg

Zatím díky za odpovědi!
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“