Jaky zdroj si mam koupit?i s ohledem do budoucna?
- spawn866
- Začátečník

-
Jaky zdroj si mam koupit?i s ohledem do budoucna?
Ahoj,mam takovi dotaz,chci si kupovat grafiku,tu uz mam vybranou a jeji spotreba je neco kolem 180-190W...ja mam stary zdroj,tudiz potrebuju nejaky novy zdroj...V budoucnu mozna pristi rok si budu ale kupovat novou zakladni desku+DDR3+nejaky herni vykony procesor,takze ted az budu kupovat ten zdroj budu ho vybirat tak aby mi stacil i do budoucna na ty novy komponenty co jsem psal,proste chci aby ten zdroj pokryl v budoucnu novy HW ktery si poridim,asi bych chtel corsair,to je asi nejlepsi volba,ze?akorat vubec nevim kolik by mel mit Wattu,staci mi 600W,650W,700W,750W?
prosim berte ohled na to ze si budu pristi rok kupovat novy HW,diky moc predem za vase rady...
prosim berte ohled na to ze si budu pristi rok kupovat novy HW,diky moc predem za vase rady...
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaky zdroj si mam koupit?i s ohledem do budoucna?
no s ohledem na nenazranost novych GK a taky s tim ze chces aby ti zdroj vydrzel neakou dobu a pokryl potreby herniho PC tak bych bral neaky 850-1000W a pokud mozno neakou kvalitnejsi znacku ENERMAX, TAGAN, Seasonic atd...
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- tielka
- Středně pokročilý

stačí ti 650 W nejlépe seasonic x
- Jája
- Středně pokročilý

Pokud budeš při výběru komponent alespoň trochu přihlížet k jejich spotřebě, a nepůjdeš do extrému (SLI/crossfire), tak si myslím že ti 650W zdroj, třeba TX 650 V2 bude v pohodě stačit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Caderom
- Začátečník

Sestava s Intel Core i7 920 přetaktovaným na 3,6 GHz

Takže těch 650W pro single GPU bude stačit, na Sandy Bridge klidně 600W. Je třeba si uvědomit, že to je spotřeba zdroje, nikoli výkon, čili při účinnosti 85% dá spotřeba 402W výkon zhruba 342W, což je pouhých 52% z 650W.

Takže těch 650W pro single GPU bude stačit, na Sandy Bridge klidně 600W. Je třeba si uvědomit, že to je spotřeba zdroje, nikoli výkon, čili při účinnosti 85% dá spotřeba 402W výkon zhruba 342W, což je pouhých 52% z 650W.
- spawn866
- Začátečník

-
Jo dekuju mockrat za rady,no nepujdu rozhodne do extremu,pouze si budu v budoucnu chtit poridit nejaky herni procesor,dobrou desku +dd3 a grafiku si ted budu kupovat Nvidia geforce gtx 560ti...
No ten 650w teda bude stacit,tak to je super,co se tyce vyberu zdroje,chtel bych nejaky corsair,akorat nevim jaky typ ono jich je vic na vyber,co myslite?ktery bych si mel vybrat? ale zase nechci za ten zdroj davat hafo penez,predstavoval bych si cenu tak kolem 1500- max.1800kc!
No ten 650w teda bude stacit,tak to je super,co se tyce vyberu zdroje,chtel bych nejaky corsair,akorat nevim jaky typ ono jich je vic na vyber,co myslite?ktery bych si mel vybrat? ale zase nechci za ten zdroj davat hafo penez,predstavoval bych si cenu tak kolem 1500- max.1800kc!
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je jasný, Fortron Gold nebo Corsair TX v2.
- spawn866
- Začátečník

-
Diky za tip,myslis tento corasair?:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88182
a co se tyce toho fortronu,mohl bys mi na nej pls poslat link?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88182
a co se tyce toho fortronu,mohl bys mi na nej pls poslat link?
- tielka
- Středně pokročilý

- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsou taky OK i když s o 3 roky menší zárukou.
- spawn866
- Začátečník

-
Koukal jsem na tento zdroj :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94584
a je tam kem EPS conectoru pro procesor,co to je ?
jinak co se tyce celkove zdroju,tak jsem koukal a corsairy maji az 5let zaruku,coz se rozhodne vyplati!Ale tim nerikam ze ostatni nestoji za nic,jen ze ta 5leta zaruka je fajn...
pls co je ten eps connector?
Pokud je to nejaky conector ktery bych vyuzil v budoucnu az si budu kupovat novy procak+desku+ramky,tak by se mi mozna vyplatilo priplatit za nejaky zdroj corsair ktery ma tuto pripojku EPS
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94584
a je tam kem EPS conectoru pro procesor,co to je ?
jinak co se tyce celkove zdroju,tak jsem koukal a corsairy maji az 5let zaruku,coz se rozhodne vyplati!Ale tim nerikam ze ostatni nestoji za nic,jen ze ta 5leta zaruka je fajn...
pls co je ten eps connector?
Pokud je to nejaky conector ktery bych vyuzil v budoucnu az si budu kupovat novy procak+desku+ramky,tak by se mi mozna vyplatilo priplatit za nejaky zdroj corsair ktery ma tuto pripojku EPS
- Caderom
- Začátečník

EPS mají všechny novější zdroje s vyšší wattáží. Jedná se o posílené napájení procesoru, místo 4pinu je to 8pin. Není třeba zapojovat do desky 8pin (pokud se jedná o běžné desktop desky), ale může to pomoci při taktování. Konektor na desce je zpětně kompatibilní. 8pin kabel od zdroje se dá snad vždy rozdělit (stejně jako 20/24pin konektor), takže lze zdroj využít i na starších deskách se 4pinem.
- spawn866
- Začátečník

