Prosím radu: Nová Grafika

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
erno
Nováček
Nováček

Prosím radu: Nová Grafika

Příspěvek od erno »

Prosím Vás o radu, odešla mi grafika a hodlám koupit novou, chci se jen zeptat jestli pak stačí nainstalovat pouze její ovladač, nebo musím přeinstalovat celý software.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím radu: Nová Grafika

Příspěvek od ToxicTears »

Pokud budeš dávat Ati za ATi tak stačí aktualizovat grafický ovladač. Pokud měníš ale třeba Ati za nVidia nebo opačně, je vždcky lepší přeinstalovat celý systém, protože z cca 50% ti mohou padat hry, sekat se, podivný výkon a nebo BSOD (modrá obrazovka smrti). Abych to shrnul je možný, že ti to pojede v pořádku a zkusit to můžeš, ale pokud to nepůjde, tak raději udělej zálohu a přinstaluj systém na čisto a to také doporučuji, pokud budeš měnit výrobce.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

ja som menil 4670 za GTS450 svojho času a no problém...dal som odinštalovať drivery...vybral grafiku - nainštaloval drivery...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Al-Akbar píše:...
Sorry, ale dneska PCcko prezije (na Vista a 7) kompletni zmenu platformy bez problemu. U me to prezilo komplet AMD -> Intel + NV -> komplet AMD.
Pokud meni grafiku mezi vyrobci tak odistalovat drivery, odstranit zbytky po starych ovladacich - driversweeper a nahodit novou kartu a patricne ovladace.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

LiveBomb píše:
Al-Akbar píše:...
Sorry, ale dneska PCcko prezije (na Vista a 7) kompletni zmenu platformy bez problemu. U me to prezilo komplet AMD -> Intel + NV -> komplet AMD.
Pokud meni grafiku mezi vyrobci tak odistalovat drivery, odstranit zbytky po starych ovladacich - driversweeper a nahodit novou kartu a patricne ovladace.

Jistě v některých případech to funguje v pořádku, ale koukni třeba na tenhle případ a prostě to nejde. Spoustě lidí stačí vyměnit disk dají ho na jiný PC a ten systém jede v pořádku, ale je hodně případů, kdy to prostě nejde. A psal jsem, že je lepší reinstall nikoliv nutnost nebo podmínka.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

To ze to nejde ale neni chyba systemu ale lidi. Nevim jak Visty, ale treba 7 se se vsema naistalovanyma appz muzou tvarit jako pri prvnim bootu po "naistalovani".
Navic vetsina pripadu proc to "nejde" je hlavne AHCI radic - ale ten staci pred planovanou vymenou proste odebrat :-)

A zrovna tenhle pripad - nahodi novou grafiku a nabootuje. Pokud je to jiny vyrobce tak odistaluje drivery od puvodni karty, vymaze jejich zbytky, restartuje a nahodi nove ...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To jestli ti win přežijopu přesun na jinou sestavu má pouze 2 faktory.

1. Jestli je kompatibilní HAL s ACPI co dává bios.
2. Jestli je kompatibilní IDE/AHCI driver.

Pokud ano, projde to. Mám rovněž starší stroje na testování kde mam win98 a XP a mam tam přes sebe instalovanou tunu driverů NV, ATI, 3DFX, PowerVR, S3.... atd. A Jede to OK, jediný co vypovědělo službu je ATI CCC, ale vzhledem k tomu jakej shit CCC oproti 3rd party prográmkům je, tak mi to neva.

Ale opravdu jsou lidé a sestavy kde změna grafiky za jinou značku vedla až k reinstalu. Nejde to globalizovat. Ale na 90% to projde bez problému.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ide este neznamena, ze to ide ako ma, na 100%.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jde jsem myslel že nejsou problémy s výkonem.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

já zažil pouze skutečné problémy s disky...Kdy identický disk jede v jiném PC se stejným čipsetem i OS systémy, s jiným naopak je sice detekován, ale windows při loadu se zacykluje. Aby to bylo ještě kurióznější, onen identický disk, který nejel na jednom z PC měl svou identickou kopii na stejném typu disku (40GB WD) a ten druhý na systému, kde se zacyklovával jel. WTF? Je to OT, ale zda proto máte někdo reálné vysvětlení?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Jak je uvedeno výše měnil jsem nvidii za nvidii a ani systém mi nechtěl najet. když jsem to přeistaloval, nějak jsem zapomněl i na druhý hdd kde jsou hry a nvm proč, pamatují si starou grafiku a když je spustím, tak po čase mi to spadne(některé se sekají) a pc se resetne... a to jsem si myslel že výměnu winn 7 sežere i s navijákem :wink:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“