Fortron vs. Arctic Cooling 500W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
zblamak
Začátečník
Začátečník

Fortron vs. Arctic Cooling 500W

Příspěvek od zblamak »

Zdravím,
po debatě na zdejším fóru potřebuji poradit s koupí nového zdroje. Mezi kanditáty jsem zařadil

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008O0V41NL143M

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008O0V41NLQ3N
Pro AC mluví tichost, celková kvalitnost a cena.
Pro Fortron hlavně účinost potažmo také kvalita.
Jde mi o to, zda je v podstatě jedno co z toho, či má třeba Fortron, jakožto novější zdroj, více/lepší vychytávky oproti AC. Fortron je pro mě trochu ''No name'' značka, takže nevím co od ní čekat. Recenze pějí vcelku chválu, ikdyž mi příjde, že jsem neviděl vyloženě drbací recenzi na zdroj. Taky nevím, jak moc se na účtu projeví vyšší účinost s tím, že komp jede v průměru 7 hodin, z toho dost často na prazdno(hudba/net).
Pokud máte nějáký jiný návrh, nejsem proti. Nad 1 700,- bych jít nechtěl.
Živit budu v tuhle chvíli:
C2D@3,36GHz
MB P5K SE
ATI/AMD 4670
2x2Gb DDR2
1xHDD
3x120mm FAN
Počítám, že v budoucnu vyměním za AMD Bulldozera s nějákou AMD 68xx, což předpokládám oba zdroje zvládnou.
Za každou radu, postřeh, zkušenost budu rád. Dík
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: Fortron vs. Arctic Cooling 500W

Příspěvek od shelby_nr »

Urči si priority - čo chceš/potrebuješ (ticho, relatívnu kvalitu...atp)

Arctic - tichý, ale kvalitou neoplýva (ďalej iba 80+ certifikácia, kratšie káble...)
Fortron Aurum - hlučnejší, kvalitnejší, ale stále sa jedná o to, že je to Fortron
A čo tak stred? Seasonic S12II 520W - síce nie tak tichý ako Arctic, ale tichší ako Aurum, skoro tak kvalitný ako Aurum.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
zblamak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zblamak »

shelby_nr píše:Urči si priority - čo chceš/potrebuješ (ticho, relatívnu kvalitu...atp)

Arctic - tichý, ale kvalitou neoplýva (ďalej iba 80+ certifikácia, kratšie káble...)
Fortron Aurum - hlučnejší, kvalitnejší, ale stále sa jedná o to, že je to Fortron
A čo tak stred? Seasonic S12II 520W - síce nie tak tichý ako Arctic, ale tichší ako Aurum, skoro tak kvalitný ako Aurum.
I přes to, že mám R3 od Fractalu, hledám ticho. Nechci však kvůli tomu koupit dělat kompromisy v kvalitě. Ten Seasonic mě zaujal, doteď jsem ho však měl za značně poruchovej, idkyž těžko říct, co čekat např u Fortronu...:-)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud ti jde o ticho a kvalitu tak na vyber mas jeste http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57006 ale je drazsi.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Arctic je skôr do skriniek s umiestnením zdroja hore (tomu nasvedčujú aj kratšie káble).
Preto by som zobral Seasonic iba ak by si zvýšil rozpočet tak potom by sa dalo aj niečo iné. Seasonic patrí medzi najkvalitnejšie zdroje, ale je síce pravda, že v poslednej dobe sa zvýšila ich relamovanosť (asi najčastejšie kvôli pískaniu)...ale aj tak je malá pravdepodobnosť, že kúpiš horší kus, ale záleží aj od šťastia. K tej RMA vid. štatistiku poruchovosti na - czc.cz... tiež mám info z prvej ruky o RMA Seasonic-u X-série (čo je TOP), predalo sa ich xxx ks (áno 3-ciferné číslo) a z toho boli na RMA iba 2 a to jeden pískal a druhy vyhadzoval pri HW fail

Ten CM SilenPro M500 je kvalitný a tichý, ale vyššia cena no...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
zblamak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zblamak »

Tak nakonec jsem po ''odborné'' debatě s prodavačem zvolil Seasonic. Nepíská, hluk v mezích, teploty ok. Nevidím žádné negativum. Snad u toho zůstane:-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“