Jakou Grafiku do meho PC?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jakis
Začátečník
Začátečník

Jakou Grafiku do meho PC?

Příspěvek od Jakis »

Caw všichni chtěl jsem se zeptat jakou grafickou kartu by jste mi doporučili k tomuto PC
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2180
MB:Asus P5PL2
Zdroj: NoName 480W
Chci aby měla vyšší výkon než moje stará GeForce 7600GS
Rozjet na tom alespon GTA IV, Crysis na střední detaily....
Díky
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou Grafiku do meho PC?

Příspěvek od X-COM »

U GTA budeš mít problém s procesorem, je dost náročné a tvůj procesor je už na dnešní poměry slabý.
Jinak je možné doporučit třeba RAdeon 6770.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

A nebude mi ji ten procesor ''brzdit'' ?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

xD
Poupravím že mi o to GTA nijak nejde jen chci hrat novější hry než teď...
A chci koupit kartu kterou plně využiji a ne kterou využiji na 1/3 výkon...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Přetoč taky hlavně ten procesor. Tvoje deska je nic moc ale FSB kolem 270 - 280 by mohla dát a bude to hodně cejtit.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

O tom už jsem něco četl a chtěl jsem to i zkusit.... chladič dobrej (voda) jen mám problém s RAM (mám tam jeden odpalenej slot takže tam mam namíchané 2 typy pamětí 2x512 Infineon + 512 Zeppelin (podrobnější info když tak dodam)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Asi bude nejlepší, když napíšeš, kolik chceš dát za grafickou kartu a my ti řekneme, která za tu cenu je nejlepší.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jakis píše:O tom už jsem něco četl a chtěl jsem to i zkusit.... chladič dobrej (voda) jen mám problém s RAM (mám tam jeden odpalenej slot takže tam mam namíchané 2 typy pamětí 2x512 Infineon + 512 Zeppelin (podrobnější info když tak dodam)
Ty máš méně než 2GB ram? OK, tak změna plánu, vyházej ty paměti a kup si 2x1 nebo nejlépe 2x2 GB.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

2DOC 2x2GB nebude možné deska podporuje maximálně2GB paměti...
Takže 2x1GB zkusím sehnat potom ale otázka deska podporuje maximálně paměti na 533 Mhz (pokud to dobe chápu takže mám sehnat DDR2 533 nebo můžu sáhnout po vyšších?

2X-COM cena okolo 1200,-
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Šmajra panno chipset 945, snad to nejhorší, co kdy Core 2 podporovalo.
Hele, na rovinu, ten počítač je fakt špatnej.
(Jeden takový počítač jsem kdysi stavěl a byla to noční můra, přetaktování fungovalo jen na 250MHz přesně kvůli omezeným násobičům pamětí)
Jestli máš 1,5GB z maximálních 2GB, tak do toho nesahej, jen bys dával peníze do mizérie. Frekvence pamětí tě nezachrání, jedině přetaktování procesoru.
Zkus si do bazaru dát poptávku na Radeon 5750 za 1.200Kč, to bys možná dostat mohl a je to nejrozumnější varianta, protože se bude dát slušně použít i v případném novém počítači, pokud si do roka nějaký pořídíš.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

X-COM já bych to přetaktování CPU zkusil ( už jsem to vlastně udělal) ale potřeboval bych člověka který by mi v klidu odpověděl na hormadu otázek co mám.
tu 5750 by mi taky brzdil procesor ne?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Celej tvůj PC je na *pííp*. Hrozná deska, s jak už bylo řečeno, nejhoršim chipsetem co se pod Core2 dával (byl tak hroznej že se ani nevyprodal a Intel ho nakonec přibaloval zdarma k Atomům). + Nemáš ani 2Gb ram + deská má jeden mrtvej slot + máš slabej CPU, atd.

Tohle je furt akceptovatelnej komp na kancl a na net, a tak ho taky nech ležet a provozuj. Jakákoliv investice tam je holej nesmysl, kup si něco nového. Nemá smysl moc utrácet, třeba super levnou AM3 desku + 4GB nejlevnějších ram (DDR3 dnes nestojí nic), + nejlevnější AthlonII X3 + ňákou dedikovanou grafiku na kterou se cenově můžeš, a budeš v cajku a zahraješ si vše. Tady do toho fakt neivenstuj.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

2DOC_ZENITH tak s tím slotem to byl nakonec planý poplach po půl roce jsem do něj zkusil znovu vlozit jeden modul a počítač beží v pořádku. Bohužel to byla špatná ram. Uvažoval jsem o dokoupení jednoho modulu ale nemá to smysl už jen z toho důvodu že by to již byly 3 druhy pamětí.
Mám jen dotaz je normál že mi CPU pčeskakuje z 1260MHz na 2100MHz a pořád tak dokola?
A ještě když mám na krabici napsáno max 1.35V a mě to skáče někdy i na 1.40V je to v pohodě?
:oops: :oops: :oops:
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

3 druhy pamětí jsou jedno. Když fungují, tak fungují.
Změna frekvence procesoru probíhá podle aktuální zátěže, takže přeskakování je možné. Napětí jakbysmet.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

A však kdyby jsem ted koupil neco ve styl 4870 nebo 9800GT to bych měl vetší výkon ne? Nové PC jsem plánoval az začátkem února....
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak to vydrz,a kup po tom o to lepsi,do tohodle to nema cenu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“