Sestavy do 12.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestavy do 12.000,-

Příspěvek od Natural »

Pokud si to necháš poskládat, tak jo. Ale jestli to budeš dělat sám, tak bych si ještě koupil jako pomůcku http://www.safework.cz/univerzalni-prac ... ela-extra/.
habitat3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od habitat3 »

habitat3 píše:Ahoj,

potřeboval bych poradit s PC pro rodiče. Pc bude jen na internet, fotky, office a pak na filmy - HD ready/Full HD. Prosím Vás o nějakou radu do cca 7-8 tis. Pokud možno, v co nejmenším balení - case.

Díky moc

mohu poprosit jeste nekoho o radu co pouzit za sestavu? Uz mi hori termin a rodice chteji PC.. :)

Díky moc
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bandolier.wz »

monitor maji? OS mas?
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:
habitat3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od habitat3 »

Pardon, bude Win Xp - mam štítek a monitor by se dokoupil zvlast uhlopricka 20-22 palcu
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

habitat3 píše:Pardon, bude Win Xp - mam štítek a monitor by se dokoupil zvlast uhlopricka 20-22 palcu
Obrázek

k tomu monitor
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76453
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70045
habitat3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od habitat3 »

Díky, doma mám win xp. Možné by bylo lepší koupit win 7- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70092 ?

Díky z rady Kuba

jeste dodatek.. napriklad zdroj je nedostupny, je mozne ho vymenit za neco jineho??

Diky
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

habitat3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od habitat3 »

ok diky.. Zeptam se dalsich na nazor. Popripadne posouzeni sestavy od bandoliera
Werewulf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Werewulf »

Zdravím,
uvažuji o upgradu PC (RAM, procák, grafika a základovka) do 10.000, aby stačil i na hraní nějakých novějších her v rozlišení 1024 x 768 (monitor měnit nehodlám). Zdroj mám sice 3,5 roku, ale je jím stále funkční Fortron 500 W. Uvažuji nad těmito komponentami:

Motherboard:
ještě uvažuju

Procesor (přemýšlím nad těmito možnostmi, záleží, o kolik výkonu více by to bylo a jestli se vyplatí koupit vyšší verzi, nejspíš ano, ale i i3 je oproti původnímu Athlonu x64 6400+ značný upgrade):
Buď i3 2100 3,10 GHZ (2338,-), nebo i5 2400 3,10 GHz (3797,-)

Grafika:
Buď Radeon HD 5770 od PowerColor (2399,-), nebo GeForce GTS 450 (OC verze od Gigabyte na 830 Mhz u jádra; 2391,-) – trochu vyšší výkon a srovnatelná cena mluví spíše pro nVidii, co myslíte? Nabízí se i ne-OC verze, ale za úplně stejnou cenu, takže bych hlasoval pro 830 MHz.
EDIT: Jejda, teď jsem si všiml i GeForce 550Ti. No, to je dilema v ceně čtyř set korun navíc…

RAMky:
4GB DDR3 moduly se myslím bez problémů do tisícovky vejdou. Stačí i níže taktované modely než 1333 MHz? Cenový rozdíl u pamětí 800/1066/1333 MHz je, jak pozoruji, vskutku zanedbatelný, takže bych bral 1333 Mhz.

A ještě ten OS…

Tak prosím, těším se na nápady, návrhy, připomínky… :-)
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 820112YC01
Pokud bys chtěl něco ušetřit, tak místo i5 vezmi i3. 550ti na takových taktech ti ještě přežije dlouho, ikdyž by ti stačila momentálně i HD5750. Kdybys chtěl kupovat nový monitor, nebo třeba hrát na fHD televizi. Tento rok mají vyjít nové konzole, takže se nároky jistě posunou kupředu (budou častěji využity i vícejádrové procesory, viz i3 vs i5).
Zdroj určitě vyměnit, tak dlouho žije jen zázrakem :)
Werewulf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Werewulf »

Děkuji za tip, já jsem právě už ze začátku hodlal vzít OC verzi 550 Ti. :-) Super, takže jsem nevymyslel žádnou shit sestavu. :-D :-D
sambucins
Nováček
Nováček

Příspěvek od sambucins »

