HIS Radeon HD 3850 LE

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Tomson
Začátečník
Začátečník

HIS Radeon HD 3850 LE

Příspěvek od Tomson »

Ahoj, mám grafickou kartu s čipem 3850 a mám s ní pár problémů. Nevím, jestli je zařadit do SW sekce nebo HW, tak to napíšu sem. První problém je padání ovladačů během hry. Hra se zasekne, cca. po deseti vteřinách zčerná obrazovka a "zasekne" se zvuk, potom probliknou jakési "artefakty" a vše se se srovná, takže můžu pokračovat ve hře. Když stihnu hodit hru na lištu vidím dole v liště hlášku, že AMD drviver přestal pracovat... Druhým problémem jsou stálé artefakty, které se "zapnou" po pádu ovladačů. Bohužel to nejde vyscreenovat, ale ve hře je to nejvíce vidět na obloze a na odlescích. Ve Windowsech v průledných oknech (Aero) a na přihlašovací obrazovce. (přirovnal bych to k nečemu takovému http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... 0086z.jpg/, ale jemnějšímu.
Pokud by jste někdo věděl, jak tyto problémy odstranit, tak prosím napište. :wink:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HIS Radeon HD 3850 LE

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle už jsem viděl. Jedná se zřídkakdy o nekompatibilitu s chipsetem. To ale v tvém případě nehrozí protože pokud souhlasí tvůj AMD 780G, tak ten žádné takové problémy nemá. Karta bude hold vadná, dosloužila. Můžeš ještě zkusit reinstall, atd. Ale dávám tomu minimální šanci.
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

Kompletní reinstall systému a driverů včetně zformátování disku proběhl během trvání problémů 3x
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

tak se s ní nadobro rozluč.. ještě je tady možnost ji upéct ale je to jen krátkodobé řešení :| pokud ji hodláš používat jen tak ve windows tak si to rozmysli.. může docházet k nepříjemným pádům během práce. pokud máš integrovanou tak ji hned využí ;)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

Pády zatím nejsou tak časté, ale nepříjemné jsou. Dělá to pouze při hraní her. např. Práce s Ps nebo AAE je bezproblémová. Nehraju příliš často ale s integrovanou HD 3200 bych si nezahrál vůbec. ;)
Jinak vám moc děkuji.
artus.l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od artus.l »

Stejny problem jsme mel cca14 dni, zkousel jsem prehrat bios, novy windows. snizit takty na minimum, vetsinou to pomohlo na chvili. cca 1hodina ve 3D

Nejjednodusi reseni je koupit novou GK, nebo nepouzivat 3D.

Ty pady budou cim dal castejsi ve 3D
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Ještě čekni, jestli se ti nepřehřívá. Jináč umírá. :wink:
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Nechci zakládat zbytečně nové téma, tak se zeptám zde. Jde taky o Radeona HD3850, ale od Sapphire. Koupil jsem ho jako použitý za slušnou cenu, takže když přišel, jen jsem zkontroloval chlazení a hned se vrhnul na zkoušení. Do windowsu karta najela v pořádku. 3D mark 2005 i 2006 odjel v pořádku s adekvátním obodováním. Teplota čipu se pohybovala kolem 67°C. Pak jsem pustil HL2:Episode Two, po načtení hry asi po 5ti sekundách naskočily rozhozené textury, PC se sekl, následovala BSOD, restart a po restartu už při zobrazení Post Screen byly v názvech /např u diskového řadiče/ různé otazníky místo písmen, některé blikaly zeleně, když začal nabíhat Windows, tak nápis Windows se někde ztrácel, někde hrál barvama, každopádně na to následovala zase buď BSOD nebo restart.

Co se mohlo kartě tak zničeho nic stát? Péct ji nechci, mám možnost ji vrátit, ale nejraději bych byl, kdyby jela :( . Nevím, co by zmohl třeba flash Biosu, vím, že jde o kartu se sníženým napájením jádra oproti prvním verzím HD3850. Když ji zapojím do druhého pci-e jako sekundární kartu, tak Win ji vidí, ale když chci spustit GPU-Z, tak celý pc opět spadne :( .
Any ideas?
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Vrátit, karta je dead.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“