Blikání HDMI u AMD HD 6770

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
skipper
Nováček
Nováček

Blikání HDMI u AMD HD 6770

Příspěvek od skipper »

Ahoj, mám novou grafiku, konkrétně jde o Sapphire HD6770 1GB GDDR5 , monitor u PC mám připojen klasicky DVI výstupem a do TV táhnu 15-ti metrový HDMI kabel. Bohužel, setkávám se u tohoto zapojení s problémem a to tím, že TV bliká, pokud je nastavena rozšířená plocha Windows 7 ( x64 ) , pokud nastavím klonování TV nebliká. Rozšířená plocha nebliká jen na jedno jedinné nastavení a to na 1080p 24Hz ( Tv Panasonic TX-L32G20 ) , v jiných nastaveních bliká ( pokud se jedná o rozšířenou plochu ) .
Ovladače mám nejnovější 11.7, ale problém se nevyřešil.
Někde jsem četl, že by to mohlo být způsobeno nízkými takty 2D, ale GPU je ve 2D na 400MHz.
Díky za radu
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Blikání HDMI u AMD HD 6770

Příspěvek od Krteq »

skipper píše:...Bohužel, setkávám se u tohoto zapojení s problémem a to tím, že TV bliká, pokud je nastavena rozšířená plocha Windows 7 ( x64 ) , pokud nastavím klonování TV nebliká. Rozšířená plocha nebliká jen na jedno jedinné nastavení a to na 1080p 24Hz ( Tv Panasonic TX-L32G20 ) , v jiných nastaveních bliká ( pokud se jedná o rozšířenou plochu )...
Vždyť tohle je nativní rozlišení a obn. frekvence (1920x1080p24 podle ATSC), co jiného chceš nastavovat?

Můžeš ještě zkusit na TV zapnout "PC mode", ale pochybuju, že to nějak pomůže.
skipper
Nováček
Nováček

Příspěvek od skipper »

No, TV je se 100Hz dopočítáváním, takže minimálně 50Hz by zvládat měla. Tv reprodukuje obraz v 50Hz i 60 Hz, ovšem s oním blikáním.
Na TV jde nastavit jedinně 24Hz smoot film, což je dopočítávání ve 24Hz, u HD filmů obraz sice vypadá perfektně, ale u filmů s 25Hz není obraz plynulý, proto bych raději nastavil 50Hz.
TV je připojena HDMI, PC mode je dostupný jen u D-Sub nebo se pletu ? Alespoň tedy já žádnou položku PC mode v nastavení nemám.
Díky.
skipper
Nováček
Nováček

Příspěvek od skipper »

Nikdo neví :/ ?
skipper
Nováček
Nováček

Příspěvek od skipper »

Opravdu nikdo neví ?
Zjistil jsem celkem zajímavou věc, pokud na rozšířené ploše nechám nějaký soubor, blikání i u refresh rate 50,60Hz zmizí, tak teď jsem z toho úplně jelen.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“