Zdravím.
Mám taký problém ktorému nechápem. Mám tu notebook Acer Aspire 5920. Kedze ventilátor bol na nom tak zanesený že sa netocil, vybral som ho a objednal novy. Notebook FUNGOVAL. Notebook som za ten cas vratil a povedal majitelovi aby ho pouzival minimalne pretoze v nom nieje ventilator, ktory som objednal. Dnes mi doniesol majitel notebook. Zapnem, naskoci obrazovka s uvitanim ACER, hned na to ostane len blikat kurzor v lavom hornom rohu a nič sa nedeje... ABSOLUTNE NIC. Myslel som si zeto bude chyba OS, voseil som do biosu, nastavil som bootovanie z CD, vlozil GREENIE OS... Nabehla mi boot obrazovka linuxu, zvolil som spustit LIVE... A zase koniec. Ostal blikat kurzor v lavom hornom rohu a vobec nic sa nedialo. Tak som vlozildovnutra live cd BARTPE... Dlhy cas sa vobec nic nedialo, obrazovka bola cierna bez kurzora, po piatich minutach zrazu nabehlo nacitavanie dole, potom klasicka WINDOWS XP obrazovka BARTPE, nakoniec nabehla aj samotna plocha BARTPE aj s myskou... Neukazovalo mi vsak pevny disk v DISK MANZERI. Tak som vlozil bootovacie CD WINDOWS XP... Nic sa opet nedialo... Tak som len po pameti stlacal ENTER lebo viem ze mi nabehne aby osm stlacil klavesu ak chcem spustit instalaciu... Znova nic, cierna obrazovka a po pietich minutach mi nabehla obrazovka co vsetko sa nacitava, potom instalacia sa spusta a zrazu znova ostal blikat kurzor v lavom hornom rohu, cdromka sa prestala tocit a notebook som musel dlhsim drzanim tlacidla vypnutia VYPNUT.
Ja fakt nechapem co to moze byt... Nejake napady ??? Disk mi normlane v biose ukazuje takze nieje chybny... Podla mna teda. A aj keby bol disk chybny, tak preco mi blbne to blikanie kurzora ??? Neviem co s tym (
Acer Aspire 5920 - Grafika v háji ???
Moderátor: Don
- Stevo_Alex19
- Nováček
-
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Acer Aspire 5920 - Grafika v háji ???
Ze by ho pouzival vic nez minimalne a neco se "utavilo"?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Acer Aspire 5920 - Grafika v háji ???
podivej se do BIOS-u, zda je tam v zarizenich videt HDD a DVD mechanika.
btw - provozovat notebook bez ventilatoru je hodne velka blbost.
btw - provozovat notebook bez ventilatoru je hodne velka blbost.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC