problém se šiforováním u WIFI routeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problém se šiforováním u WIFI routeru

Příspěvek od p0w3r_ »

zdravím, mám celkem velkej problém. Koupil jsem si wifi router asus RT-N10 ver.B, Když dám šifrování WEP,WPA,WPA2, tak se s NTB připojím, ale nejde mi internet. jedná se o netbook s win Xp home. Když dám bez šifrování (volné připojení), tak vše funguje jak má. Nevím si tu s tím už rady, prosím tedy o pomoc kdy byste věděli. Prozatím jsem tedy dal WIFI skrýt a limitovat na MAC adresu NTB, takže by mi tam nikdo vlízt neměl, ale bydlím v paneláku, takže to chci maximálně zabezpečit.

diky za rady.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: problém se šiforováním u WIFI routeru

Příspěvek od Brázda.l »

Jen na okraj, vždcky když změníš typ šifrování, vymažeš wifi profil i v PC? Píšeš, že se notebook připojí, ale nejde internet, pošli alespon výpis z ipconfig /all, jestli se načtou IP.

Ovldače a FW aktuální?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

no dám znovu vyhledat když to změním, a Ip se nenačtou... já se v tom vůbec nevyznám, tak se nediv....
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Tak v první řadě vymaž ten wifi profil z PC. A zkuš se znovu připojit na šifrovanou síť.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

...jak ?
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Normálně.

Předpokládám že používáš standardní utilitu která je součástí Windows. No a ted si možná budu vymejšlet, když dáš to skenování sítí, tak v levý části je něco jako Změnit pořadí upřednostňovaných sítí. No a tam by na tebe měli vybafnout uložené wifi profily, tak ten kterej odpovídá tvoji wifi, tak vymaž.

p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

j, du nato,

jen jak jsme tam psal:Prozatím jsem tedy dal WIFI skrýt a limitovat na MAC adresu NTB,

nikdo by mi ten teda v tuhle chvílu lízt neměl ne ? nebo se pletu :idea:
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Ano, pleteš.

Totální BFU se ti tam asi nepřipojí, ale pokud je někde nadšenec (pokročilejší lama), tak ho tam do minuty máš :-)

p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

tak jsme to tam teda smáznul a znovu zkusil a zase nic, píše to tam že není přidělena IP
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

Brázda.l píše:Ano, pleteš.

Totální BFU se ti tam asi nepřipojí, ale pokud je někde nadšenec (pokročilejší lama), tak ho tam do minuty máš :-)
dobře aji šifrování ti heknou, ale jako běžnej uživatel se mi tam nepřipojí pokud to nebude hekovat... nebo taky jo ?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

omezeni na MAC je asi tak jako by tam vubec nebylo .... zdrzeni tak na minutu a ani o tom nemusi zas tolik vedet ...

Jinak k tematu: nahod do routeru posledni firwmare, zaktualizuj si ovladace sitove karty
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

poslední FW tam je co jsem se díval, je sice novější ale je to beta - a tu tam fakt dávat nebudu. když jsme zkoušel novější ovladače, jak síťový tak wifi karty, tak to vypadá že mám ty poslední - novější to nenašelo.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

To ze je to nenaslo neznamena ze neexistuji. Projet weby vyrobce sitovek.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

vypisuje to: že jsem připojen, stav signálu vynikající, ale ten internet nejde.

píše to tam tohle, když dám aktualizovat/opravit síť
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

No ak ti nenajde IP mas zapate DHCP? Zmenil si si SSID? ...ale to sa mi nezda ak ti to bez hesla ide...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

a když se podívám na pakety tak to pouze pomalu příjmá, ale neodesílá :( , DHCP mám nastaveno na automaticky

opravdu tu nwm co dál
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

to "nastaveno automaticky" si myslel udelenie IP v IPv4/6 nie? lebo DHCP moze byt iba zapnute alebo vypnute (sa mi zda)
Ja som mal skoro podobny problem, ze na NB mi nesiel net a nenaslo IP...potom som zistil, ze na routry mam vypate DHCP a ked som zapol tak uz to slo.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

jo sry, blbě jsem psal. tedka jsme se podíval DHCP na routeru je povoleno.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No vypada to, ze Bcko je jeste vetsi sracka nez Acko. :-)

Zkus to jeste jen preponut na B/G misto B/G/N - a to oboji, kartu i router.
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

zkoušel jsem všecko, jak aotomatický přiřazování, tak G na G a stejně nic. Nech si to jo ?!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“