Router WIFI + GLAN ktory
Moderátor: Don
- kexicek
- Nováček

Router WIFI + GLAN ktory
Zdravim,
pls poradte, par rokov uz pouzivam WRT 311 ale v poslednej dobe zacina obcas strajkovat + by som rad presiel na GLAN.
Ciel je Router WiFi + GLAN ktory je stabilny a ma rozumnou performance a zvlada par torrentov plus obyc browsovanie...
Predbezne po prelezeni fora mi vychadza Netgear WNDR 3700v2 ale zas tam su nejake problemy s verziami firmwaru a stabilitou.. Rad by som nieco stabilne co zvladne aj vyssie datove toky na LAN.. Internet mam 30Mbit DL (to moze byt jedna z pricin preco ten WRT 311 nestiha..)
Proste hladam nahradu ktora zas par rokov vydrzi, za rozumne peniaze v rozumnej kvalite (Cisco zatial nepotrebujem.. na druhej strane tazitko na papiere tiez nie)
Voprad dakujem za rady a cas,
KeXo
pls poradte, par rokov uz pouzivam WRT 311 ale v poslednej dobe zacina obcas strajkovat + by som rad presiel na GLAN.
Ciel je Router WiFi + GLAN ktory je stabilny a ma rozumnou performance a zvlada par torrentov plus obyc browsovanie...
Predbezne po prelezeni fora mi vychadza Netgear WNDR 3700v2 ale zas tam su nejake problemy s verziami firmwaru a stabilitou.. Rad by som nieco stabilne co zvladne aj vyssie datove toky na LAN.. Internet mam 30Mbit DL (to moze byt jedna z pricin preco ten WRT 311 nestiha..)
Proste hladam nahradu ktora zas par rokov vydrzi, za rozumne peniaze v rozumnej kvalite (Cisco zatial nepotrebujem.. na druhej strane tazitko na papiere tiez nie)
Voprad dakujem za rady a cas,
KeXo
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Router WIFI + GLAN ktory
Myslim ze tady toho je dost
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=380
Jinak s 3700 zadne vaznejso problemy nejsou, v oficialnich firmwarech se vse podarilo vychytat, navic se porad na novych verzich pracuje. Nicmene muzes zkusit treba WNDR4000 a nebo si procti uz postnute vlakno ...
Tady bych to videl na LOCK
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=380
Jinak s 3700 zadne vaznejso problemy nejsou, v oficialnich firmwarech se vse podarilo vychytat, navic se porad na novych verzich pracuje. Nicmene muzes zkusit treba WNDR4000 a nebo si procti uz postnute vlakno ...
Tady bych to videl na LOCK
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- kexicek
- Nováček

to vlakno som samozrejme precital (cele :/ ) ale odpoved na moju otazku som nenasiel. Ked tak iba ciastocnu, pretoze bud chceli ludia nieco do 1000kc alebo z vykonnou wifi, alebo rovno s ADSL modulom, snad nikto sa nezaoberal realnou priepustnostou GLAN a stabilita bola tiez len okrajovo zmienena..
Pekne testy su na http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/r ... simul-conn ale tam tiez netestuju priepustnost GLAN-GLAN a stabilita je tam zmienena len okrajovo..
Pekne testy su na http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/r ... simul-conn ale tam tiez netestuju priepustnost GLAN-GLAN a stabilita je tam zmienena len okrajovo..
- wallot
- Středně pokročilý

