Ahoj lidi,
mám doma sestavu:
Phenom II X4 840 (3,2GHz)
8GB DDR3 ram
seagate baracuda SATA3 500GB
DVD RW mechaniku
2x 120mm diodový větrák
1x chladič na procesor viz. příloha
deska asus typ teď z hlavy nevím.
Zdroj mám arctic cooling 550W
S PC mám problém, že se mi dost začíná zahřívat. drželo se mi teplo u HDD - přes 40stupňů vyřešil jsem dodatečným chlazením místo záslepky drží na 20stupních.
vše ostatní se drží v hezkých číslech chipset,disk motherboard,grafika vše v optimu a teď ten problém-
na procesoru 3minuty po startu je 57stupňů při minimálním zatížení když zapnu nějakou míň náročnou hru např. CoD jsem na 79stuňích skoro okamžitě a jede to až do doby než se spustí failsave a PC se vypne. PC je staré 7 měsíců kompletně vyčištěné s novým chlazením na CPU a novou teplovodivou pastou v BIOSu jsem ale našel údaj o frekvenci CPU o 500MHz vyšší než by mělo být tak jsem provedl upgrade a default setting BIOSu hodnoty se vrátili do normálu, ale teplota na procesoru je stále takto vysoká tak jsem prohlédl HWInfo a přijdou mi zvláštní hodnoty na zdroji viz příloha:)
tzn můžu poprosit o radu jestli jsou tyhle hodnoty v pořádku? a kde by případně mohl být problém?
jinak na obrázku jsou 3 hodnoty vždy - Aktuální, Min a Max.
Moc díky za rady
Chyba zdroje? Help :))
Moderátor: L4mka
- Backstabber
- Nováček

-
Chyba zdroje? Help :))
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chyba zdroje? Help :))
Ty hodnoty napětí jsou imo nesmysly, necelých 9V na 12V větvi by znamenalo totální nestabilitu, pokud by PC vůbec fungoval. To samé na procesoru, 3.87V by ho bezpečně upeklo během okamžiku.
Když šáhneš na chladič, je horký?
Když šáhneš na chladič, je horký?
- Backstabber
- Nováček

-
No tento chladič už moc horký nebývá...občas je to hodně horký a občas ne, ale předtím tam byl základní boxovaný a ten se nedal udržet v ruce. No já tomu už právě taky nerozumím proč to takhle je
6 měsíců to běželo úplně bez problému v podstatě 24hodin denně 
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestliže se PC vypne dosažením shutdown temp na procesoru, tak musí bejt chladič uplně vařící, jinak je špatně nasazený.
- Backstabber
- Nováček

-
nen es tímhle se to zatím na vypnutí nedostalo,ale i tak ty teploty jsou vysoký si myslím
a nasazený by měl být dobře je to opravdu hodně na fest a je to přímo na tenhle socket bohužel tam nemám výhled abych se přímo přesvědčil ale když to skusím s ním pohnout nahoru dolů nebo do stran tak se ani nehne ani o nic 
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkám, šáhni na něj až bude mít CPU vysokou teplotu, pokud nebude adekvátně horký teplotě, tak je někde chyba. Pokud bude, tak jednoduše nestíhá chladit/máš špatný airflow ve skříni.
- Backstabber
- Nováček

-
Ok já jsem teďka v práci takže to vyzkouším až za pár hodin no
no a ještě se zeptám rovnou k tomu arflow ve skříni je na to nějaká aplikace co by to dokázala zobrazit jak je to optimalizovaný nebo tak? současný stav je: 120tka intake vepředu pak 2x intake na HDD ale to jsou cca 1,5cm vetracky
pak mam na zadní straně skříně 120tku outtake a tusim ze 80tku outtake na zdroji a ten vetrak z procesoru je nasmerovany na zadni outtake je to dobre nebo jsem fakt hlava dubova?:D