Dneska mi to asi nemyslí, nenapadá mě nic funkčního. Jenom k tomu řešení, ty jednotlivé položky bych nedával přes odkaz. Teďka si otevřu třeba všechny položky, ale pak scrolluju trochu dolů, ale stále vidím to menu, a když kliknu, tak mě to hodí na vrch stránky (protože máš odkaz na #) proto bych to buď řešil jenom pomocí obrázku.
Nebo si u toho eventu klikacího dej
Kód: Vybrat vše
$("#schovavac1").click(function(e){
e.preventDefault();
$("#muj_odstavec1"). slideToggle("slow");
});
viz
http://api.jquery.com/event.preventDefault/
Dále nechápu proč máš v tom kódu toto
protože toto ti nic neudělá... Zbytečné
Edit:\\
Už chápu, proč tam máš ten kód co "nic" nedělá. Je jenom zbytečné ho tam dávat, lepší je tam dát pouze .hide(), ušetří to čas. Dále se nauč používat rozsáhlejší selektory, to co tam máš napsané na 5 řádků, by šlo na jeden.
Kód: Vybrat vše
$("#muj_odstavec, #muj_odstavec1, #muj_odstavec2, #muj_odstavec3, #muj_odstavec4, #muj_odstavec5").toggle();
jenom to toogle() nahraď za .hide();
Asi už mě napadlo jak bych to řešil.
Buď bych si udělal pomocné proměnné, do kterých bych si uložil jaký je stav toho tlačítka. To co máš v HTML smaž, (myslím ty onmouseout a onmouseover) a toto bych udělal přes jQuery, jenom do té funkce bych dal podmínku, že se to změní pouze pokud bude ta pomocná proměnná v nějaké hodnotě. A při kliknutí bych tu proměnnou nějak nastavil a zobrazil, po dalším kliknutí bych ji zase vrátil na původní hodnotu a obrázek opět přeměnil.
Druhá možnost je pomocí unbind(), na začátku nastavíš na všechno všechny eventy, a potom, když na některý obrázek klikneš, změníš jeho adresu k obrázku, a taky použiješ pro ten obrázek unbind() na mouseOver a mouseOut, tím zrušíš, aby se po najetí a odjetí dělala nějaká akce, a potom, když obsah zase skryješ, tak je jenom nabinduješ znova.
P.S. Pro modernější prohlížeče můžeš ten efekt udělat pouze pomocí CSS3, podívej se na atribut
text-shadow a
box-shadow. CSS3 je docela dobře popsaná zde:
http://www.css3.info Moderní prohlížeč myslím např: Opera od 10.50, Firefox od verze 4.0, IE verze 9, a Chrome ani nevím... těch vychází tak hodně, už jsem ztratil přehled.