Modrá smrt po zapnutí
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- pingos
- Nováček
-
Modrá smrt po zapnutí
Dobrý den, před časem (asi 3 měsíce) jsem upgradoval zdroj kvůli nestabilnímu napětí které způsobovalo bluescreen. Teď tu mám problém znovu, pc je skoro kompletně renovovaný. Nový procesor, zdroj, základní deska, grafická karta, ram. Jen pevný disk mám cca 6 let.
Po zapnutí načte systém (Win 7even professional 64 bit) a chvíli běží. Potom při spuštění libovolného počtu aplikací okamžitě spadne. Bádám nad tím čím to může být, flashoval jsem bios, odebíral ram...Po prohození ram ve slotech beze změny ale při odebrání jednoho modulu pc najel a vydržel asi 15 minut. Po vrácení druhého modulu padal okamžitě.
Nějaká rada, v čem by mohl být problém? Já už jsem bezmocný
Po zapnutí načte systém (Win 7even professional 64 bit) a chvíli běží. Potom při spuštění libovolného počtu aplikací okamžitě spadne. Bádám nad tím čím to může být, flashoval jsem bios, odebíral ram...Po prohození ram ve slotech beze změny ale při odebrání jednoho modulu pc najel a vydržel asi 15 minut. Po vrácení druhého modulu padal okamžitě.
Nějaká rada, v čem by mohl být problém? Já už jsem bezmocný
- Jakis
- Začátečník
Re: Modrá smrt po zapnutí
Taky se mi často zobrazovala modrá smrt třeba hned po zapnutí nepo při spuštění web. prohlížeče + media playeru. Vyřešilo jse to tím že jsem odstranil virtuální mechaniky (Daemon Tools apod.)
- reifik
- Žlutá karta Bazar
-
Nepřehřívá se ti PC?
- pingos
- Nováček
-
Daemon nemám ani nainstalovaný. Přehřívání je pravděpodobnější možnost, chladič CPU je originál dodávaný od AMD takže kvalita 0++, každopádně nechci dávat do pc další peníze pokud nevím na 100% čím to je způsobeno. Do teď jsem měl při plném zatížení na CPU 45°C což je docela málo. Napadá mě reklamovat RAM ale nejspíš vyzkouším komponenty v jiném pc a uvidíme zda to bude pořád beze změny
- reifik
- Žlutá karta Bazar
-
Zkus ještě sundat levou bočnici skříně a vyzkoušet PC v zátěži.Tak by se mělo zlepšit chlazení komponentů,je-li jejich přehřívání dúvodem BSOD.
Případně GK vyzkoušej FurMarkem.
Případně GK vyzkoušej FurMarkem.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť sis sám odpověděl Nejspíš je ten druhý modul RAM vadný - reklamace... Schválně zkus nechat jenom ten druhý modul a ten, co se jeví OK vyndat.. Uvidíš, že asi bude padat...pingos píše:...ale při odebrání jednoho modulu pc najel a vydržel asi 15 minut. Po vrácení druhého modulu padal okamžitě...
// Jen tak mimochodem, ještě jsem nikdy neviděl BSOD zapříčiněnou přehříváním...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- reifik
- Žlutá karta Bazar
-
Tak to jsi ještě viděl málo
- pingos
- Nováček
-
Myslíš, že jsem to nezkoušel? Jeden jako druhý, oba to shazují. Zkoušel jsem i uchycení v MB, vše ok. Přehřívání těžko, teploty jsou v pořádku.Michael24 píše:Vždyť sis sám odpověděl Nejspíš je ten druhý modul RAM vadný - reklamace... Schválně zkus nechat jenom ten druhý modul a ten, co se jeví OK vyndat.. Uvidíš, že asi bude padat...
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
co zkusit reinstalovat windows? Je to nejjednodušší způsob jak vyloučit chybu v systému (obecně SW - tím je myšlen i daemon tools apod.).
P.S: mně tímto způsobem na jedné sestavě shazoval systém program SpeedFan
P.S: mně tímto způsobem na jedné sestavě shazoval systém program SpeedFan
- pingos
- Nováček
-
Neboj, tohle byla první věc co jsem udělal.Highlander píše:co zkusit reinstalovat windows?
- Lokomotiva
- Začátečník
Jaké konkrétně máš paměti a jaké doporučuje nastavení jejich výrobce?
Frekvenci, časování, napětí.
Když tak si stáhni CPU-Z a postni screen karet SPD (všechny sloty) a Memory.
Frekvenci, časování, napětí.
Když tak si stáhni CPU-Z a postni screen karet SPD (všechny sloty) a Memory.
- ^Paja^
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pokud jak sam pises problem ustal pri odebrani jednoho ram modulu a po jeho vraceni se zase objevil tak je problem na 99% tam , stahni memtest a otestuj vsechny a pameti a dej vedet
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- pingos
- Nováček
-
Právě jsem zkoušel oba moduly, odebral jsem GK, resetoval BIOS a nic. HDD vydává podivné zvuky a při prvním pokusu mi bios nabídnul nastavení RAM, zadal jsem default a pc nejede. Zkusím si půjčit jiný HDD, pokud nepomůže tak ten krám asi hodím do servisu, protože tohle je podruhé během půl roku, co pc nejde nastartovat.
- pingos
- Nováček
-
Tak jsem na to dnes asi přišel. Systém padá jen když mám RAM v prvním slotu. Teď mám modul ve třetím a zatím jede, uvidíme jak dlouho. Divné na tom je, že mě nenapadá žádná možnost jak se to mohlo stát. PC fungoval bez problému 3-4 měsíce a teď zase tohle. No, uvidíme. Buď ten slot nebudu využívat nebo pošlu MB na reklamaci, což je pravděpodobnější.