Zdravím... vím, že o výkonu grafiky rozhoduje mnoho parametrů(frekvence jader, pamětí, počet shaderů, šířka sběrnice,...)
Ale nevím přesně podle čeho se řídit při hodnocení výkonu(kromě testů samozřejmě)
Nejdou mi do hlavy různé nesmyslné parametry a výkony- např proč HD 6870 má vyšší frekvenci jádra ale nižší frekvenci paměti než HD 6990ka; proč má nVIDIA GTX 275 448b sběrnici zatímco GTX 570ka jenom 384bitovou( chyba výrobce ve snaze přilákat zákazníky?) a mnoho dalších věcí; dá se všeobecně říct, že čím víc tranzistorů tím lepší grafika?
Proto prosím o co nejlepší návod na porovnání grafik- tak abych poznal podle parametrů, bude-li lepší koupit první nebo druhou vybíranou kartu... díky
Naposledy upravil(a) kubus dne pát 29. črc 2011, 15:49, celkem upraveno 1 x.
rekl bych ze se v tom vubec neorientujes...a pokud ti jde o vykon ve hrach(jako ze asi jde) tak proste vybirej podle testu,kde cim vic fps,tim lepsi,az si vyberes primo nejakou,tak sem napis a my ti ji zhodnotime,sirka sbernice nehraje az takovou roli,jinak "448kb" je totalni kravina
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Alfajk píše:rekl bych ze se v tom vubec neorientujes...a pokud ti jde o vykon ve hrach(jako ze asi jde) tak proste vybirej podle testu,kde cim vic fps,tim lepsi,az si vyberes primo nejakou,tak sem napis a my ti ji zhodnotime,sirka sbernice nehraje az takovou roli,jinak "448kb" je totalni kravina
sorry- preklik- 448bitova i tak je vetsi...
Ten vas nazor koukej na vykon ve hrach je uplne k nicemu! Co mi to napovi o tom, jak na tom bude moje karta u jinich her nez testovanych??( a v tom jsou neskutecny rozdily)
vysledky 3dmarku jsou jeste vic k nicemu nez benchmarky her ty alespon ukazuji jak grafika s testovanou verzi ovladacu zvlada konkretni hru (+ hry sdilejici stejny engine)
snad vis jake hry (typy) her hrajes a podle toho se da vybrat nova grafika. HW parametry ti nic nereknou krom toho ze cim vice ma grafika pameti tim lepe by mela zvladat vysoka rozliseni (1920x1200+) s AA a AF.
U pameti jde o operace za sekundu a tedy vetsi sirka + menci frekvencu bude +- jako mensi sirka + vetsi frekvence)
Nakonec stejne rozhoduje kvalita ovladacu a zprasenost engine hry.
Alfajk píše:rekl bych ze se v tom vubec neorientujes...a pokud ti jde o vykon ve hrach(jako ze asi jde) tak proste vybirej podle testu,kde cim vic fps,tim lepsi,az si vyberes primo nejakou,tak sem napis a my ti ji zhodnotime,sirka sbernice nehraje az takovou roli,jinak "448kb" je totalni kravina
sorry- preklik- 448bitova i tak je vetsi...
Ten vas nazor koukej na vykon ve hrach je uplne k nicemu! Co mi to napovi o tom, jak na tom bude moje karta u jinich her nez testovanych??( a v tom jsou neskutecny rozdily)
lenže nič iné ti o výkone lepšie nenapovie, a nejakých neskutočných rozdielov som si zatiaľ nikde nevšimol
teoria je fajn lenže podľa nej má ATI asi tak 3x vyšší výkon ako NV danej kategorie napr 6970 vs 570GTX
prax je ale taká že v priemere je 570GTX 5% nad 6970, keby už aj boli vyrovnané ani náhodou to nezodpovedá teorii
čiže, treba mrknúť aké hry hráš a podľa toho vyberať