Hluci mi PC - chlazeni

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
habitat3
Začátečník
Začátečník

Hluci mi PC - chlazeni

Příspěvek od habitat3 »

Ahoj, na mém pc mi zacal "asi" hucet vetrak na procesoru. Mohu Vás poprosit o radu jaky vetrak zakoupit?

Napiste mi prosim co potrebujete vedet a ja doplnim potrebne veci + foto..

Díky
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Re: Hluci mi PC - chlazeni

Příspěvek od Dvorix »

Jako prvni vec vycisti ten stavajici od prachu,pokud jsi to jeste neudelal, pak zkus zregulovat ventilator Speedfanem. Samozrejme,jestli se ti to nechce vsechno zjistovat a nastavovat,tak se podivel na Arctic Alpine,Freezer 13,Hyper 212+,Gelid Tranquilo;)
habitat3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od habitat3 »

Ahoj, zatím jsem to neudělal. pokud bude hlučit dál, tak jak poznám který zakoupit? Určitě je vícero typů.

Díky
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Vsechny navrhovane by meli pasovat na dostupne sockety. Vzhledem k tomu, jak pokladas dotaz, doporucim ti zacit o tom neco prostudovat, kazdy tyden nekdo polozi +- stejny dotaz. Pripadne pozadat nekoho znameho o pomoc.

Pokud se vsak rozhodnes do toho jit sam... Nejdrive se presvedci se, zda je opravdu nejvetsim zdrojem hluku chladic procesoru - vytahni kabel ventilatoru z desky na kratkou chvili, aby ses presvedcil (pak samozrejme zase zapoj). Dalsim zdrojem hluku muze byt i ventilator ve zdroji, na skrini, graficke karte.
Mozna by pomohlo napsat dalsi informace, zjisti, jake komponenty tvuj pocitac obsahuje.
A hlavne, nebud liny, googluj a zbytecne se neptej, kdyz odpoved lze najit behem nekolika sekund.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

Přesně jak psal Dvorix pokud máš PC delší dobu a nikdy si jej nečistil od prachu(ale ty takový nejsi), tak je dobré ten prach vycistit (muzes vysavačem mezi lopatky fanu nebo fan sundat a pak mezi zebry... Jednou jsem měl můj starý boxovaný chladič 4 let ani jednou nečistěný teploty procesoru 50-65C a hluk byl větší než v letadle...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“