Rušení ve zvukové kartě
Moderátor: CageJ
- pepak.net
- Začátečník

-
Rušení ve zvukové kartě
Vyměnil jsem teď nedávno základní desku (plus procesor a paměti, ale nic jiného, zejména ne skříň a zdroj) a objevil se mi ve zvukovém výstupu (analogovém) integrované zvukovky ruchový signál - nejspíš bych to popsal jako pištění. Ten signál nezávisí na nastavení mixéru Windows, přesně stejný je i v případě ztlumeného (mute) zvuku. Přesně stejné rušení se projevuje také u externí zvukové karty (nějaký levný SoundBlaster X-Fi do PCI-express). Když stejné reproduktory zapojím do jiného zdroje zvuku, pištění zmizí. Pomohlo by mi, kdybych koupil některou z dražších karet se stíněním proti elektromagnetickému rušení? Pomohlo by mi, kdybych místo běžné zvukovky pořídil nějakou pro USB? Pomohlo by mi, kdybych vyhodil současné reproduktory a nahradil je nějakými s optickým vstupem, pokud existují? (Samostatný receiver bych kupoval nerad, za prvé se v tom nevyznám a nevím, co pořídit, a za druhé už mám kolem počítače různých dodatečných zařízení trochu příliš mnoho.) Výkon použitého řešení mě nezajímá a podpora herních technologií (EAX apod.) taky ne. Děkuji.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Re: Rušení ve zvukové kartě
Tato veta akosi nema zmysel...pepak.net píše:...Přesně stejné rušení se projevuje také u externí zvukové karty (nějaký levný SoundBlaster X-Fi do PCI-express). ...
externa zvukova karta je karta co sa zapaja do USB.
Asi si chcel napisat, ze sa rusenie prejavuje v onboard zvukovke, ale aj pridavnej.
Rozober ten pocitac, zloz ho len tak na stole: zdroj + doska + cpu + ram + disk, nabootuj do Win a skus, ci to bude rusene.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- pepak.net
- Začátečník

-
Ano.Wuuduu píše:Asi si chcel napisat, ze sa rusenie prejavuje v onboard zvukovke, ale aj pridavnej.pepak.net píše:...Přesně stejné rušení se projevuje také u externí zvukové karty (nějaký levný SoundBlaster X-Fi do PCI-express). ...
Tak to je přesně jedna z věcí, které dělat nechci. Když nebude zbytí, tak ano, ale radši vrazím peníze do něčeho, co mě nebude nutit to znovu celé vytahovat a vracet.Rozober ten pocitac, zloz ho len tak na stole: zdroj + doska + cpu + ram + disk, nabootuj do Win a skus, ci to bude rusene.
Stranou nechávám, že mi není jasné, k čemu by to mělo vést - jak jsem psal, měnil jsem právě jenom desku + cpu + ram, takže mám skoro jistotu, že to je v jedné z těchto tří komponent.
- theedge
- Začátečník

No to je pr*el. Ty než abys během odpoledne rozebral PC a zjistil kde máš špatné uzemnění, tak radši koupíš jiné bedny nebo jinou zvukovku ?pepak.net píše: Tak to je přesně jedna z věcí, které dělat nechci. Když nebude zbytí, tak ano, ale radši vrazím peníze do něčeho, co mě nebude nutit to znovu celé vytahovat a vracet.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- pepak.net
- Začátečník

-
Ne, jenom mě to už nebaví - natolik, že radši zaplatím X peněz, než abych se s tím patlal. Je mi celkem jedno, jakým to bude mechanismem, jestli to zaplatím za lepší zvukovku nebo jestli to dám někomu šikovnému, kdo mi tu desku uzemní, hlavně když to bude z krku a nebudu kvůli tomu muset rozebírat celý počítač (ono se to snadno řekne, "vytáhni desku", ale v tomto konkrétním případě je to docela pracné...).theedge píše:No to je pr*el. Ty než abys během odpoledne rozebral PC a zjistil kde máš špatné uzemnění, tak radši koupíš jiné bedny nebo jinou zvukovku ?no to je logika .. to se toho složení PC tak bojíš ?
- Wuuduu
- Středně pokročilý

chces vyriesit problem, ktory ale nechces riesit. Porad si, ako chces. Pocitacov som zlozil desiatky, viem, ake to je pracne. Ale aj viem, ze zle namontovana MB, ci vyskratovana, prehnuta, atd atd dokaze pekne zamotat hlavu.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- Jája
- Středně pokročilý

