Hodně zpomalené semičky
Moderátor: Loki5567
- jaku7
- Začátečník

Hodně zpomalené semičky
Zdravím, dnes se mi dostal pod ruce notebook s Win 7 HP 64bit neskutečně pomalý. Bootoje celkem v pohodě, chvíli jede celkem svižně ale po chvíli je neovladatelný. Načtení ovládacích panelů trvá i 5 minut. Zakázal jsem nepotřebné aplikace při spuštění, ale ani to nepomohlo. HW http://www.obchodni-dum.cz/notebook-asu ... y/z147623/
Předem děkuji za odpověď
Předem děkuji za odpověď
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Re: Hodně zpomalené semičky
Co vše tam běží? Co vše si zakazoval? Co bere nejvíc cpu/ram? nějaká úprava/"tuning"/aktualizace po které se to začalo projevovat?
- jaku7
- Začátečník

Zakazoval jsem věci jako daemon tools, utorrent, skype. Běží Wireles Console 3, Asus Live Update, Asus Data Security Manager Tray, Intel GMA. Začalo to prý dělat po aktualizacích ze čtvrtka
- veteran13
- Začátečník

Vytěžuje to nějaký konktrétní proces?
//tady se něco řešilo tak se mrkni http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 66&start=0
//tady se něco řešilo tak se mrkni http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 66&start=0
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- Alfajk
- Začátečník

-
tak o tyhle aktualizaci ani nemluv,ta byla tak kvalitni ze system uplne odmital najet,prozmenu bsod,mrkvosoft a jeho aktualizaci me muzou polibit moji nalestenou rit,vypl jsem je...jaku7 píše:Zakazoval jsem věci jako daemon tools, utorrent, skype. Běží Wireles Console 3, Asus Live Update, Asus Data Security Manager Tray, Intel GMA. Začalo to prý dělat po aktualizacích ze čtvrtka
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- jaku7
- Začátečník

To jsem si taky myslel, ale právě že vůbec
- jaku7
- Začátečník

Chtěl jsem zkusit i obnovit systém, ale nebyl tam žádný bod obnovy, tak nevím, jestli by šlo nějak ty aktualizace odstranit
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Programy a funkce (Ovladacich panelech) ne?
A už ses podíval, jestli něco nadmíru nezatěžuje CPU/RAM/HDD?
A už ses podíval, jestli něco nadmíru nezatěžuje CPU/RAM/HDD?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- jaku7
- Začátečník

Nadmíru právě že vůbec, využití procesoru pořád kolísá kolem 7-10%, využití ram 42% a 82 spuštěných procesů
- Shit
- Odborník PCT

Že by nějaký rootkit?
Vypadá to, že tam bude nějaký "neřád".
Bez toho to poběží též, ale nevěřím, že je to ten hlavní důvod "lenosti".jaku7 píše:...Běží Wireles Console 3, Asus Live Update, Asus Data Security Manager Tray..
Jaké soubory se od čtvrtka změnily/resp. přibyly?jaku7 píše:Začalo to prý dělat po aktualizacích ze čtvrtka
- jaku7
- Začátečník

Přibyly ochrané profily pro Net Framework, pak ještě nějaké systémové a pro office
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Souhlasím. Zkus to cvičně pro začátek projet třeba Gmerem, jestli něco neukáže...Shit píše:Že by nějaký rootkit?
Jinak je mi divné, že se před aktualizací neudělal restore point -> rozhodně doporučuji nastavit jejich vytváření před aktualizací.
- Shit
- Odborník PCT

Jsou to opravdu pouze inovované soubory OS?jaku7 píše:...pak ještě nějaké systémové....
- jaku7
- Začátečník

No říkal, že aktualizace se mu nenainstalovaly jak měly, tak je instaloval pak ručně a poté se systém začal lagovat. Nakonec jsem to vyřešil zálohou souborů na C a udělal Recovery