Ahoj,
hodlám si pořídit do dočasného bytu v Praze "Samoinstalační balíček O2" pro službu "Internet Optimal" (ADSL/VDSL). Nikdy jsem ADSL internet neměl, proto s tím nemám žádné zkušenosti. Měl bych pár dotazů na lidi, kteří například touto cestou již internet zřizovali:
1) Když je v bytě linka neaktivní (pouze kabely v zásuvce na zdi) jak bude probíhat instalace? Přijde mi balíček, zapojím do zásuvky a internet hned poběží? Nikde jsem to na stránkách O2 nenašel.
2) Při objednávce není možnost vybrat ADSL/VDSL, znamená to, že O2 provede připojení podle dostupné technologie v dané lokalitě?
3) Když potřebují mít internet od 1. září, kdy mám objednat Samoinstalační balíček, resp. jak dlouho to trvá od objednávky po zprovoznění internetu mým zapojením balíčku? Jde nějak například zvolit, že instalaci v bytě provedu v srpnu, ale platit a internet poběží až od 1. září?
4) Musí být objednávka provedena na majitele bytu včetně adresy bytu, nebo to je jedno a mohu to dát na sebe a objednat doručení balíčku na moji trvalou adresu s tím, že až se dostanu do bytu, tak tam balíček zapojím, ale doručen bude na trvalou adresu?
5) Platit budu inkasem ze svého účtu nezávisle na tom, komu byt patří a na jaké jméno byla objednávka vytvořena?
Díky moc za jakékoliv odpovědi!
ADSL Samoinstalační balíček od O2: DOTAZY
Moderátor: Don
- Kositch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ADSL Samoinstalační balíček od O2: DOTAZY
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ADSL Samoinstalační balíček od O2: DOTAZY
Zapojit si to muzes, ale cekas az ti to oni "pusti" na ustredne. Ohlasi ti datum a cas telefonem a v (+/- par minut) udanou dobu to zapnou..Kositch píše: 1) Když je v bytě linka neaktivní (pouze kabely v zásuvce na zdi) jak bude probíhat instalace? Přijde mi balíček, zapojím do zásuvky a internet hned poběží? Nikde jsem to na stránkách O2 nenašel.
Me to zapojili asi za tyden, deset dni. A mel sem to snad 14 dni zadarmo. Faktury zacali vystavovat az kdyz jim dosla smlouva, ale to uz ten net asi tech 14 dni bezel a bylo to az od dalsiho mesice.Kositch píše: 3) Když potřebují mít internet od 1. září, kdy mám objednat Samoinstalační balíček, resp. jak dlouho to trvá od objednávky po zprovoznění internetu mým zapojením balíčku? Jde nějak například zvolit, že instalaci v bytě provedu v srpnu, ale platit a internet poběží až od 1. září?
Sluzba musi bejt zrizena na adresu kde to chce provozovat a tam to asi i doruci (pokud neni v objednavce moznost zvolit jinou dodaci adresu)Kositch píše: 4) Musí být objednávka provedena na majitele bytu včetně adresy bytu, nebo to je jedno a mohu to dát na sebe a objednat doručení balíčku na moji trvalou adresu s tím, že až se dostanu do bytu, tak tam balíček zapojím, ale doručen bude na trvalou adresu?
Inkaso se zavadi formularem a je imho jedno kdo to bude platit, hlavne je nutne uvedst spravne cislo pripojky.Kositch píše: 5) Platit budu inkasem ze svého účtu nezávisle na tom, komu byt patří a na jaké jméno byla objednávka vytvořena?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Kositch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za všechny odpovědi, ale stejně mi není úplně jasná jedna věc, pokusím se lépe formulovat otázku.
Potřebuji, aby internet běžel a byl funkční kolem 20. srpna. Z těch, kteří objednávali přes samoinstalační balíček od O2, poradil by mi někdo prosím, kdy zhruba je optimální provést objenávku přes o2 eshop, abych to neměl zase zbytečně brzy a neplatil třeba polovinu srpna? Linku nemám aktivní - jen dráty do zásuvky, ale nepoužívané.
Chápu li to správně, tak po vytvoření objednávky mi např. do 3 dnů přijde balíček a nezávisle na tom, kdy ho zapojím do té zásuvky, tak mi již předem řeknou kolikátého do ní "pustí" internet? Nebo se ten požadavek na aktivaci linky odešle až v případě, kdy zapojím modem do zásuvky?
Předem díky
Potřebuji, aby internet běžel a byl funkční kolem 20. srpna. Z těch, kteří objednávali přes samoinstalační balíček od O2, poradil by mi někdo prosím, kdy zhruba je optimální provést objenávku přes o2 eshop, abych to neměl zase zbytečně brzy a neplatil třeba polovinu srpna? Linku nemám aktivní - jen dráty do zásuvky, ale nepoužívané.
Chápu li to správně, tak po vytvoření objednávky mi např. do 3 dnů přijde balíček a nezávisle na tom, kdy ho zapojím do té zásuvky, tak mi již předem řeknou kolikátého do ní "pustí" internet? Nebo se ten požadavek na aktivaci linky odešle až v případě, kdy zapojím modem do zásuvky?
Předem díky
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takze znova: balicek budes mit uz par dni doma, nez se ti O2 ozve a domluvi se s tebou, kdy to zapoji... Pocitej tak se 14 dny ...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530