Po naladění satelitu se seká obraz
Moderátor: maXXmilian
- Lojza
- Začátečník

Po naladění satelitu se seká obraz
Mám problém se satelitem (CS Link - Gital) a TV CRT. Vše fungovalo výborně, ale nedávno bylo nutno změnit frekvenci TV Nova, což jsem provedl, ale od té doby se seká obraz u všech programů - něco jako lagy. Je to hrozné. Nejspíše jsem tam něco rozdrbal, ale nechci do toho znovu drbat, protože to není u mě doma. Nevíte někdo, co jsem mohl zkazit? Díky
- gangland.cz
- Začátečník

-
Re: Po naladění satelitu se seká obraz
Jakou máš parabolu?60-80-130..?Když ji máš malou tak je možné že ti to naladily novu.Není co kazit,přepsal frekvence a konec.Koukni se na kvalitu a sílu signalu.nejdřív napiš velikost paraboly =)
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
- Lojza
- Začátečník

Parabolu - to netuším. Nicméně všechno jsem nastavoval pouze v menu DVB-S přijímače na TV, tak mně jde jen o radu, co jsem asi udělal blbě.
- gangland.cz
- Začátečník

-
Ty jsi velice pravděpodobně nic špatně neudělal.Je to velice pravděpodobně slabou kvalitou signálu.Kostičkuje se to?Dopočitává do pixely?Přehříva se?Nastavil jsi správně polarizaci atd.?
- Lojza
- Začátečník

Obraz nekostičkuje, pixely jsou OK, jenom se to prostě seká, laguje. A dělá to uplně u všech programů, začalo to přesně po mém zásahu. A dnes večer vypadla nova úplně - není signál, ale za 5 minut už naskočila. Možná bude problém v té polarizaci, těžko říct, protože se v tom nevyznám a kdo ví co jsem tam nastavil za kraviny.
- gangland.cz
- Začátečník

-
Pravděpodobně to bude astra zde
Tam se píše Nova 70cm 12,070/H* 27500 3/4
hlavně kimotočet 12,070/polarizace h horizontal a sr=27500 ...Co víc? Když to není multifeed či s motorem tak nemáš co dál řešit.Většinou při slabém signalu či kvalitě spiš kostičky než lagy...
Tam se píše Nova 70cm 12,070/H* 27500 3/4
hlavně kimotočet 12,070/polarizace h horizontal a sr=27500 ...Co víc? Když to není multifeed či s motorem tak nemáš co dál řešit.Většinou při slabém signalu či kvalitě spiš kostičky než lagy...
- Lojza
- Začátečník

Jsou tam jenom ty lagy, pixely nikdy nedělaly problémy. Zkusím to teda ještě podle toho odkazu nějak vyladit a pak se uvidí. Zatím díky za rady.
- lofasvezir
- Nováček

-
Tady na tomhle odkazu máš taky seznam družic a i pěkný návod k tomu, kdyby bylo potřeba, sám jsem podle toho ladil...
http://www.digitalnik.cz/navody-a-tipy/ ... prijimace/
http://www.digitalnik.cz/navody-a-tipy/ ... prijimace/
- beardie
- Středně pokročilý

po roku to uz asi vyriesil...
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Lojza
- Začátečník

Vyřešil, a byla to naprostá blbost - jako výstup byl nastaven NTSC místo PALu
To snad není pravda, že jsem si toho všiml až za dlouho..