problem je v klonovani obrazu...pretoze grafika nevie posielat dve rozne rozlisenia...ak chcem pozerat film vo fullhd tak sa mi javi ako najlepsie pouzit extended plochu a pretiahnut aplikaciu na druhu plochu kde ju maximalizujem a fici mi fullhd, alebo dat ako primarnu TV a pustit video...ak chcem hrat fullhd hru tak prichadza v uvahu jedine ako TV primarna...a potom to dat spat...co je horsie aplikacia sa mi pri extended ploche zapameta ze je na druhej ploche takze ju chce pustat potom stale tam...dalsi problem je zo zvukom...musim prepinat z jacku na hdmi ako primary inak mi zvuk nejde...resp. ide bud tu alebo tu...ano cital som riesenie ak nepouzivate mikrofon tak ten sa da nastavit ako jack pre repro a primary bude hdmi ale ja mikrak sem tam pouzijem a okrem toho ani mi to nastavit podla navodu nejde....
dalej sa mi aj tak prejavuje dost tearing, takze celkovo to vobec ale vobec nie je tak ako chcem...
a preto sa vynara otazka...ak si kupim full hd monitor s hdmi a vystupom na repro cez jack...tak...
zapojim z GK hdmi do rozbocovaca a odtial jeden hdmi do monitoru druhy do telky...zvuk mi ide automaticky aj tam aj tam... no a do monitora zapnem klasika cez jack repro...nemusim robit nic dokonca nezapajam ani klonovanie obrazu a ide mi vsetko ako ma...teda ja si to tak predstavujem...
otazka je : bude mat rozbocovac nejaky znacny vplyv na kvalitu obrazu ? pojde mi takto zvuk aj na mojich repro aj na TV ? myslim ze takto by som nemusel pohnut ani prstom a vzdy by mi vsetko islo