-!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
fAke22win
Nováček
Nováček

Re: -!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-

Příspěvek od fAke22win »

To jsem uz udelal vycistil vytahl nainstaloval..

Spis jak vycistit BIOS?chtel bych tam dostat 0711 ty obsahuji fix na crossfire..

Zapni jsi xfire napisu ti TS domluvime se Krtecku:-) Potrebuju to pro COD Black ops :) i na BF by to pomohlo.. 8-)
Naposledy upravil(a) fAke22win dne čtv 25. lis 2010, 14:51, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Tenhle fix obsahují i všechny následující verze.
fAke22win
Nováček
Nováček

Příspěvek od fAke22win »

Tak kde je chyba?
Neexistuje nejaky fix , ktery by to vsechno dal dohromady?Neco jineho jak Catalyst?
Ja uz vazne nevim:-( sice mam 550 W zdroj, ale zadnej hardware neukazuje nedostatek napeti... Kdyby byl slabej zdroj ukazala by se ta grafarna ve Spravce zarizeni a v Catalystech?me se ukazuje vsude jen ji mam v ATI catalystech zakazanou:-(

zapni si xfire smoulo:-)

tohle vidim
http://www.ulozto.cz/6686883/crossfire-ati-4870-jpg
jayjayos
Nováček
Nováček

-!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-

Příspěvek od jayjayos »

Ahoj.

Mam Gigabyte HD 5870 s biosem MSI.

Hodlam jí doplnit o další HD 5870 a nabízí se mi ASUS. Předpokládam že nevadí 2 různé značky? Nebo by to mohl být problém?

Díky
Biosta TPower I45 Core 2 Quad Q9550@3.7Ghz 1.35V 6GB A-DATA EE@1044Mhz 5-5-5-15 2T 2.16V 2xHD5870@950/5200 CrossfireX 2x Samsung Spinpoint F1 640GB RAID_0 + Externí 160GB Seasonic X-750 750W Win 7 64bit
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimbus »

jayjayos píše:Ahoj.

Mam Gigabyte HD 5870 s biosem MSI.

Hodlam jí doplnit o další HD 5870 a nabízí se mi ASUS. Předpokládam že nevadí 2 různé značky? Nebo by to mohl být problém?

Díky
Je to jedno ;-)
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
jayjayos
Nováček
Nováček

Příspěvek od jayjayos »

2D/3D profil.
Zdravím. Tak mi dorazila druhá karta. Zapojil jsem podle návodu, vše ok (3D Mark 11 X3069b - což myslim odpovídá). Narazil jsem ale na takového "nepěkná věc" ;)
Sekundární grafika (ASUS) se nevrací do 2D režimu a vesele se smaží na 850/4800.. teploty jsou 40°C, nad ní GA (MSI bios) 30°C bez zátěže (vceku OK), ale u spodní karty zbytečně vysoké...
Obrázek
Obrázek
Je to v CF normální nebo ne? Něco s ovladači (mam CCC10.12 win7), příp. softwarem? Přefleshovat obě karty na stejný bios? Raděj MSI nabo ASUS?
Biosta TPower I45 Core 2 Quad Q9550@3.7Ghz 1.35V 6GB A-DATA EE@1044Mhz 5-5-5-15 2T 2.16V 2xHD5870@950/5200 CrossfireX 2x Samsung Spinpoint F1 640GB RAID_0 + Externí 160GB Seasonic X-750 750W Win 7 64bit
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Baf, pořídil jsem si levně druhou 5770 do crossfire, ale při aktivním cf se v obraze začnou buď dělat artefakty (případ BF Bad Company 2), nebo začnou po obraze běhat "pruhy", asi tearing, nebo jak to nazvat (Dirt 2), případně kombinace obojího.

Karty fungují samostatně 100% v pohodě - obě projdou 20 min. testem ve furmarku a ve hrách taky běhaj, chlazený jsou dobře.

