Podivný problém s RAMkama

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
sipar
Nováček
Nováček

Podivný problém s RAMkama

Příspěvek od sipar »

Kamarád mi svěřil svůj počítač s tím, že se mu náhodně vypíná ať se mu nato mrknu. Po zapojení počítač vůbec nenabootoval, jen se rozjely větráky a z desky výcházely dlouhé pípání. Zjistil jsem, že problém je v RAMkách. Defaultně má v jeho 865GM2 desce 2x Kingston 256mb.

Detailněji:
Když jsou v desce obě dvě původní paměti, nenaběhne a pípá.
Když jednu vyjmu a nechám jen jednu, vše naběhne v pohodě.
Když přidám svoji starou Kingstonku 256mb a nechám jednu jeho, nenaběhne a pípa.
Když nechám jednu jeho a přidám svoji noname 1gb pamět, vše naběhne v pohodě.

Zkoušel jsem jiný zdroj, procesor. Tím to nebylo. Čím to může být?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Podivný problém s RAMkama

Příspěvek od Flegy »

otestuj je po jedne v memtestu a uvidis.taky je mozne, ze po tech letech proste dosluhuje chipset :)
Stehla
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stehla »

Zdravím vážení,
mám též problém s nejdelším a konstantním beed kódem. Na netu vyčteno, že to je ramkama.
Nicméně, nastalo po výměně grafárny (z nVidie na Ati). Ovladače jsem předtím odinstalil, takže problém nevidím. A největší srandou je, že komp v pohodě najede do systému, jako by se nechumelilo...jen ten nekonečný pííííííp zní furt. Netušíte někdo, co by se s tím dalo udělat?
Díky za rady, ale tu s odpojením speakru neberu :wink: :-D
C2D E8400, GigaByte P43-ES3G, 2x2GB RAM Kingston, hd5850Toxic, Seagate 160+650GB HDD, 650W Seasonic
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

rozobrat a zlozit - na stole - doska, jedna ramka, cpu s chladicom a grafika, nic viac.

a postupne pridavat dalsi HW.

Prehadzoval si grafiky, dnu a von, tj si hybal komplet celou dockou. Nieco sa mohlo pohnut kdekolvek.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Stehla
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stehla »

Vyřešeno!
Problém nebyl RAMkou, grafárnou ani procesorem. Vše sedělo dobře, bo se beep ozval i po přepastování CPU. Až po odpojení přídavného napájení desky to přestalo, takže jsem šel po baterce a na pár minut ji vyndal. Problém odstraněn a už to drnčí bez problému.
Takže díky za radu a ať se i ostatním zadaří opravit chybky.
Fajn den přeju, Stehla
C2D E8400, GigaByte P43-ES3G, 2x2GB RAM Kingston, hd5850Toxic, Seagate 160+650GB HDD, 650W Seasonic
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ak sis vybral baterku, mas bios nastaveny na default... nic moc.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Stehla
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stehla »

To s Biosem do defaultu samozřejmě souhlasí (po vyndání baterky). Jen tím poukazuji na odstranění závady nepřetržitého beepu při výměně grafiky (nVidie za Ati). Než příště (nebo někdo jiný) rozhodit celý komp, tak je jednodušší hodit Bios do defaultu a po instalaci karty a restartu kompu si ho upravit k obrazu svému.
Fajn den všem
Odpovědět

Zpět na „Paměti“