Dvě grafické karty v jednom NTBku

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
kloutik
Nováček
Nováček

Dvě grafické karty v jednom NTBku

Příspěvek od kloutik »

Dobrý Den, mám NTB MSI CX623-052CZ (NVIDIA Optimus), který má dvě grafické karty : NVIDIA GeForce 310M s 1024 MB vlastní paměti a Intel HD Graphics. Při hraní her se mi nastaví grafika Intel HD Graphics která mi neumožní hrát hry na vysoký výkon a potřeboval bych nastavit NVIDIA GeForce GT310M poradíte mi ? jak ji tam mám nastavit ?

př. při spouštění hry Crysis 2 se mi ukážou dvě tabulky a když vše za křížkuji tak se mi hra spustí bez obrazu (z černá obrazovka ) a zvuk mi jde

1)tabulka : Obrázek

2)tabulka : Obrázek
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: 2x grafické karty Pomoc!

Příspěvek od Bez_n1ck »

Klikni na zástupce pravým tlačítkem myši a zvol spustit s grafickým adaptérem > nVidia. Nebo podobně. Nemám momentálně notebook s optimusem k dispozici. Jestli si vzpomenu, až se tu staví kámoš, můžu se podívat přesně.

// Je možné, že se tato položka musí někde v nVidia control panelu "zviditelnit".
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Dvě grafické karty v jednom NTBku

Příspěvek od Alfajk »

podle me bude potreba tu integrovanou vypnout v biosu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

Alfajk píše:podle me bude potreba tu integrovanou vypnout v biosu
Optimus je navržený tak aby se tento paskvil dělat nemusel. Bezpečné přepínání grafik (ani nevýš že se něco přeplo) ne jako u těch starejch paskvilů (kdy obrazovka zablikala a pak se to buď přeplo nebo BSOD) co jsem měl ASUS m51ta platforma puma funkční přepínatelnost jenom na základním ovladači.
kloutik píše:Dobrý Den, mám NTB MSI CX623-052CZ (NVIDIA Optimus), který má dvě grafické karty : NVIDIA GeForce 310M s 1024 MB vlastní paměti a Intel HD Graphics. Při hraní her se mi nastaví grafika Intel HD Graphics která mi neumožní hrát hry na vysoký výkon a potřeboval bych nastavit NVIDIA GeForce GT310M poradíte mi ? jak ji tam mám nastavit ?
Tak 1. koukni do biosu nevym kde to ted je ale měla by tam být možnost ohledně grafiky tam si nastavit buď optimuse, hlavní kartu nebo tu inegrovanou (dej tam optimuse)
2. v grafickém ovladači by měla být položka nastavení grafiky auto, hlavní karta a integrovaná.
kloutik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloutik »

Prosím můžete mi říct kde ohledně v BIOSU ? (já jsem ještě v BIOSU nebyl ) :mrgreen:
kde mám najít panel na změnu grafiky ?
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Obávám se, že ti to tu nikdo přesně neřekne. Buď to bude v manuálu (kterej tu můžeme studovat stejně jako ty), nebo bysme někdo museli mít doma přesně stejnej notebook, abysme se podívali (což pochybuju).
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
kloutik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloutik »

aha takže každy má bios jinej škoda :(

zkusím se v tom trochu porípat :)
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

kloutik: když říkáš že nevýš kde máš panel grafiky tak se nám naskytla otázka máš vůbec instlý správný ovladač ke GK (nejnovější) nebo z DVD? a ke grafickému ovladači jsou 2 lehké cesty:
1. kliknout pravým na plochu a dát nvidia control panel (bo nějak tak dělám to podle svý ATI) a v tom se pohrabat
2. na liště v pravo dole vedle jazyka je šipečka a tu rozklikneš a koukneš zd atam nemáš zelenou ikonu se znakem NV (já mám červenou :razz: )
kloutik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloutik »

jojo vím ale když to vše nastavím tak stejně to u Crysis napiše že mam Intela... :|

a v BIOSU se to přepíná prej jen u stolních PC takže v BIOSU nic :|
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

Kravina každej bios respektive výrobce si to dělá po svým někdo to může mít daný jen na on - off a další jak jsem pal ty GK koukni sem třeba ti to dá inspiraci myslím ty screeny a máš tam aji popis jak do biosu ale jak říkám každej výrobce je jinej http://notebookblog.cz/technika/technol ... hinkpad-t/ (tady to není MSI ale i tak)
kloutik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloutik »

nový ovladače mám to jak je na prvním screenu jsem udělal a na druhým v BIOSU nemám žádný Config ani Graphics Device a ani Display... :|

mám úplně jinačí BIOS.. nemužu tam najít grafiku... :sad:
Naposledy upravil(a) kloutik dne pát 12. srp 2011, 22:44, celkem upraveno 1 x.
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

nevim zda to funguje jenom u Gigabytu ale v biosu zkus ctrl+f1 a zkus kouknout do manualu. a ještě ve zpráv správci zařízení se koukni zda ti zobrazuje obě 2 GK
kloutik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloutik »

Ano mám tam obě grafiky a v BIOSU zase nic... :roll:
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

no budeš muset počkat zda ti někdo poradí líp nebo někdo kdo má podobný notes. Já fakt nevym kde by mohla být chyba( hoď ten krám z okna a kup si s jednou kartou copak nevýš že multi GPU nestojí ani za starou belu) :-D
kloutik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kloutik »

Dík že ses snažil mi pomoct :roll:
KotOr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KotOr »

Ještě mě napadlo máš tam nej bios je možný že pokud je nový tak tento problém řeší.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“