Win 7 64, 9600GT a chlazení?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

LudekBrno
Nováček
Nováček

Re: Win 7 64, 9600GT a chlazení?

Příspěvek od LudekBrno »

Jája píše:Je blbost po kartě chtít aby po přepnutí do 3D běželo její chlazení hned na 100%, jestli ti to takhle fungovalo v XP tak to byl nějakej bug, nebo vada karty popř. jejího biosu. Většina normálních GK má regulaci podle teploty GPU.

Píšeš že se karta přehřívá, ale nikde tu nevidím že by jsi napsal nějakou teplotu, popřípadě že by dělala nějaké chyby.
Nainstaluj MSI Afterburner, zjisti teploty a popř. reguluj otáčky přes něj.
Nemám pocit, že by to byla chyba :-) Když jsem spustil jakoukoliv aplikaci využívající 3D, ventilace se hned rozjela naplno, bez ohledu na teplotu. A jsem si docela jistý, že to tak fungovat i mělo, protože utilitka EXPERT tool od Gainwardu, která ke kartě byla má dva posuvníky, kterými se dají nastavit otáčky ventilátoru pro 2D a pro 3D. Tedy žádná regulace podle teploty, ale podle režimu. Ještě mě napadá, že by to teď fungovalo v závislosti na teplotě, ale to by byla dost špatná regulace, protože po chvíli běhu 3D Marku se na ten chladič skoro nedá sáhnout a ventilátor ne a ne přidat.

Jinak díky všem za tipy, zkusím ještě ten BIOS.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Taková karta by u mě okamžitě letěla do kopřiv. Vyzkoušej ten afterburner a uvidíš, v regulaci chlazení má obrovské možnosti.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
LudekBrno
Nováček
Nováček

Příspěvek od LudekBrno »

U mě by do kopřiv neletěla :-) Ten chladič totiž není nijak extra účinný a kartu ve výkonu uchladí jen při plných otáčkách. Takže i kdyby regulace byla v závislosti na teplotě, tak po spuštění 3D by brzy stejně hučela naplno. Každopádně ale afterburner zkusím. Mám obavu, že před spuštěním 3D zapomenu ručně větráček "osolit" a karta se přehřeje. Pokud to afterburner jakkoliv automaticky ošetří, tak budu spokojený.

Jestli jsem to správně našel, tak afterburner je pro karty MSI. Bude fungovat i s Gainwardem?
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

je to pro všechny karty ;)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
LudekBrno
Nováček
Nováček

Příspěvek od LudekBrno »

Tak afterburner vyřešil problém, regulace v závislosti na teplotě funguje parádně, takže díky všem zúčastněným!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“