Zdravím, mám dotaz na sestavu pro práci s fotografiemi - úpravy ve Photoshopu, prohlížení RAWů apod. Chtěl bych si poskládat PC právě a jen pro práci s fotografiemi, hry nehraji, filmy na něm také nesleduji. Měl by někdo nějaké tipy? Vejít bych se chtěl do 12 tis. Na co se u PC pro úpravu fotek hlavně zaměřit? Připlatit za procesor nebo RAM, záleží hodně i na grafické kartě? Díky!
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Rovnou říkám, vem Intel, je v PS o dost silnější, klidně i i3 2100 (Phenom se moc nechytá). - benchmarky mnohde
Hodně RAM při práci se soubory s mnoha vrstvami. Grafika pomůže, ale ve chvíli kdy dělám na tiffu 21mpx s mnoha vrstvami a velikostí okolo 3gb. U jednoduchých obrazů to nemusíš řešit, postačí jakákoliv podporující OpenGL, CUDA jádra umí PS využít jen při aplikaci 3D efektů.
Hodně mi pomohlo i SSD (jakkoliv je to moje průměrné), rychlost hodně fajnová.
sambucins
Nováček
Nováček

Příspěvek od sambucins »

Dvorix: Ahoj, díky za rady. Ještě se zeptám, jakou základní desku vzít? O SSD jsem četl a také o něm uvažuji.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Mám pomalý web, klidně bych se pokusil něco navrhnout, ale bylo by to na dlouho.

Deska záleží podle procesoru. Ceny si zjistíš sám, recenze, abys věděl, co kupuješ si taky najdeš :) H67, pokud využiješ integrovanou grafiku z procesoru a nebudeš chtít taktovat procesor (tím zvýšit jeho výkonové možnosti - u Intelu to musí být procesor s označením K). P67 nemá výstup pro obraz na desce, takže je potřeba k tomu dokoupit nějakou kartu. Z68 je obojí :)
Když nevezmeš do výběru nějak zbytečně levnou desku od Asusu, Gigabyte, nemůžeš udělat chybu. Osobně bych se tolik nebát ani MSI nebo ASRocku, ale je to takový zdejší dogma je raději nedoporučovat.

Pokud tě opravdu tlačí rozpočet, tak můžeš sáhnout po AMD, ale je to velká ztráta výkonu.
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

sambucins píše:Zdravím, mám dotaz na sestavu pro práci s fotografiemi - úpravy ve Photoshopu, prohlížení RAWů apod. Chtěl bych si poskládat PC právě a jen pro práci s fotografiemi, hry nehraji, filmy na něm také nesleduji. Měl by někdo nějaké tipy? Vejít bych se chtěl do 12 tis. Na co se u PC pro úpravu fotek hlavně zaměřit? Připlatit za procesor nebo RAM, záleží hodně i na grafické kartě? Díky!
Obrázek
xdjlukas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xdjlukas »

Dobrý den, prosím o zhodnocení kancelářské sestavy.
Paralelní port byl nutností. Chtěl jsem i s int. VGA, ale nenašel jsem nic vhodného.
Case, kl., myš, optic.mech., mon. už mám. Děkuji

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5G01151S01
djmaikl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od djmaikl »

Čus, sestavíte mi prosím sestavu na hry a na net? Cena do 13K bez DPH
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

djmaikl píše:Čus, sestavíte mi prosím sestavu na hry a na net? Cena do 13K bez DPH
monitor mas? win7 mas?
jahnusz
Nováček
Nováček

Příspěvek od jahnusz »

Zdravim, potreboval bych poradit...chci si poskladat PC, melo by to bezet na i5-2500K (nebo mate jiny nazor? :)) a melo by to byt do 10 000...v sestave nechci OS, mechaniku a grafickou kartu.(mechaniku mam a GK si koupim pozdeji, takze by zakladka mela mit integrovanou grafiku ktera jakz takz zvladne filmy a tak) tot me pozadavky. Predem dekuji za pomoc. PS: samosebou uz vyhlizim jakou grafiku si poridim takze budu velmi rad za vase navrhy co by se pak k te sestave hodilo...uvazuji nad Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5. nikdo nic? :o/
Naposledy upravil(a) jahnusz dne pon 5. zář 2011, 19:44, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“