-
Caderom píše:EPS mají všechny novější zdroje s vyšší wattáží. Jedná se o posílené napájení procesoru, místo 4pinu je to 8pin. Není třeba zapojovat do desky 8pin (pokud se jedná o běžné desktop desky), ale může to pomoci při taktování. Konektor na desce je zpětně kompatibilní. 8pin kabel od zdroje se dá snad vždy rozdělit (stejně jako 20/24pin konektor), takže lze zdroj využít i na starších deskách se 4pinem.
Co se tyce EPS,jak si psal ze procesor pouziva 4pin,mas na mysli ten 4pin conector co je vedle procesoru a rika se mu atx12V?ja se v tomto zas tak dobre nevyznam tak mi promin jestli pisu blbosti
Co se tyce tech corsairu tak jsem se dival a je tam vice verzi,nektere 80 plus bronze,nektere profesional jen 80 PLUS,pak je tam rozdeleni TX-cislo a bud je tam V2 nebo jen TX-cislo,mam v tom fakt zmatek,rozhdol jsem se ze do zdroje vrazim vic penez mozna kolem 2000kc,jenze fakt netusim ktery si mam vybrat...,co myslite?
- Caderom
- Začátečník

Ano, EPS = EATX12V, což je 8pinová náhrada za ATX12V. Původně byl tento konektor určen pro EATX desky se dvěma CPU sockety, ale nyní se využívá i na běžných desktop deskách pro lepší stabilitu, v extrémních případech i dostatek proudu pro přetaktované vícejádrové procesory.
TX650 je zdroj z roku 2007, 80PLUS značí účinnost přes 80%
TX650 V2 je inovovaná verze, 80PLUS BRONZE má ještě vyšší účinnost než 80PLUS
TX650M je TX650 V2 s modulární (odpojitelnou) kabeláží
HX650 je zdroj s zřejmě o něco kvalitnějšími součástmi, oficiálně je na něj i delší, 7-letá záruka, na druhou stranu jde o starší zdroj. Stejně jako TX650M má modulární kabeláž. Vhodnější do sestav 24/7 v plné zátěži.
Takže bych se rozhodoval mezi TX650 V2 a TX650M.
HX650 je zdroj s zřejmě o něco kvalitnějšími součástmi, oficiálně je na něj i delší, 7-letá záruka, na druhou stranu jde o starší zdroj. Stejně jako TX650M má modulární kabeláž. Vhodnější do sestav 24/7 v plné zátěži.
- spawn866
- Začátečník

-
Caderom píše:Ano, EPS = EATX12V, což je 8pinová náhrada za ATX12V. Původně byl tento konektor určen pro EATX desky se dvěma CPU sockety, ale nyní se využívá i na běžných desktop deskách pro lepší stabilitu, v extrémních případech i dostatek proudu pro přetaktované vícejádrové procesory.
Mockrat dekuji za vycerpavajici informace o zdrojjich Corsair,moc mi to pomohlo.
Akorat jeste nerozumim jedne veci co znamena prosimte ta sestava 24/7?
Jinak jsem se asi rozhodl pro TX650M,jak si psal je to to same jako TX650 V2 a navic ma modularni odpojitelnou kabeláž,jestli jsem to spravne pochopil tak to znamena ze kabeli ktere nebudu potrebovat tak muzu od zdroje odpojit a nekam si je schovat?
jeste jednou dekuju....
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
24/7 je non-stop provoz
- spawn866
- Začátečník

-
Takze vsem moc dekuju za rady,uz jsem se rozhodl ze si koupim zdroj Corsair TX650M,muzu odpojit kabelaz,navic podle toho co jste mi tu psali tak i kdybych za 2roky na ten zdroj napojil komponenty nejake hodne vykone tak mi porad jeste vystaci dost W,ja si nikdy nejspis nezapojim dve graf.karty pres SLI,crossfire,dva procesory taky mit nebudu a HDD nebudu mit 5,max. 2-3,proste nebudu nejak prehanet,takze tento zdroj by mi mel vydrzet jeste hooooodne hoooooodne dlouhoooooo
)))....vsem moc dekuju.
- spawn866
- Začátečník

-
toto je posledni otazka,mam v planu si koupit pristi rok desku s Ivy Bridge a na to i procesor +ramky,nemate nekdo pls nejake info jak to bude se spotrebou?Jestli bude stejna jako na sandy bridge nebo bude vetsi,nebo mensi....mensi by byla super
,i kdyz tak by to podle me melo byt cim novejsi tim dokonaljesi ohledne spotreby....snad toto plati 
- spawn866
- Začátečník

-
Jeste co se tyce ty modularni kabelaze,tak tento typ TX650M ma sice modularni kabelaz,ale daji se na nem odpojit vsechny nepotrebne kabely?Jestlize ne,existuje nejaky typ corsair u ktereeho se da odpojit vetsina kabelu?
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, jen nebýt líný a najít si fotky TX650M:
http://www.czechcomputer.cz/czc/product ... 4584s2.jpg
Jediný zdroje, který mají všechny odpojitelný kabely jsou Corsair AX a Seasonic X
http://www.czechcomputer.cz/czc/product ... 4584s2.jpg
Jediný zdroje, který mají všechny odpojitelný kabely jsou Corsair AX a Seasonic X