Budoucnost LCD panelu aneb co nás čeká za změny

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Budoucnost LCD panelu aneb co nás čeká za změny

Příspěvek od BudyCZ »

Netuší někdo co si pro nás výrobci na tento případně další rok nachystají?
30" panely jsou s námi již mnoho let a nic většího zatím nevyšlo. Dále se přestaly vyrábět 26" monitory a dnes jsou prakticky dostupné pouze 22" 24" 27" a 30". Netuší někdo jestli brzy 30" LCD půjdou s cenou dolů a nahradí 27"? Nebo jestli se dočkáme větších panelů?
A nebo výrobci se zaměří na panely s ultra tenkými rámečky a brzy budou všechny v tomto provedení? O tomdle se spekulovalo již před pár lety a zatím nic...Docela by mě to zajímalo protože budu chtít tak do roka měnit monitory za něco lepšího a 30" panely jsou pro mě příliš drahé. 27" nemají pro mě jako majitele třech 26" monitorů žádný smysl a nemám tedy volbu upgradu...Jestli máte někdo nějaké info případně něco tušíte/myslíte si tak se s tím zde podělte :)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Budoucnost LCD panelu aneb co nás čeká za změny

Příspěvek od BudyCZ »

Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja stale cekam na naky ten OLED/AMOLED 30" 4k monitor. Nic jineho pro me nema smysl kdyz mam doma 30" IPS
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mě hlavně neskutečně vytáčí "tzv. poloprofi LCD" s 8bit gamutem (jako třeba moje LG W2600HP-BF). opravdu brutálně to páskuje a tečkuje. plánuju to v horizontu pár měsíců vyhodit a koupit něco s 10bit AFRC (třeba Dell U2711). jenže. to pokud vím znamená i profi grafiku (tzn nějaké to Quadro) která je drahá a nedá se na ní hrát. teď co s tím. nechat si v PC ještě jednu kartu na hraní? nebo to vyřešit jinak? to je pro mě otázka budoucnosti LCD :|
ignorelist: kremrole a dezoláti
kurtd
Nováček
Nováček

Příspěvek od kurtd »

To zombux
Kde si myslíš že těch 10bitů uvidíš? ve filmech? hrách? webových stránkách?.
Gamut(barevný rozsah) není definovám počtem bitů, ale jinými chemickými látkami v podvětlovacích trubicích které emitují svělo v jiných/větších vlnových délkách.

jinak pěkný článek o gamutu pro "normální uživatele"
http://www.maximumtech.com/display-myth ... s?page=0,3
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pochopitelně v grafice (kdo si kupuje profi monitor na filmy, hry nebo web???)
edit: abych to dovysvětlil - 8bit podání gradientů s krásným proužkováním, a následně vyblité podání fotky s šíleným ditheringem a rozplizlými barvami s brutálním přechodem, to mě přivádí k zuřivosti. 10bit barvy tohle řeší vcelku elegantně.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“