Hluk Zdroj-vetraku v IDLE

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Majestro
Nováček
Nováček

Hluk Zdroj-vetraku v IDLE

Příspěvek od Majestro »

Zacnu radsi rovnou konfiguraci:
starsi i5 procesor, Gigabyte UD3 deska, ATI HD5770 grafika, 3 WD disky, zdroj Enermax Liberty 535W, pamet 8G Kingston, nove koupene SSDcko Vertex2
Tak a ted k otazce:

Hrde jsem dotahl domu SSD, format byvaleho disku, format SSD, install vseho.
Problem: Pri necinnosti (brouzdani webu ... lozeni po slozkach ve windows apod) zacne "cvrdlikat" vetrak ve zdroji. Pri napr scrollu nebo necem podobnem se vrati zpatky na neslysitelne otacky. Je fakt, ze zdroj je uz celkem dedecek (ma nalitano 5let pri 24/7 provozu), mam pomerne dost tiche PC, a spim vedle, takze to neni prijemne

definice "cvrdlikani" - zdroj po zaruce - rozebrani zdroje, odpojeni vetraku, pripojeni jineho (sviticiho) ... spusteni - a vetrak pri necinnosti zacne jakoby "kopat"(a blikat) ... pri trochu narocnejsi operaci zase tak na 5 sekund prestane ... nemate s tim nekdo zkusenost ?

jake znam teoreticke moznosti:
-koupit novy zdroj
- pridratovat vetrak treba k molexu
a ani do jedne se mi nechce, dovody Vam asi dojdou, kdyby nekoho neco napadlo, dejte vedet, diky moc

jeste dodam, ze spotrebou to asi taky nebude, ac je mi to divne, tka v idle je asi 90W, pri opravdu velke zatezi cca 210W
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“