Pokud koupíš ext. zvukovku do USB, tak by tam žádné rušení z PC být nemělo, bude záviset jen čistě na její kvalitě.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- BiG_Father
- Začátečník

ja ji mam, i jsem ji menil za jinou znacku(zadarmo, v den co mi prisla) a nakonec zjistuju, ze bzuciJája píše:Pokud koupíš ext. zvukovku do USB, tak by tam žádné rušení z PC být nemělo, bude záviset jen čistě na její kvalitě.
samotne bedny v jakekoli zasuvce v byte, nekde min, nekde vic..
----
takze v mem pripade akorat tyhle faktory muzou mirne zvysovat problem ale ty bedny samy o sobe bzuci dost.
jedine co me desi, je silny lupnuti v bednach pri zapinani/restartu pc, zapinam je radeji az nabootuje win..
ale tady s tim nebudu otravovat, mam na to sve vlakno (Rusive bzuceni/radio v repro Behringerech)
takze preju hodne stesti s resenim problemu, pokud to nejak vyresim, tak napisu co a jak do sveho nebo i tohoto vlakna, treba ti to pak taky pomuze..
EDIT : z technicky mi napsali toto, treba ti neco pomuze vyresit problem :
reseni muze byt vice : vymena adapteru/zdroje, symetrické připojení reprosoustav s oddělenou zemí (v tomto případě je třeba nejprve ověřit, že PC je uzemněný a mezi zemněmi reprosoustav a PC není vyšší napětí, než několik jednotek Voltů) nebo v úplném galvanickém oddělení v signálové cestě, například přes signálová trafa HD400. Vše závisí na konkrétních podmínkách, tj. na možnostech PC, zvukové karty, napájení atd.
- pepak.net
- Začátečník

-
Tak jsem vytáhl tu desku. Poněkud se to zlepšilo, ale že bych měl úplně čistý signál, to tedy ani vzdáleně. Ještě asi tak nejlepší je to v době, kdy už se zvukovka (on-board i SoundBlaster) aktivuje, ale ještě nezačnou nabíhat disky. S aktivací disků rušení naroste do standardního nepřijatelného stavu a tam už zůstane, bez ohledu na to, jaký operační systém (pokud vůbec nějaký) spustím. Desku jsem zkontroloval, nikde nic viditelně vyzkratovaného nebo ostře ohnutého není. Co dál?
- Wuuduu
- Středně pokročilý

mas sancu vymenit zdroj? Na skusku.... a preventivne vymen aj kable k diskom.
Ved pocitac mozes normaln pouzivat, len bude lezat zatial na stole
Ved pocitac mozes normaln pouzivat, len bude lezat zatial na stole
- pepak.net
- Začátečník

-
Můžu to zkusit. Ale jak píšu, s předchozí deskou to problémy nemělo...Wuuduu píše:mas sancu vymenit zdroj? Na skusku.... a preventivne vymen aj kable k diskom.
- pepak.net
- Začátečník

-
Kdyby to náhodou někoho zajímalo, tak po prozkoušení celé řady komponent jsem nakonec našel pachatele - byl jím kabel, který se bez zjevného důvodu po X letech provozu zbláznil a začal rušit...
- Wuuduu
- Středně pokročilý

preto som ti to kazal rozlozit a zlozit.
Kable a suciastky starnu a tym, ze to rozoberies a zlozis znova, s novou doskou, napr. tak sa kablik pohne, casom naruseny spoj moze prasknut a pod...
- hellmirek
- Nováček

-
taková bonus rada třeba pomůže. Koukni kolem sebe co všechno máš připojeného k elektřině až k jističi. mě dělalo šumění čerpadlo do akvárka