upgrade na GTX 590

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Furimax
Nováček
Nováček

upgrade na GTX 590

Příspěvek od Furimax »

Momentalne chci upgradovat na nvidia 590GTX(jeste nemam vybrano jakou)a mam problem jestli mne to bude fungovat s Seasonicem 750W.Procesor mam i7 920 taktovanou na 3.4GHZ.Taky mne zajima jestli se dneska vyplati koupit misto toho ATI 6990 pry je o dost hlucnejsi.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: upgrade na GTX 590

Příspěvek od Hladis »

Ten Seasonic by to mel utahnout bez problemu.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Bude fungovat, ale tenhle zdroj je spíš optimální pro GTX580, nejde o Wattáž, jak si spousta místních rádobychytráků myslí (žádná narážka na Hladise), ale o proud, který dokáže na 12V větvích dodat.
Pro kartu takový cenový kategorie: 15K+- bych se nebál doporučit zdroj za necelý 4K: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0V400011LT

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli tu kartu nějak smysluplně využiješ nebo to bude jen machrovátko?
Furimax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Furimax »

diky za doporuceni,zvazim to jestli mi ta karta potom nepojede,je jasny ze malo her vyuzije dneska tuhle grafiku,ale chcu mit dost fps u novejch pecek(Battlefiled 3 a tak)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To bude spíš ohromná zátěž na CPU, myslím, že to nebude žádný zázrak, když jde SB taktovat na 5GHz.
Spíš ušetři, vyhni se komplikacím a kup si GTX580 :-)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50O13ZW
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Furimax píše:diky za doporuceni,zvazim to jestli mi ta karta potom nepojede,je jasny ze malo her vyuzije dneska tuhle grafiku,ale chcu mit dost fps u novejch pecek(Battlefiled 3 a tak)
Ta grafika je nic moc, hodně chcípá, dá se špatně taktnout. U Radeonu 6990 zase zasahuje powertune a chaoticky ti tam klesá výkon, atd. Soudobé X2 karty jsou dost špatné a bejt tebou tak se CF či SLI vyhnu komplet. Nejlépe si zahraješ když koupíš ňákou nejrychlejší single chip typu GTX580.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak samo jde hlavne o Ampery. Nevim jaky ma presne model ,ale ty 750tky by mely byt vse kolem 62A na +12V vetvi coz by nemel byt pro GTX590 problem ,pokud si nezacne hrat s nejakym OC. Klidne ji do kompu dat muze a nebude hrozit zadny problem. Pokud ale clovek ma penize na takova monstra tak proc nekoupit i nejaky GOLD vice dimenzovany zdroj.

Druha otazka o vyuzitelnosti je uz diskutabilni. Osobne bych si dualni grafarnu do kompu nedal a spis bych se poohlidnul po pekne GTX580 nez po dualnim monstru. To jeste nemluvim o prociku ,ktery potrebuje trochu vice potrapit aby ty karty poradne nakrmil.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

DOC_ZENITH to s tou GTX590 špatná taktovatelnost a td je hooodně diskutabilní ;) nejn tady na fóru je několik maximálně spokojených lidí s GTX590 a už nevím jak se jmenoval ale zde na fóru byl člověk co ji provozoval na 800Mhz jádro bez zvýšeného napětí...
Furimax k takovéto kartě by byl vhodjnější SB spíš si kup GTX580...
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Zaporu SLI je zatim vic nez kladu, zvaz to 2x nez se rozhodnes
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Procesor mam i7 920 taktovanou na 3.4GHZ
pokud se rozhodneš pro koupi určitě procák hodit na 4Ghz min. Já osobně jsem měl štěstí na kamaráda v e-shopu který mi z pár kousku co měl chvíli na skladě "vybral" tu nejstabilnější. jedu 805mhz pokud potřebuju, dál bych už musel zvyšovat napětí. jinak já to mám na "běžné" hraní 612/700 jadro, uplně dostačujcí když... už se rozhodnu zapnout ty monitory. Osobně bych spíše šel do 580 než 590,na full HD. Přítelkyně která u mě bydlí zastavá názor v 3x22" zničených aut (NFS HP2010) a nemrtvých (MMORPG-WoW), takže pro mě bylo už jasné šáhnout na vyšší "číslo" :wink:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Budu asi mlátit už prázdnou slámu, ale přimlouvám se o single GPU řešení např. tu GeForce GTX 580. Jak už tu poznamenal DOC_ZENITH, tyhle karty (GTX 590 i HD 6990) se moc nepovedly. Jakémukoliv SLi/CFX bych se radši obloukem vyhnul.

