Win 7 - problém s diskem

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Freddycz
Nováček
Nováček

Win 7 - problém s diskem

Příspěvek od Freddycz »

Zdravím, mám takový problém.. Věřím že pro spoustu z vás je to banalita, ale já se s tím trápím už jak dlouho. Nainstaloval jsem si win7 a nastal problém z disku na kterém mám data(500GB) se stal tzv. "systém disk" na kterém se odkládají určité data z těch win7.. Disk není normálně vidět, ale ve správci disků ho najdu. Mám zvlášť vytvořený oddíl disku který má jen 100MB právě na to aby z něj byl ten "system disk", ale bohužel se to hodilo na jiný a já bych potřeboval poradit jak to z toho 500GB disku udělám zase normální disk a z toho 100MB udělám ten systém disk.. Nejsem si jistý jestli jsem to správně vysvětlil tak projistotu doložím i screen..

Obrázek

- Disk new volume - je ten systém disk a normálně se nezobrazuje a není použitelný
- disk (B:) - je ten ze kterého bych chtěl tento systém disk udělat

Najde se tu někdo kdo by mi poradil co a jak s tím ? :) Předem díky za rady..
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Win 7 - problém s diskem

Příspěvek od Mastodont »

Windows není Linux, podle všeho to chápeš špatně - nelze.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Pri instalaci W7 je potreba rozdeleni disku (skryty 100MB bootovaci oddil + Ccko) nechat udelat instalator a ne to pripravovat predem pak z toho vznikne chaos co mas.

To co mas jako B: muzes zrusit a pokud chces tech 100MB vyuzit tak jedine reinstall.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Freddycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Freddycz »

O těch 100MB mi nejde .. jde mi o ten disk New Volume kde mám udělaný zálohy a fotky za posledních asi 8 let atd.. Ale stejně když teď přeinstaluju ty win7 tak ten system disk zůstane na tom, kde je teď , musel bych ho jedině sformátovat a to je to co právě nechci..
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Jen takovej tip, mohlo by to jít udělat přes easyBCD nebo podobnej program na editování zavaděče win7, ale nebude to tak easy :)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

wallot píše: To co mas jako B: muzes zrusit a pokud chces tech 100MB vyuzit tak jedine reinstall.
Nemusi reistall. Ten 100 MB "zavadeci" oddil se da zprovoznit i po naistalovani windows. Je to prace asi na 5 minut...

100 MB oddil musi byt:
primarni, mbr, aktivni, ntfs

Pak na nej nakopiruje slozku Boot a soubory bootmgr a bootsect.bak ze soucasneho zavadeciho oddilu a potom tomu 100 MB oddilu odebere pismeno. Po rebootu tyhle soubory muze s puvodniho zavadeciho oddilu smazat pres nejakou linux distribuci.

Upozornuju ze ten novy "zavadeci" oddil musi byt jediny oznaceny jako aktivni. Pak to rebootuje, pravdepodobne mu to vyhodi chybu. Vlozi instalacni placku a proklika se pres moznosti opravy k oprave startu systemu. Done
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Freddycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Freddycz »

Díky za radu, teď mám jen problém s tím jak tu složku boot + ty 2 soubory dostat z toho disku, na kterej se v podstatě nedostanu a jak mám docílit toho, aby jen ten nový zaváděcí oddíl byl aktivní..
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Na tohle by ti mel pomoct jakykoli disk/parttion manager - pridelit/odebrat pismeno jednotky, nastavit aktivni/neaktivni oddil...
Napriklad Acronis Disk Director, Gnome Partition Editor etc....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Freddycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Freddycz »

Dík moc za radu, už to šlape přesně tak jak sem potřeboval.. příště si dám při instalaci pozor.. :)
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“