Problém s 4870 - artefakty?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
webik
Nováček
Nováček

Problém s 4870 - artefakty?

Příspěvek od webik »

Již nějaký ten pátek mám tuto grafickou kartu a když sleduji videa na youtube, vimeo,... tak mám problémy s obrazem. Vše zobrazí přiložené obrázky. Když sleduji film uložený na PC, tak ten problém nenastává. Tento problém je tu již snad od začátku a já nevím proč, jsem to nezačal řešit dřív.. Tež už to je jen na mně :(

Při hraní her jsem tento problém až doteď neměl (cca měsíc zpět), ale pak se při Mafii II zobrazovaly takové malé černé čtverečky a nebo dnes mi padla zase jiná hra - zasekla se a potom tam naskočily různě čáry čáry. Bohužel u těchto dvou událostí nemám foto.

C2D E7300
Gigabyte EP45-DS3R
2x 2GB DDR2 Kingston 2G-UDIMM (snad jsem to našel správně)
ATi HD 4870 (od Sapphire)
Seasoni​c S12II​-520 520W
WiFi karta: D-Link DWA-547 Wireles N Desktop Adapter
2x HDD (výrobce a typ snad není podstatné)

24" iiyama ProLite E2473HDS

W Vista Home premium 32b.

Díky za rady
PS: V dnešní době by se už mohlo zvednout omezení na 780x800 a max 3 obrázky.. :o
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Problém s 4870 - artefakty?

Příspěvek od Krteq »

Měl jsem podobný problém s HD 4870. Ta karta prostě odchází. Pokud je v záruce tak reklamovat, pokud ne, tak rovnou koupit jinou.
webik
Nováček
Nováček

Příspěvek od webik »

Bohužel, záruka už je nějaký ten rok prošlá :-D :(

A přitom je to výkonem ještě stále dobrá grafika.. Chtěl bych s ní vydržet do přichodu HD 7xxx, tak mi držte palce ;)

A jako správného nadšence techniky mě zajímá, co se asi pokazilo. Nějaký tip nebo se přesně ví, co na 4870 odchází?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Ve většině případů se jedná o "studeňák" pod VRAM nebo napájecí kaskádu, která odchází po cca. 2 -3 letech používání, tedy zhruba kolem doby vypršení záruky. Výrobci to mají holt dobře vymyšlené.
webik
Nováček
Nováček

Příspěvek od webik »

Hmmm.. to je fajn. Při cene asi 4,3k bez DPH bych očekával, že to výrobce nebude úmyslně ničit :sad: . Ještě, že jsem neměl nějaké duální monstrum za 10k.

Dělá to více výrobců nebo to je specialita Sapphire? Nebo to je dokonce přímo od AMD (tehdy ještě ATi)? Tohle má asi jen jinou nálepku na chladiči, takže by to mělo být referenční, tudíž přímo AMD?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Dělají to všichni výrobci nezávisle na IHV.
webik
Nováček
Nováček

Příspěvek od webik »

Tak fajn. Budu se modlit ať vydrží do Ivy bridge + HD 7xxx a pak jí pošlu do důchodu :)

Díky
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“