start pc bez zobrazení post biosu

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

start pc bez zobrazení post biosu

Příspěvek od jarda.otta »

Dobrý den. Nevím z jakého důvodu mě vůbec nenaběhne při startu pc základní obraz bios. po zmáčknutí tlačítka start pc je delší dobu černý obraz, až později naběhnou rovnou Windows. Problém je právě v tom, že tím pádem se vůbec nedostanu do zákl. nabídky např.nouzového režimu a ani do biosu. Nouzový režim potřebuji např. při odvirování pc atd.Klávesové zkratky volím správné. F8 nabídka a Delete do biosu.Posím o radu.V příloze má konfigurace z everestu.Ještě jednou děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jaris
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: start pc bez zobrazení bios

Příspěvek od Bez_n1ck »

Tuším kartu od nVidie - ty zobrazují POST jen na jednom výstupu (pokud vím, tak AMD tohle zrcadlí). Takže připoj zobrazovací zařízení k primárnímu portu na kartě (někdy jsou označené, někdy ne).
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

Jsem v hardware laik.Ale doposavad mě to nabíhalo v poho.Nic jsem neměnil,ani nepřipojoval žádný hardware.Jen maximálně upgrade ovladačů.Dost dobře nerozumím větě: zobrazují POST jen na jednom výstupu (pokud vím, tak AMD tohle zrcadlí). Takže připoj zobrazovací zařízení k primárnímu portu na kartě .Monitor mám normálně připojen na port gr.karty.Ne na integrovanou.
jaris
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

zkus připokit monitor k druhému výstupu na graf. kartě.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

Mám tuto kartu
http://www.alza.cz/graficka-karta-xfx-n ... .htm#popis
zkoušel jsem přehodit monitor k druhému výstupu z grafiky,jak jste rčadil, ale nic se nezobrazuje.Ten druhý výstup používám propojeným kabelem na hdmi do televize samsung lcd.Pouštím filmy uložené na pc a prohlížím vedle v pokoji na tv.Tu tv jsem prohodil i na konektor kde mám zapnutý monotor a to propojení funguje.Ale monitor na druhém výstupu ne.Ale teď po tom prohození mě nefungujou oba výstupy souběžně.Jeden do TV a druhý do monitoru.Musím vždy vyndat jeden nebo druhý.Buď jde tv nebo monitor na pc.
jaris
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

a teď ještě nejde otevřít kontrolní nvidia panel
jaris
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Takže momentálně už v systém nezobrazuje do obou výstupů? Koukni se do windowsáckýho nastavení monitorů (poslouží v tomto případě stejně jak nVidia control panel), jestli jsou oba displeje detekovány. Případně bych šel zkontrolovat, jestli se POST (to co chcete - informace před startem windows) nezobrazují na druhém displeji. nVidia control panel by měla řešit přeinstalace ovladačů (ke stažení z http://www.nvidia.com). Za pokus by stál možná i reset BIOSu.
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

Ano.Post se zobrazuje na vedlejším monitoru Samsung(televize).Musím odpojit kabel od televize(druhý monitor) z pc a pak se to zobrazuje.Je to sice zdlouhavé to takhle neustále přehazovat,ale hlavně že vím už jak se dostat do biosu a nouzáku.Díky.
jaris
Spacino
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spacino »

Mě to taky dělá.
Problém bude asi v propojení HDMI-HDMI, protože mi to taky dělá.

Jakmile je LCD připojeno přes VGA, tak se do Biosu dostanu.

Teď je otázka, co kde nastavit, aby se Bios zobrazoval i přes HDMI.
PC:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 2,6 GHz MB: Gigabyte GA-P35-DS3L
RAM: Kingston 2 x 2GB DDR2 GPU: AMD Radeon HD 5670
SSD: OCZ Agility 3 90GB HDD: Seagate 500GB, Seagate 1TB
Zdroj: Seasonic(ENERGY knight)SS-500 ET 5
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“