-
Momentalne zkousim Tendu 330R
50Mbit UPC zvlada v pohode
gigabit taky
net jede pres wifi stejne rychle jako kabelem, vadi mi jen pevne anteny s malym vykonem.
mam ji jako nahradu za mikrotika 450g v reklamaci
zitra se mi ale mikrotik vrati a bude jako primarni router a tenda bude slouzit pouze pro posileni wifi signalu pres WDS spolu s AP Tenda W300A
pokud chces neco slusneho a nebojis se pro nekoho mozna komplikovanejsi konfigurace tak bych sel do mikrotiku - model podle rozpoctu.
50Mbit UPC zvlada v pohode
gigabit taky
net jede pres wifi stejne rychle jako kabelem, vadi mi jen pevne anteny s malym vykonem.
mam ji jako nahradu za mikrotika 450g v reklamaci
zitra se mi ale mikrotik vrati a bude jako primarni router a tenda bude slouzit pouze pro posileni wifi signalu pres WDS spolu s AP Tenda W300A
pokud chces neco slusneho a nebojis se pro nekoho mozna komplikovanejsi konfigurace tak bych sel do mikrotiku - model podle rozpoctu.
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To bud nemas 1 Gbit sitovku nebo je neco spatne...wallot píše:wifi stejne rychle jako kabelem, vadi mi jen pevne anteny s malym vykonem.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- wallot
- Středně pokročilý

-
psal jsem net jede stejne rychle ne ze GLAN je stejne rychla jako wifi
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- kexicek
- Nováček

hmm este som nasiel tento TP-LINK TL-WR1043ND papierovo ma podobne parametre ale neviem ako je na tom v reale?
- Shit
- Odborník PCT

Ten Netgear 3700 bude lepší, ale stojí 2x tolik => 30M optiku musí zvládnout uroutovat levou zadní i ten WR1043ND.kexicek píše:hmm este som nasiel tento TP-LINK TL-WR1043ND papierovo ma podobne parametre ale neviem ako je na tom v reale?
Zkušenosti s WR1043 máš popsané zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=41185
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 4. srp 2011, 18:06, celkem upraveno 2 x.
- kexicek
- Nováček

ale zvladne aj presuny dat medzi PCeckami vramci GLAN bez toho aby sa sekal, resetoval alebo siel rychlostou 100mbit?
A zvladne popritom tahat torenty?
A zvladne popritom tahat torenty?
- Shit
- Odborník PCT

Mrkni do mého "editu" na odkaz, popř. se majitelů tohoto routeru na to tam zeptej.
- eLPeCKo
- Začátečník

Zdravím,
tento router mám na bytě kde jsme celkem čtyři lidi.
Máme v tom 100Mbit od UPC a z routeru jedou tři připojení kabelem na 1Gbit síťové karty a pak se k němu připojuje 6-7 zařízení přes Wi-Fi, některé přes N, některé ne.
Všechny počítače připojené kabelem mají nasdílene disky do sítě a běžně si něco mezi sebou kopírujeme na všechny směry a rychlosti jsou kolem 80MB/s plus surfování po webu nonstop.
Stahování z webu dokáže využít linku naplno, mimo špičku šlape maximální rychlostí 12MB/s.
Pokrytí Wi-Fi je naprosto bezproblémové taky.
Máme tento router půl roku a nejsou s ním žádné problémy, mohu jen doporučit.
Za ty peníze toho zvládne opravdu hodně.
Pokud máš nějaký specifický dotaz, ptej se pokusím se zjistit a odpovědět
tento router mám na bytě kde jsme celkem čtyři lidi.
Máme v tom 100Mbit od UPC a z routeru jedou tři připojení kabelem na 1Gbit síťové karty a pak se k němu připojuje 6-7 zařízení přes Wi-Fi, některé přes N, některé ne.
Všechny počítače připojené kabelem mají nasdílene disky do sítě a běžně si něco mezi sebou kopírujeme na všechny směry a rychlosti jsou kolem 80MB/s plus surfování po webu nonstop.
Stahování z webu dokáže využít linku naplno, mimo špičku šlape maximální rychlostí 12MB/s.
Pokrytí Wi-Fi je naprosto bezproblémové taky.
Máme tento router půl roku a nejsou s ním žádné problémy, mohu jen doporučit.
Za ty peníze toho zvládne opravdu hodně.
Pokud máš nějaký specifický dotaz, ptej se pokusím se zjistit a odpovědět
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU: Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
PSU: Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
- kexicek
- Nováček

eLPeCKo: Mate ten TP-link alebo netgear?
- eLPeCKo
- Začátečník

CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,