Ati 6850 Problem - pri hrani prestane davat video signal

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Iceboy
Nováček
Nováček

Ati 6850 Problem - pri hrani prestane davat video signal

Příspěvek od Iceboy »

Zdravim. Rad bych nejakou fundovanou radu ohledne meho problemu. Mam grafiku ATi 6850 MSI, OC edition (takovy ten normnal chladic, ne Cyclone, ted uz se mozna neprodava). Nedavno jsem koupil procik Phenom II X4 955, revize C3. Taknuty na 3,7 GHz. Vsechny testy co jsem zkousel, OCCT 2h, Linx, CineBench projde na tehle frakvenci a napeti 1,376 (ukazuje CPU-Z) bez problemu. Kdyz ovsem zacnu hrat nejakou narocnejsi hru, Crysis2, BF Bad Company 2, stava se mi, ze po nejake dobe vypadne uplne obrazovy signal z grafiky, jen cerna obrazovka a monitor blika, ze hleda signal, nebo pripadne mi hra spadne, uplne se mi rozhodi plocha ve Winech na kosticky a hodi to chybu Catalystu. Kdyz jsem zkousel hrat s nepretaktovanym procakem vse zda se bezi v pohode. Ted otazka, myslite ze je to procakem, je nestabilni na tehle frekvenci ikdyz vsemozne testy projdou uplne stabilne, nebo to muze byt spise tim, ze je grafika nejaka spatna, a napriklad se nejaky obvod pri souhrne zatezi s procakem, prehreje a proto to hazi popsane chyby? Podotykam, ze i vsemozne samostatne testy grafiky (Combustor, 3D Mark) projdou bez problemu. Uvazuji o reklamaci grafiky, tak at tam nejdu zbytecne. Co si myslite, ze je duvodem? Zdroj Seasonic M12II - 620W, takze zdrojem to asi nebude. Budu rad za kazdou radu. Diky
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Ati 6850 Problem - pri hrani prestane davat video signal

Příspěvek od morke »

Malý hloupý dotaz, ohlídal sis při přetaktování frekvenci PCIe sběrnice?
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Iceboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Iceboy »

No ja procesor taktoval pouze pres nasobic, vsechny ostatni frekvecne sbernic atd., jsem nechal na default. Spise by me zajimalo jestli to nemuze byt tim, ze se grafika prehriva, nebo neco podobneho? Je mi divne, ze by procesor zpusobil to, ze grafika prestane davat video signal.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Iceboy píše:Kdyz jsem zkousel hrat s nepretaktovanym procakem vse zda se bezi v pohode. Ted otazka, myslite ze je to procakem, je nestabilni na tehle frekvenci ikdyz vsemozne testy projdou uplne stabilne, nebo to muze byt spise tim, ze je grafika nejaka spatna, a napriklad se nejaky obvod pri souhrne zatezi s procakem, prehreje a proto to hazi popsane chyby?
Pokud je to takhle těsná závislost - 3,2GHz je dobře, 3,7 GHz je špatně, tak bych jinde nehledala.
Napětí jsi nastavoval ručně? Kolik? 1,45V? Máš na desce Loadline Calibration (Voltage Damper) Enabled?

A co třeba 3,5 GHz?

Pochopitelně je dobře znát teploty v zátěži. Máš o nich nějakou představu?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“