Nvidia Driver 280.26 whql
Moderátoři: morke, Walker1134
- Jan Gottwald
- Začátečník

-
Re: Nvidia Driver 280.26 whql
No já do něj prakticky vůbec nechodím. Kdybych si ale nevšiml delšího startu her a problikávání monitoru po instalaci této verze, vůbec to neřeším. Je možné, že jsem tam také měl 59 Hz odjakživa, ale až teď mi to těch 59 Hz zapnulo i v systémové volbě a monitor se do 59 Hz opravdu přepnul. Budu vše nastavovat přes systém a budu mít klid. Hlavně mě uklidňuje to, že mi to neukazuje špatně jako jedinému a tudíž nebudu po ničem dál pátrat a přepínat
Díky všem...
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Jan Gottwald píše:Ano máte pravdu. Teď mi monitor běží na 60 Hz, ale jen díky tomu, že jsem to na tvrdo nastavil přes tu systémovou volbu a ne přes nVidia panel. Pokud jsem totiž volil rozlišení a obnovovací frekvenci přes nVidia panel, narve mi těch 59 Hz i do toho systémového nastavení a monitor potom běží opravdu na 59 Hz. Proto se před každou hrou opět přepíná na 60 Hz. Prostě budu nVidia panel ignorovat a rozlišení budu nastavovat jen přes systém. Díky
a zkoušel jsi tento postup?
http://www.sevenforums.com/tutorials/33 ... brand.html
- Jan Gottwald
- Začátečník

-
No vytvořit si vlastní rozlišení mě také napadlo, ale nechtěl jsem do toho raději "vrtat". Spíš mě prostě zaráželo to, že se nVidia panel a systémové nastavení rozlišení nechtějí dohodnout na stejné volbě. Naštěstí volba rozlišení a obnovovací frekvence je přes systémové nastavení asi nadřazena tomu z nVidia panelu. Proto nejspíš nechám nVidia panel žít svým vlastním životem a nebudu v něm už raději nic řešit. Co jsem se dočetl ve Vašem odkazu, tak 59 Hz je kvůli kompatibilitě s TV a s aplikacemi jako třeba Windows Media Center a 60 Hz je naopak pro hry a aplikace. Možná by někde stačilo jen vypnout tu kompatibilitu s TV. Někde v nastavení monitoru možná. Nic jsem ale v jeho menu nenašel...
Nejspíš asi jen dělám z komára velblouda tím, že jsem to předtím neřešil a nevšiml si toho, že hodnoty jsou rozdílné a vždy v systému nastavoval na tvrdo 60 Hz a v nVidia panelu jsem to nechával na těch 59 Hz. Nebo snad je tu někdo, kdo má i v tom systémovém nastavení také 59 Hz? To snad nikdo nepoužívá ne?
Nejspíš asi jen dělám z komára velblouda tím, že jsem to předtím neřešil a nevšiml si toho, že hodnoty jsou rozdílné a vždy v systému nastavoval na tvrdo 60 Hz a v nVidia panelu jsem to nechával na těch 59 Hz. Nebo snad je tu někdo, kdo má i v tom systémovém nastavení také 59 Hz? To snad nikdo nepoužívá ne?