Nesetkal se s tím někdo a nemá řešení? Na internetu sem něco málo našel, ale nikde řešení.

Jinak zbytek sestavy, všechno na defaultu:
i5 2500K
P67A-UD3
8GB DDR3 1333MHz
Seasonic 500W
a teda 2x HD5770

//Tak snad vyřešeno, použil jsem ovladače 10.5 co někomu doporučili na jiným fóru a snad to funguje, ale zas se objevil bug se zásekama (asi kvůli velkýmu podtaktování karty), achjo.
Obrázek
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano mam řešení. Tu novou kartu vrať ve 14-ti dení lhůtě, tu starou prodej a kup si 6950 či obdoubnou kartu od NV.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

To je řešení jak "zahoď PC a běž radši jezdit na kole" :lol: . Nekupoval jsem novou, proč bych to dělal když stojí 2500 a ty peníze by ani náhodou neodpovídali navýšení výkonu.
Obrázek
celer333
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od celer333 »

Mám takovej menší problém... Teď sem si koupil 2. GK do crossfiru, takže mám teď 2x AMD 5770... jediný rozdíl mezi nima je, že jedná je s chladičem vapor-x a druhá je normální od saphiru... Jediný co sem udělal bylo, že sem je propojil CF káblíkem a při startu PC sem potvrdil, aby se reřim CF aktivoval... Je to všechno nebo se to ještě někde musí nastavovat? Protože Crysis 2 mi jelo dřív na 25fps na 1 GK a teď mi jede na 50fps ale nějak divně problikávají světlý textury jako třeba obloha nebo světla v budově, jako kdyby jeli tak na 10hz :D a v NFS Shift 2 U sem měl dřív kolem 30fps a teď mám sotva 20... kde by mohl být problém?
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Jaky mas ovladace? Me Crysis 2 jede jako tobe s jednou grafikou. Mam 11.4
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || GB RTX 5070 Ti GAMING OC 16G@+400/3000 350W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Shift 2 má problém s multi-GPU konfiguracemi (SLi i CrossFireX) a ten problém s problikáváním textur v Crysis 2 by měl řešit Catalyst 11.3 CAP 3. Nainstaluj a poreferuj.
celer333
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od celer333 »

Tak sem ten CAP nainstaloval, ale nepomohlo to... Snad to do té doby, než Crytek implentuje DX11 ten problém nějak vyřeší...
juaxoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od juaxoo »

Čus zaregistroval jsem se protože si nevím už rady.
Mám 2 karty jednu HD4850 ATI Radeon HD4850 (Sapphire)
Druhou GIGABYTE Radeon HD 4850
Karty jsou spojené dvěmi crossfire můstky.Ve slotu pci-express.
Ke zdroji jsou připojené.Tak a teď k problému.
Po prvním vložení nové karty mi vyskočila crossfire hláška jestli chci povolit atd..
tak jsem to povolil a myslel sem že mám vystaráno.Bouhůžel jsem mněl stejne fps jako předtím.
Tak jsem se naštval a podíval se do catalyst control center a tam mi najednou hláška že mám crossfire zmizla a vypadalo to takto http://imageshack.us/photo/my-images/607/beznzvug.png//(czt si nevšímejte)
Takže se to nedalo zaškrtnout ani to nebylo zašktlé tak jsem resetoval PC.Tentokrát ani crossfire nedetekovalo.Takže se to nedalo.
Odinstaloval jsem staré drivery.Nainstaloval nové.Zase stejný proces jako minule.(Přehazoval jsem karty skoušel sem to 2X)Tak a ted sem vážně v ... nevím co dál z amd stránky jsem postahoval různé balíčky ale bezvýsledků.Možná sem něco udělal špatně ale karty jsou obě funkční testováno po 1.
Kdo mi pomůže tak ho snad prohlásím za svatého díky Honza
edit:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91155 -Můj zdroj
základní deska-http://www.gigabyte.com/products/produc ... x?pid=2842
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“