instalace Win7 problém

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
dzisio
Nováček
Nováček

instalace Win7 problém

Příspěvek od dzisio »

Zdravim, mám problém při instalaci Win 7 .. instalace naběhne v pořádku ale když vyběhne okno s výběrem disku kam to chci nainstalovat tak tam žádný disk na výběr nemám.. už nevím co s tím prosím poraďte. Díky
premo
Začátečník
Začátečník

Re: instalace Win7 problém

Příspěvek od premo »

Tak si v Biosu zkus přepnout SATAmode na IDE compatible. Ikdyž Win7 by s tím něměly mít problém. Nebo nejdříve zkus vytvořit oddíl na fyz.disku, kam je chceš instalovat. Jde to udělat přímo v instalátoru. Nevím co ti to přesně dělá.
CPU: AMD Ryzen 5900X + Noctua NH-D15 SE AM4, RAM: 64GB 3200MHz CL16 Kingston HyperX Fury, MB: Asus TUF X570-Pro (Wifi) VGA: EVGA Geforce RTX 3090 XC3 ULTRA, SSD: Samsung 980 Pro 1TB + Samsung 970 Evo Plus 2TB + Samsung 860 Evo 2TB SATA + Samsung 870 Evo 2TB SATA, HD: 2x WD40EZRZ Blue 4TB, DVD-RW: Asus DRW-24D5MT, Monitor: Samsung Odyssey G7 32" QHD, Case: Fractal Design Define 7 XL, Zdroj: Seasonic Prime Gold 750W - Windows 11 Home
NTB: Lenovo ThinkPad E15 Gen4: i5-1235U/0,9-4,4GHz/40GB/512GB + 1TB/GeForce MX550/Windows 11 Pro
Samsung S21 FE - Android 13 + OneUI 5.1
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

v biosu mi to ten disk ani nenajde.. napadlo mě jestli třeba se přepravou neodpojil jeden kablík.. mám v hdd píchnutej jenom jedem malej a myslím že by tam měl bejt ještě jeden takovej hubenej široekej
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

v disku musis mit dva kabely - napajeci a datovej - v pripade ATA placatej sedivek (vetsinou) v pripade ATA uzkej cervenej ci zlutej (vetsinou)

sata kabely rady vypadavaji
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

vyfotím a pošlu
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

http://imageshack.us/photo/my-images/713/p8010207.jpg/ takže ten bílo černej je tam píchnutej a myslím si že ten nalevo ten černej konektor co je vypojenej.. jestli to není on kterej se vypojil... je to sata 2
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jo, chybí tomu šťáva, zapoj ten vlevo zpět.
Goldnoob team proud member!
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

Děkuju moc celkově za všechny rady! I s výběrem komponentů jsem se tu radil a uživatelé mi poradili výborně. Nebýt tohoto fora tak jsem v prde.i. :)
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

A je tu další problém.. Při restartu PC jakoby zamrzne nejdřív se PC vypíná a pak když má opětovně naběhnout tak prostě zamrzne pořád běží a na desce se rozsvítí červená dioda, monitor nic (tma) a do winů to prostě nenaběhne.. Musím natvrdo vypnout dlouhým stiskem tlačítka na casu, chvíli počkat a pak zapnout opět tlačítkem. Díky
eLPeCKo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eLPeCKo »

Nevím jakou máš desku, ale většinou bývá v manuálu co která dioda indikuje.
Já jsem tendle problém měl při špatně nastavených pamětech RAM, konkrétně nízké napětí.
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU:
Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

Asus M5A97
eLPeCKo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eLPeCKo »

Tak si stáhni manuál
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM ... /#download
A zkus se podívat na straně 30 o DRAM led diodě.
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU:
Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

ještě mě napadlo jestli to není tím že mám pořád zapnutý bootování z disku
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

takže jsem koumal nastavení frekvence RAM .. frekvence tam byla nastavená myslím nějak kolem 1151mhz tak jsem to dal na auto .. pak mě napadlo že ramky nemaj dost proudu tak jsem dal místo 1.5V 1.56V a taky nic .. přenastavil jsem to bootování na primární z disku .. už fakt nevím, komp je novej tak ještě jestli třeba nebude základovka v někde...... skládali to v OKcomputers a vše prý bylo OK.. jsem z toho zmatenej
eLPeCKo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eLPeCKo »

Když to tam skládali, tak to aj testovali ?
Pokud jim to fungovalo, tak co za úpravy si prováděl, ať víme co se mohlo po..... :?
PSU:
dzisio
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzisio »

Jojo testovali to.. A to je právě to, že jsem pouze nainstaloval winy a jinak jsem se v tom nehrabal. Dělá to už od začátku. Ale vadnou deskou to podle mě nebude vždyť všechno funguje naprosto v pořádku. Nezaznamenal jsem jedinou chybu v celým počítači, pouze to restartování je takovýhle no. Jestli třeba není jenom něco špatně nastaveného.
eLPeCKo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eLPeCKo »

Myslím, že pokud nezjistíš co se kde mohlo pokazit na cestě mezi obchodem a tvým domovem, tak bude nejlepší jim to tam odnést a poprosit je ať se na to podívají, předpokládám, že máš záruku na celek, takže by ti to měli bezplatně zkontrolovat a budeš mít klid 8-)
PSU:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“