Co se týče BF3, tam by jsi s GTX 580 a adekvátním CPU neměl mít problém. To že na GamesComu jel BF3 na mašinách s GTX 580 SLi a HD 6990 neznamená, že finální verze bude stejně náročná jako prezentovaná Alpha verze.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

vzdyt nejsou hry ktere by vyuzily vykon gtx580 natoz 590
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Jak už tu poznamenal DOC_ZENITH, tyhle karty (GTX 590 i HD 6990) se moc nepovedly. Jakémukoliv SLi/CFX bych se radši obloukem vyhnul.
Je to diskutabilní... Dodávám to že výrobce ručí za kartu jako takovou, to že uživatel chce víc (OC) je věc druhá :wink: Já osobě jsem moc spokojenej, myslel jsem že to bude ohňostroj, ale je tichá a teplota ve furmarku 81 a 84° :) >> připadá mi že fany na case jsou "hlasitější".

Co se týče toho výběru, vybírej dle potřeby, pokud mezi ně patří i "flexování", budeš možná později litovat...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

ještě dodám, že co se týče BF3 tak náročnost ve finále bude v celkem normálních mezí ;) přecejen musí to rozjet 6let stará konzole ale kdo ví pokud to zmrší jak s gothicem 4 tak by to byla bída ale dám ruku do ohně že GTX580 to rozjede naprosto v poho.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ale prdlajs, na konzolích je to řešeno úplně odlišnou větví (hodně ořezánou) FB2 enginu. Tohle není port z konzolí na PC, ale naopak. Stačí se podívat do vlákna v sekci Hry a zábava.

//Přesun z hlavní sekce GK
Furimax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Furimax »

Jeste jednou dik za ty nektery komentare.Prave mam NVIDII 560TI,tak jsem chtel upgrade co by za neco stal.Dost lidi sem si vsiml preferuje tu 580 ale ja sem mel predtim 295GTX a nebyl s ni jediny problem.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Pokud jsi nebyl spokojen s gTX295 proč proboha chceš další X2 karetu, většina lidí už vystřízlivěla. X2 karty si opakovaně berou jen lidé kterejm nevadí inkonsistentní výkon, to že to funguje jen někde, a jejich smysly moc nevnímaj věci jako je inputlag, miscrostutering, atd. Já jsem si z toho ale rval vlasy na hlavně po pár minutách. X2 kartu neber, neber nic kde je SLI či CF (s vyjímkou historického kompu s 3DFX SLI, to funguje skvěle).
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Furimax píše:Momentalne chci upgradovat na nvidia 590GTX(jeste nemam vybrano jakou)a mam problem jestli mne to bude fungovat s Seasonicem 750W.Procesor mam i7 920 taktovanou na 3.4GHZ.Taky mne zajima jestli se dneska vyplati koupit misto toho ATI 6990 pry je o dost hlucnejsi.
Bude to fungovat v pohodě, nicméně bych ještě ten procesor zkusil potaktovat, pár fps navíc bys pak z toho mohl vyždímat.
Komentáře pana Docenta Zenitha si nevšímej, ten pořád opakuje dokola to samé poslední dva roky, aniž by v ruce měl GTX590 či GTX(4)580 ve SLI.
Ono totiž pokud máš někde pocit mírného trhání obrazu, tak jestli se to děje u SLI, tak se to děje i u single karty. (stačí si ale pohrát s prerender limit v nastavení grafické karty a je po problému, platí to jak u single tak SLI). Podstatné je mít i na hry SSD disk s rychlým (prakticky nulovým) přístupem na čtení a zápis dat.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No 590tku jsem v ruce mel (vyhra v soutezi) a sla z domu temer okamzite :) Par kolecek v multiplayeru v CoDech ci UT atd... a mel jsem jasno ,ze tohle fakt nee. Mel jsem na vyzkouseni i SLI z 470 a to bylo to samy. Micro stuttering uz tak vyrazny neni ,ale me teda vadi zvyseny latence (inputlag) a to ze o dost. Pokud to jeste zkombinuju s nejakym PVA ci IPS monitorem s pomalejsi elektronikou,tak to je peklo kdy narostou celkovy latence az ke 100ms. No bezny hrac to asi neresi a nevnima ,tak bude v pohode. Me osobne to vadi a tyhle veci mi do kompu nesmi.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tak to by neměl být problém zprovoznit GTX560Ti ve SLI, jestli po tom fakt toužíš... A jestli to podporuje deska :-)
Já osobně bych do něčeho takovýho nešel...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“